fredag 23 april 2010

Gamlebygruppboende


Idag var hela personalgruppen och hälsade på ungdomsboendet i Gamleby. Jag fick känslan av en institution - väldigt kala väggar och inga varma färger någonstans,väldigt trist och lite skitig boende. Personalen kändes inte heller energifyllda utan allmänt tråkiga, skit trist. jag blev glad av att jag inte jobbade på denna boende.

Idag har jag en sprängande huvudvärk och jag vill bara kräkas. Även idag har jag blandade känslor ang jobbet och jag vet varken in eller ut. Jag vet inte hur jag ska bete mig? Vill jag ha det här jobbet? Vad får jag för utbyte? Jag vet att jag kan bidra med mycket men vad får jag tillbaka?

Jag måste få fundera och kanske vara lite strategisk. Jag måste spela korten rätt om hur jag vill att min framtida jobb ska se ut. Det enda jag är helt säker på är att detta jobb blir kortvarigt för mig och hoppas bara att ngt annat dyker upp snart. Våran chef är underbar och även personalen men det känns inte helt ok för mig ändå.

Jag mår så jäkla dåligt nu och vill bara gråta ut. Jag vill inte svika gruppen men det är dags att jag tänker på mig själv också.
Puss

torsdag 22 april 2010

Valdemarsvik

Nu har jag snart varit i Valdemarsvik i en veckas tid. jag måste säga att det är blandade känslor angående jobbet. Vissa saker får mig att fundera om jag verkligen vill jobba kvar eller tacka för mig och försöka hitta ett annat jobb? Åå jag blir så förbaskat på att det ska vara så.

Jag har helt underbara jobbarkompisar förutom en sur och tjurig man, men honom kommer vi att jobba med så att han ändrar sitt attityd mot vissa saker.

Jag känner att jag har mycket mer kompetens kring integrations frågor än mina jobbarkompisar. Jag är stolt att mina ideer blir våra grund principer och målsättning för verksamheten. Jag kommer att försöka forma boendet med mina ideer innan jag försvinner. Ni får gärna tipsa om jobb? Öppen för många förslag.

Nu ska jag umgås med mina älsklingar
LöWe

torsdag 15 april 2010

Man ska vara stolt för den man är


Jag är så förbaskat stolt över mig själv för den jag är. Jag säger vad jag tycker och står för det jag säger. Jag skiter faktiskt i de konsekvenser jag får. Jag menar varför vara alla andra till lags? Vad tjänar jag på att vara artig?
Man brukar säga att allt ska vara ömsesidigt men så är det inte i verkligheten. Jag struntar i om ni inte gillar mina åsikter, tankar och värderingar. Jag kommer alltid att vara mig själv.

Anledningen till denna inlägg är att en del individer tror att jag ska sluta tycka vem jag är. Jag är kurd och stolt över det och ingen kan ta ifrån mig min identitet. Jag kommer alltid att jobba för de utsatta i samhället oavsett bakgrund, religion, etnicitet,sexualitet. Sådan är jag och sådan kommer jag fortsätta att vara.

Love and Peace


Flyttar IGEN

Flytten närmar sig och jag vill verkligen inte det. Fasen hur många gånger måste man behöva flytta? Jag vill hitta ett jobb på samma ort som min sambo orkar inte flytta runt som en tattare. Känslan att känna sig rotlös är inte ok.
Jag vill som sagt var jobba med frågor som integration eller hedersrelaterad brott, för att jag är bra på de sakerna. Därför min högsta önskan är att hitta ett jobb där jag kan använda mina kunskaper.

Idag kommer jag att jobba med ensamkommande flyktingungdomar men det är långt ifrån mitt ämne om integration. Man fungerar endast som en länk mellan samhället och ungdomarna. Jag vill kunna ge råd och lotsa människor in i samhället på det bästa möjliga sätt genom att presentera hur samhället fungerar i stort,dess rättigheter samt skyldigheter. Hoppas på ett sådant jobb som får mig att nyttja mitt kompetens.
Jag vill även jobba med och utbilda ungdomar inom hedersrelaterad problematik. Jag älskar att jobba med ungdomar.

Ambivalent just nu.
Puss

tisdag 13 april 2010

Resan hem

När vi skulle gå genom sista kontrollen så blev alla vi stoppade för att vi hade vätska i handbagaget. Det roliga var att innan vi ställde oss i kön frågade hon som kontrollerade passet om vi hade någon vätska i väskan, vi sa nej, men tänkte dock inte på balsam, schampo och andra lotioner som låg i väskan, pinsamt värre.
En av oss hade i väskan en smörkniv som vi hade snott från restaurangen för att kunna ta med oss till stranden som vi skulle på dagen innan avresan, riktigt pinsamt tyckte denne person att åka dit för en ovass smörkniv. Vi andra fick oss ett gott skratt hehe...


Ska nu ut och småjogga
Puss

måndag 12 april 2010

Portugal


Nu har man varit i Portugal - Faro och slappat. Det var skönt och komma från den här tråkiga vardagen även om det var bara ett par dagar. Nu vill man på allvar flytta från Sverige och längtan till ett varmare land kvarstår.

Lite kort om resan
Jag kan börja med och tala om för er att det är nästan lika dyrt i Portugal som i Sverige. Så ska man åka dit ta med er massa pengar för att njuta av resan maximalt, här ska det inte snålas. Det var inte så mycket och se men en liten otroligt vacker stad, gillar man trånga gator så fanns det gott om. Eftersom staden ligger vid kusten så blåste det väldigt friskt.

Maten är inget att föredra. Smakar väldigt lite,kryddor verkar inte existera. Finns ett antal bra fikaställen och restauranger naturligtvis också. Vi tog båten till en strand som var väldigt lång. Det var väldigt höga härliga vågor och vi tillbringade hela dagen på stranden, ngt jag kan rekommendera.
Vi tog även en sightseeing tur genom staden,rekommenderas.
Det är så många länder jag vill besöka för att uppleva de olika kulturerna. Det är mitt målhär i livet resa så mycket som jag kan om ekonomin tillåter.

Adios amigos

torsdag 1 april 2010

Dikt




Gårdagen tillhör det förflutna,
morgondagen är oviss
- livet fortgår, varken man vill eller ej,
och nuet och att verkligen vara närvarande här och nu,
liksom känna och ta in så mycket som möjligt,
kan vara viktigare än någonsin..

Strunt...

Mina grannar är läskiga. Hörde nu ett skrik och en kraftig duns från lägenheten bredvid. Jag gick till hallen för att höra om det var bråk/misshandel på gång men ljudet försvann.
Det är alltså gangster paret med ett barn och två misskötta hundar. Jag vet inte om jag skulle våga ingripa men hade definitivt ringt polisen.

En glad nyhet - har ingen huvudvärk idag,skrämde nog skiten ur den när jag hotade med att gå till VC:n om det inte blev bra till idag.

Jag ve, idag som igår skriver jag bara strunt och visar inget engagemang för samhället men det kommer. Just nu vill jag bara njuta utav solen i min ensamhet och fundera hur jag ska göra härnäst.

Glad påsk!