måndag 30 november 2009

Förtydligar

Jag vill bara förtydliga och försvara mitt skrivande. Innan jag började blogga så visste jag inte riktigt vad jag skulle blogga om men ni som känner mig vet att jag hatar orättvisor i världen och vill påverka och förändra i det mån det går.Jag har mer eller mindre alltid har haft intresse för samhälls problem och människor som lever i det samhället. Jag har också varit engagerad i olika politiska verksamheter. Det som jag brinner mest för är frågor som diskriminering, rasism, mänskliga rättigheter etc.
Vad gäler mitt skrivande så handlar det oftast om frågor som många människor vill undvika och prata om eller tycker att det är för jobbigt att sätta sig in i. Eller helt enkelt inte tänker som jag tänker och reflekterar över. Jag kunde skriva ngt om mina nya inköpta dyra skor, klänning eller make up. Men nej tack säger jag, när det finns mycket alvarliga och mer intressanta saker att skriva om och diskutera. Jag kanske är väldigt bitter men tänk efter en stund hur andra männiksor har det. Hur lever de? Vad äter de? Har alla barn föräldrar? Har de tak över huvudet? Lever alla i ett demokratiskt samhälle? Har alla rätt att uttrycka sig, klä sig?
Jag är en person som inte vill leva i nuet och skita i de problem som finn runt i samhället. Jag vill att mina kusiners barn ska kunna leva i ett demokratisk samhälle och vara den de är och ha rätten till sina föräldrar etc.

Det är alltså inte så konstigt att jag kan vara bitter. Bitterhet föder ivrighet hos mig och ivrighet får mig att kämpa mot det jag tycker är jobbigt för dagen!

Älskar er alla mina kära vänner!

RK- möte

Idag fick jag träffa en del av AMOR- gruppen. Jag har sagt det för och säger det igen vilket gäng. Jag tycker att de är helt underbara och så duktiga i sitt tänkande. Jag är väldigt stolt över de alla. Jag kommer verkligen att sakna de alla. Jag måste även erkänna att jag är lite avis på sammanhålningen mellan de. De är ärliga mot varann och försöker att lyssna på vad alla i gruppen har att säga.De är jätte starka som grupp och är engagerade i samhället. De kommer att bli ännu duktigare och förändra samhällets syn på saker och ting. Jag tror på de starkt och vet att de kommer att lyckas och påverka.

Love

söndag 29 november 2009

Män

Alltså vad är det för fel på er män? Ni är så komplicerade. Ibland är det svårt och veta hur och när man ska uttrycka sig.Kan ni inte bara lära er och skita i att lyssna på vad vi har att säga ibland. Håll med eller håll käft med andra ord.

Jag kanske ska satsa på och bli en nunna och slippa se er män i min närhet? Alla får uttrycka sig som den vill tycker jag. Det är väl upp till var och en hur mycket man väljer att lyssna på. Man behöver fasiken inte ha åsikter om allt som sägs.

Blir snart galen på galningar!

Tjejkväll

Igår var det tjejkväll med mycket mat och god sällskap. Mycket skratt stod på schemat då apan (Jag) är på G. Igår så släppte jag alla hämningar och bara njöt av sällskapet. Det blev mycket dans och skratt då vi dansade som galningar till gamla låtar, den ena var värre en den andra. Ni kommer och sakna mig tjejer när jag ska dra från la Sundsvall igen. Jag kan göra er sälskap er via webben :=)

Tack för en rolig kväll mina kära vänner!

Love ya

lördag 28 november 2009

Jobbsökandet

Fy vad less jag är på att söka helvetes jobb.. Kan jag bara inte få ngt skit jobb snart? Vad som helst bara det är ett jävla jobb. Jag blir riktigt irriterad på ovissheten och tystheten. Fuck them all som sitter i maktpositioner och beslutar utifrån en jävla mapp. De är oftast begränsade i sina tankar och inte kan ge alla individer en chans.Bytt ut den gamla äckliga generationen till den nya, med nya ideer och fräschare tankar.


Give me a fucking chans

fredag 27 november 2009

De egenskaper jag främst vill ha hos en kille följer nedan!

* Rolig
* Snäll
* Intelligent
* Omtänksam
* Ärlig
* Lyhörd
* Generös
* Sportig
* Öppen
* Social
* Bra lyssnare
* Inte snackar i onödan
* Känslig
* Vågar vara den han är
Det är en del av de egenskaper som en kille bör ha i bagaget.

Love

Kurban bayrami!

Muslimer i hela världen firar ngt som kallas Kurban bayrami (på turkiska). Man offrar ett djur för någonting men vet inte riktigt för vad.Jag har hört två olika versioner av det. Den ena är att som jag har förståt det så hade profeten Ibrahim svårt och få barn med sin fru Sara, då offrade han sin fru för Gud för att få barn. Det låter skumt , hur tänkte då profeten Ibrahim få barn utan en fru? Den andra versionen är att man offrar ett djur(lamm oftast) för att komma närmare sin Gud.

Jag kommer ihåg när jag var liten hur de skar halsen av stackars lammet :( Jag ville dock inte äta av det. Rättare sagt ingen av syskonen som ville ha köttet men min pappa tvingade oss att äta den ändå. Jag har inte firat det på 20 år kommer aldrig att göra det heller. För mig finns ingen betydelse med att offra ett djur för ngt som inte går att ta på.
Men de som firar får gärna göra det. De gör det för ngt bra syfte antar jag väl.

torsdag 26 november 2009

Dana

Du är så underbar och jag önskar verkligen att vi bodde närheten av varandra. Du är en stödpelare för mig och underbar som människa. Det finns några få som dig och ni vet vilka ni andra är. Behöver inte nämna alla här..


Ville bara säga och dela med mig hur mycket du betyder för mig sötnosen.

Tack för att du finns..

Love ya honey

Förvånad

Jag är förvånad över en del saker,här kommer en kort lista!

¤ Att det finns så många elaka människor
¤ Egoismen
¤ Hatet som människor har inom sig
¤ Att många måste hävda sig hela tiden
¤ Kåt på uppmärksamhet
¤ Att många människor har en dålig självkänsla och självkännedom
¤ Att svartsjuka och avundsjuka styr och formar livet för många
¤ Att kärlek används som toapapper
¤ Att man har för få vänner som man uppskattar
¤ Att mänskligheten på väg till sopkorgen, närmast i min
¤ Att jag fortfarande äslkar, accepterar och respekterar många som de är
Jag kan göra listan ännu lägre men känner att det blir bara mörkare och mörkare ju längre jag tänker på hur det ser ut och är i världen just nu. Tänkt att vi forfarande inte har hittat några lösningar på svällt. Det säger väl ganska mycket att vi människor kan snacka men är handlingsförlamade.

Fortfarande lite hopp kvar om livet!
LOVE

onsdag 25 november 2009

Konferans

Det var en stor och hedrande dag för alla som deltog i dagens konferens. Det handlade om eliminering av och våld mot kvinnor. Det var drygt 100 deltagare,vilka bestod av politiker, soc.tjänsten, forskare etc.
Så var det naturligtvis AMOR-gruppen som skulle debattera angående hedersuttryck. Min grupp som jag har utbildat just inom ämnet heder. De var så duktiga så och skötte sig kanon bra. De var insatta i alla frågor och kunde svara på det som ställdes. Jag får väl ta åt mig äran och klappa mig i axel och säga fasen vad jag har åstadkommit inom så kort tid.
Jag blev tårögd när de tackade mig och när alla i publiken applåderade. Det var en kort men härlig känsla.
Min grupp är lite ledsna för att jag inte är deras ledare längre samt att i och med flytten till Västervik kommer vi inte att träffas så ofta som vi har träffats under de här 2 månaderna. De vill att jag hittar jobb här och kollar om det finns någon möjlighet för mig och stanna i svall. Jag blir rörd av deras omtänksamhet och faktiskt kärleken till mig.
Idag fick jag höra bara positiva saker om mig och min insats inom RK.

I sista minuten får jag reda på att jag ska presentera föreläsaren samt att hålla ett tack tal. Det gick ju bra men fasen vad nervös jag var...

Tjingeling Love yaa

tisdag 24 november 2009

Förlorad

Jag är upprörd på nytt igen :( När ska det bli en bra och helt underbar dag? Jag får beröm efter beröm men tror ni att jag känner ngn lycka? Tar åt mig äran? Blir bara upprörd av att dessa positiva människor runt kring mig får mig och tro på ngt som inte stämmer. Jag säger bara en sak sluta överdriv hur bra JAG är. Så länge jag inte kan känna detsamma om mig själv så spelar det verkligen ingen roll hur mycket ni tjatar om hur bra jag är.

Vad spelar det för roll vad ni tycker om mig egentligen,det gör inte saken bättre hur jag inners inne känner och tycker.

Hur ska jag hitta mig själv igen? Vart har tron på mig själv tagit vägen?
Jag kommer att vara bitter ett tag till mina vänner och jag hoppas att ni står ut med mig ett tag till.

måndag 23 november 2009

Kompis eller en vara?

Det är tragiskt men sant att det händer..Lyssna noga nu. Du har ett förhållande och fattar tycke till en arbetskollega,klasskompis eller ngn du har fått lära känna genom gymmet som du besöker flitigt. Du inleder ett förhållande med den killen/tjejen,fast du har en kille/tjej redan. De har haft sex ett par ggr också dessutom. Det kallas för otorohet med andra ord. Haram men det händer walla.

I den otrohetsaffären kommer killen/tjejen fram till att den inte har någon känslor för dig. Dock vill ha kvar dig som vän ändå? sktattretande men så kan det gå. Vad gör man? Ska den bara acceptera att den har blivit påsatt och fortsätta att leva i skuldkänslor och i skam? Eller skita i personen i fråga och gå vidare med sitt fucking liv?

För jag undrar om man kan vara kompis med den man har haft sex med??Hur kommer relationen mellan de se ut? Kommer det att fungera? Jag vet fasiken inte hur man ska lösa en sådan dilemma??
Diskutera med mig gärna för det är ju rätt intressant ändå.
Älskar men inte ALLA

AMOR-gruppen

Det är 9 ungdomar som jag har utbildat inom hetersuttryck. Jag har pratat väldigt mycket om mekanismen bakom samt varför hedersvåld/mord förekommer i vissa samhällen. Hedersvåld och kvinnovåld förekommer i ett modernt samhälle som Swerije också,vad är bakomliggande orsaken till detta? Hur kan man dra paraleller mellan en svartsjuke drama och våld i hedernsman.
Jag kom fram till att, man har samma värderingar och normer kring hur en kvinna ska vara och uppträda i det offentliga inom de ovannämda dvs våld mot kvinnor allmänt.Jag har även gått igenom vad genussytemet- könsroller är. Hur ser man på genus bland dagens unga och hur man kan sudda bort rollen som man och kvinna? Varför föds man i olika roller och uppfostras efter kön?

Den 25/11 ska mina ungdomar debattera inför 100-tals politiker,chefer,kvinnojourer, forskare,soc.tjänsten,poliser mm. Jag är väldigt stolt över de alla och jag hoppas att jag har gjort ett bra jobb. Jag kommer naturligtvis att vara med och stötta de.Jag väntar med spänning men samtidigt är jag så trött i själen. Jag hoppas att det vänder snart..

Love

söndag 22 november 2009

Mamma

Min mamma är den bästa mamman som finns i hela jorden. Det kan låta hur barnsligt som helst för era öron men jag skiter i vilket. Det är så jag känner för min lilla mor. Utan hennes stöd skulle jag inte vara den jag är idag. Mamma är min enda sanna förebild och en ängel som jag beundrar. En kvinna med stort hjärta och verkligen älskar alla människor(vilket jag inte förstår,hur kan man älska alla?men det gör hon). Hon är fördomsfri,förlåtande,skyddande,hjälpsam som bara den och en kvinna man kan lita på. Jag önskar att jag var som min mamma men jag har en hel del kvar att jobba med.


Jag älskar dig mor!

??

Ack så galen jag blir på en del människor.. Hur är man funtad om man anlägger bränder med avsikt att döda?? VAd har människovärdet tagit vägen? Varför detta hat?Hur ska man få bukt med problemen i dagens Swerije? Man väljer inte och fly till olika länder för skojs skull men gör det i tron att leva ett bätre liv i det nya landet. Man flyr oftast från korruption, krig,ekonomosika orsaker, svällt etc.
Vart har toleransen och acceptansen tagit vägen?

Jag mår illa av sådana människor som tänker bara på sitt bästa. Börja och dela med dig ska du se att även du kommer att må mycket bättre.


Love

fredag 20 november 2009

Besvikelse

Jag har blivit så många gånger besviken på folk. Folk som står väldigt nära mig och andra som jag har känt en kortare tid.Så dum som jag är ger jag alltid en andra,tredje och fjärde chans för de idioter som har fått mig och må rent ut sagt SKIT. Men idag har jag bestämt mig att jag aldrig mer ska ta skit från andra och skita i och tänka massa anledningar till deras äckliga betende mot mig.

Jag anser definitivt inte att jag förtjänar orespekt av andra. Har de ngt emot mig och ogillar mig, det är bara och dra. Jag vill ändå inte ha sådana människor runt mig som bara snor massa energi från mig.Jag vill satsa på människor som förtår och respekterar mig för den jag är..

Kärlek och respekt

torsdag 19 november 2009

Religion

Jag ska egentligen inte uttala mig om religion. Efterssom jag inte kan så mycket om de olika religioner som finns. Men kan inte låta bli att avsky de individer som använder och tolkar religionen på ett negativt sätt. Att gå ut och säga jag gör det här för min tro och Gud. Vadå är det gud som ber dig att bomba ett helt land och döda de oskyldiga mäniskorna. Använd fy fan inte guds namn när du handlar korkat. Tänk efter nästa gång när du beter dig som en idiot och inte blanda religionen i ditt handlande. Sådana idioter som dig får människor att hata en hel religion.

En annan grej om du är starkt troende och religionen säger att du inte får dricka alkohol, ha sex innan äktenskap etc, varför i hela friden är det ok att du gör det men att snacka skit om din granndotter som gör detsamma??


Lev som du lär eller lär som du lever!!

onsdag 18 november 2009

Föreläsning om hur samhället ser på våldtäkt

Jag blir riktigt förbannad på samhället vilka är vi dumma människor. Det här är inte nytt men att skulden läggs oftast på offret och inte på förövaren samt att man lägger all fokus på flickan som hade blivit våltagen, vem hon var innan våltäkten. Det lät som om vi tjejer får skylla oss själva som blir våltagna för att vi inte kan bete oss, klä oss, alkoliserade,inte kan bete oss i killars närvaro etc.

Jävla domstolen som ifrågasätter och resonerar kring hur många offret hade sex med innan våldtäkten och hur snabbt offret återhämtar sig. Att återhämta sig snabbt efter ett våldtäkt är inte trovärdig dvs att hon inte har blivit våldtagen och därmed ljugit. Jag tror att jag dööör hur sjuk är inte samhället kring sådana frågor. Kan inte tjejer tas på större allvar. Lägg fokus på beviskraven och försöka att få offret tillbaka till sin socialaliv.

Jag säger bara en sak kastrera det enda vapnet de har....

Integration

Vad menas med integration? När är man integrerad? Vem avgör när jag är integrerad?

Ja, mina kära vänner integraton är enligt mig och många andra kloka individer som mig så handlar det om att bli en del av samhället. Visionen med integration borde väl vara att våga se förmågan och värdet i olikheter och dra nytta av och berika samhället. Integration är att ge människor lika möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Samt att individer ska bevare sin identitet,kulturella värderingar och normer som inte strider mot de mänskliga rättigheterna.
Etnisk identitet är en viktig del av människans liv eftersom människor har ett behov av att känna och markera tillhörigheten till en större grupp.Att känna tillhörighet i gemenskapen och gruppen är viktig för att man ska kunna trivas och överleva.

Så länge det finns gränser mellan vi och dom kommer man aldrig att integreras i ett samhälle.Tragiskt nog kommer jag aldrig att bli en hel Svensk om det första man lägger märke till hos mig är hudfärgen..

Första mötet med andra

Jag älskar och verkligen försöker att älska alla människor oavsett hur de ser ut. För mig spelar det verkligen ingen roll vad de har för volym, form och färg. Faen vem vill ha endast bananer i sin fruktkorg? Inte jag i alla fall. Jag gillar och hålller mig till blandfruktsallad vilket är godast också. Tänk blandningen av alla smaker på samma gång,helt underbart.

Nu vill jag komma till saken dvs när jag träffar folk för första gången så får jag alltid frågan vart jag kommer ifrån. Jag svarar Sundsvall. De frågar igen vilket land kommer dina föräldrar från?Jag blir lite utstött av frågan och kan inte låta bli och tänka att mitt utseende avslöjar att jag inte är svensk och att jag betraktas fortfarande som en invandrare. Kom inte och säg att det frågas för att de är nyfiken men faen måste man i första hand tänka på olikheten mellan oss. Vitt, svart,blond,mörk vad spelar det för roll då? Se mig som en individ och skit i mitt mörka hår. Jag säger det bland fruktsallad är det bästa som finns eller vad säger du?

Kram på tåna

tisdag 17 november 2009

Hejsan!

Mina vänner, att starta blogg har funnits i mina tankar i 2 års tid. Men hade inte riktigt bestämt mig vad jag skulle skriva om.Jag hade ett par alternativ men slutligen bestämde jag mig för att skriva det som påverkar och irriterar mig i det dagliga livet. Jag tänkte att istället för att jag ska bli arg och irriterad själv så vill jag gärna dela med mig mina aggressioner och funderingar med er vänner.



Stå på er!
Puss på tass