onsdag 31 mars 2010

Huvudvärk


Jag har haft huvudvärk i två dagar nu. Jag mår illa och vill bara spy. Men konstigt nog är det inget fel på aptiten, mat och allt annat gott åker ner i min magsäck. Vaknar jag upp med samma smärta imorgon också då blir det att jag ringer till VC.
Jag börjar nämligen bli lite orolig nu då huvudvärken är ett återkommande åkomma hos mig.

Skit vad grannens hund ylar och jag orkar snart inte. Kommer att slå sönder dörren och släpper ut hunden till friheten. En riktig tråkig inlägg då jag inte orkar engagera mig i något ämne just nu.

Nä nu mår illa och jag vill bara skjuta mig själv snart.

måndag 29 mars 2010

Sluten avdelning


Jag såg en svensk dokumentär film igår kväll som heter sluten psykiatriskt avdelning där man träffar människor som befinner sig i en djup kris. Man följer en kvinna som är asylsökande och är självmordsbenägen för att hon inte får stanna i Sverige.
Hon kommer ursprungligen från Bangladesh med sin son hit till Sverige. Hon var politisk aktiv i Bangladesh blir tagen av polisen, blir utsatt av gruppvåldtäkt av polisen.
Hon är djupt deprimerad och ångestfylld, har många gånger försökt att ta sitt eget liv utan att lyckas. Hon var inte välkommen till Bangladesh till sina föräldrar för att hon hade dragit skam över familjen pga våldtäkten.

Denna stackars kvinna fick utvisning och min fråga igen, hur fan tänker migrationsverket? Hur kunde de utvisa henne, på vilka grunder? Det hon hade sagt under utredningen om våldtäkten och om hennes familj stämde men ändå väljer man att utvisa henne? Varför? Vad är det för idioter som sitter och bedömer vilka får stanna respektive inte? Barnkonventionen varför gjorde de ingenting då? Det var även ett litet barn som var inblandad i det hela?
Jag förstår verkligen inte migrationsverkets beslut. Jag blir så irriterad och undrar vad som har hänt med människorna i det här landet? Vart har medmänskligheten tagit vägen?

Kakao plantager


Igår såg jag en dokumentär som handlade om kakaoplantager - chokladfabriker. Jag blev illamående av hur de går tillväga för att tillverka choklad till oss alla chokladälskare.

Mina kära vänner man kidnappar barn och säljer barnen till olika länder där de får jobba helt gratis. Man misshandlar barnen som inte vill ställa upp och jobba. Man fick se hur de här barnen gråter och vill hem till sina föräldrar och det gör fruktansvärt ont att se hur man behandlar barn. Bakom det här står det naturligtvis rika feta gubbar som äger choklad fabriker som Nestlé bland annat. De nekar till att det förekommer människohandel och att på plantagerna finns inga spår av barn. Men dolda kameran visade den bittra verkligheten - att barn misshandlas och används som gratis arbetskraft.

Jag kommer att köpa choklad som endast är rättvisemärkt. Vill verkligen inte stödja barnarbete. Följ mig kära vänner. Det kunde vara ert barn som svingade den där macheten.

tisdag 23 mars 2010

Sverige utvisar en tvåårig som är döende

Hur tänker de som jobbar på migrationsverket? Sverige en gång i tiden var känd för sina humana hjälpinsatser och trodde på människan. Idag blir jag väldigt förvånad hur politiken och synen på människan förändrats till det sämre. Även Sverige mobbar,fryser ut människor som har stora behov av hjälp. Varför har den trenden vänt? Varför vill man utvisa en döende,dessutom handlar utvisningen om en tvåårig flicka. Jag trodde att man jobbade främst för barnets bästa men den teorin faller tragiskt nog.

Migrationsverket tidigare jobbade för att fria idag jobbar de endast för att fälla. Jag blir så trött på de omänskliga handlingar som Sverige gör. Jag blir så trött på att människovärdet inte är prioriterade. Jag blir trött på orättvis behandling. Det behövs en ny integrationspolitik. Med det menar jag inte att alla som söker sig hit ska stanna utan de behövande ska slippa utvisas.

Vilken trist dag med trista nyheter.

Grå inombords

En grå dag med gråa tankar. Idag känner jag mig lite smått less och riktigt less på vissa människor. En del är så kåt på uppmärksamhet andra snackar bara massa strunt. Jag har funderat och funderat varför jag råkar ut för dessa människor? Vilken otur jag har som bara utnyttjas av dessa sk vänner,intressant.

Det handlar nog om att jag tror på människor och vill så gärna tro på att det de säger kommer från hjärtat. Men icke det handlar oftast bara om deras välmående och lycka genom att utnyttja ens godhet.

Nu ska jag vara hemmafru och tvätta!

onsdag 17 mars 2010

Kort om våra grannar


Här kommer en liten kort information vilka som bor i våran trapphus,ni får sedan avgöra om man kan klassa de som underbara eller icke.
Det är totalt sexlägenheter.
I en av lägenheterna så bor en ensamstående kvinna som alltid kommer hem strax efter kl 23,fråga mig inte vad hon sysslar med för det vet vi nämligen inte. Hon har en del katter också. Hon kan varken köra eller parkera bil.

I den andra lägenheten bor det ett par nyinflyttade gangsters enligt mig. Det är två individer som känns vilsen, har just fått barn som skriker som en katt. De har dessutom två st hundar som är väldigt understimulerade. De skäller,kissat i trapphuset och det gör ont i mitt hjärta att de här stackars djuren far illa. Jag har tänkt och anmäla de men har inte tillräckliga bevis eller det skulle inte göras ngt åt hundarnas situation. Det gör ont att se det i alla fall. De rastas knappt och jag har lust att strypa de idioterna.

I den tredje bor det en ensamstående kvinna med fem katter. En av katterna är Dexters goskatt. Dexter gillar att lukta och tävla med katten som heter Tarsan. Hon jobbar på ett museum och är väldigt social av sig.

I den fjärde bor det en nyinflyttat ensamstående man med en hund. Jag har träffat på honom en gång och jag hoppas verkligen att han lever eftersom man varken hör eller ser till mannen eller hunden.

I den femte bor det en familj som är på väg och flytta ut till en nybyggt villa/hus som ligger riktigt bra till i förhållande till centrum och en fin utsikt över skogen. Det hörs att det är en familj,lite skrik och uppkäftiga barn som irriterar sina föräldrar. Men de gör ändå inte något större väsen av sig. De är trevliga. Även de har en katt.
Sist men inte minst så är det jag och Anders som bor med en underbar hund. Vi är de perfekta grannen man kan önska sig så klart. Vi är skötsamma och stör ingen ;)

Bedöm själva underbara eller icke?

Ge aldrig upp!


Läser en bok med titeln ovan, ge aldrig upp. Det handlar om en man som kämpar för rätten till sin egen son. Rätten till umgängesrätt.Rätten till kärlek mellan far och son och rätten till föräldraskap. Han har fråntagits sin son av sin fd fru,där mamman gör allt för att Alonzo(pappan)inte ska träffa deras gemensamma son.
Jag blir så illa berörd av det här och blir riktigt förbannad att rättssystemet inte fungerar som den borde göra.

Mamman är en riktig egoist och saknar medkänsla. Mamman borde vara inlåst i en psyk avdelning och få professionell hjälp. Hon lider av kontrollbehov och är maktgalen.Hon har inte verklighets förankring och tolkar och analyserar saker på ett sätt som inte normala människor gör. Hon är helt enkelt sjuk och saknar empati.

Jag hoppas verkligen att han ska vinna kampen mot idiot till morsa och får umgängesrätt.
Tack Maggi för den fina presenten.

LoVe

måndag 15 mars 2010

Retsamt

Jag känner många ungdomar som kämpar för fina saker.Kämpar mot fördomar, rasism och orättvisor. Jag känner även vuxna män och kvinnor som fördömer människor som jobbar mot fördomar, rasism och orättvisor.

Det roliga i det här är att vuxna borde vara förebilder för ungdomarna men det verkar ha vänt vilket gläder mig. Det är ungdomarna som verkar mer vuxna och kan diskutera och föra en bra dialog för att komma fram till bra lösningar.

Vuxna tenderar att gömma sig bakom en fasad som inte kommer att hålla i längden (det handlar om få vuxna som tur är). Jag tycker inte att man ska dölja vad man egentligen tycker och ska ha rätten att framföra sina åsikter. Jag skäms över hur vissa vuxna beter sig, de är som små barn. Råkar man säga fel ord eller kommentera på ett som inte passar deras åsikt så ska man straffas,lågt är det mina vänner.

Vilka människor alltså,fy på er.

fredag 12 mars 2010

Feghet


Feghet håller oss tillbaka och vi medvetet genom att vara tyst och inte tycka, håller med de orättvisor som pågår. Jag förstår inte att människor är så försiktiga med att visa vad de egentligen tycker. Jag förstår inte att man inte blir upprörd eller berörd det som händer dagligen. Jag förstår inte fegheten hos människor.

Vad är det som hindrar er att tycka? Måste man driva med människor på deras bekostnad? Att sparka ner människor som redan ligger på marken är väldigt lågt enligt mig. Man skämtar oftast med människor som redan är svaga och utsatta på många sätt. Hur kan man ens tycka att det är roligt och skratta åt det,bara för uppmärksamhetens skull? Om man är så kåt på uppmärksamhet kan man driva med korkade kändisar,blondiner som uttalar sig inte så smart eller varför inte driva med dig själv?
Det gör mig riktigt förbannad att människor är så fega att uttala sig om saker som kan vara känsliga. Har du något att säga i så fall öppna käften och tyck. Det är tystheten och fegheten som hindrar oss att utvecklas och gå vidare.

Skitland =Turkiet

Jag spyr galla på människor som lever i förnekelse. Varför ska det vara så svårt att erkänna de brister som finns i ett land? Varför neka folkgrupper sina mänskliga rättigheter. Rättigheten att vara och leva som alla andra folkgrupper. Tycker man att det är rätt att döda/utrota olika folkgrupper?
Vad är det för fel på er som lever i en inrutad värld? Klart att ni inte vet bättre när ni endast nekar och anklagar andra människor.Ni era hycklare kan inte leva med att ni har begått stora misstag mot mänskligheten.
Historier är viktiga och de säger en hel del,de kan man inte neka eller hur? Men jag lovar er att det finns länder där man nekar allt som går emot deras åsikt.

Vad kan man förvänta sig av ett land som stolt säger,ne mutlu turkum diyene = Jag är stolt över att vara turk, utan att ta hänsyn till de minoriteter som finns i landet. De minoriteter som har offrat sina liv för att bygga upp Turkiet med sina blod.
Jag har ingen respekt för Turkiet som inte erkänner eller respekterar de mänskliga rättigheterna.
Jag kommer att säga vad jag tycker i alla lägen och även acceptera mycket fel även kurder har gjort. Man utvecklas genom att erkänna sina misstag inte genom att neka.
Nu är jag upprörd men försöker ändå att vara objektiv.

Kram på alla som tror på de mänskliga rättigheterna

fredag 5 mars 2010

Livets hårda skola

Vem har sagt att det ska vara enkelt att leva i en värld där många av oss i hela sitt liv levt under förtryck, korruption, orättvisor mm. Nej, att leva och duga idag är inte lätt. Att leva idag kräver mod, tålamod,självrespekt, självdistans, vara stark,ha de rätta värderingarna och normerna och följa strömmen mm

Du ska inte gå emot det som förväntas av dig. Du ska inte leva ditt eget utan alltid anpassa efter familjen, samhället, kompisar, partner etc. Du får inte tycka och ha massa åsikter om vad som helst för att inte skapa obehag och kategoriseringar. Du får alltid akta din tunga så att människor inte kränks eller känner sig mindre värda. Hur fria är vi egentligen? Vi styrs hela tiden av andra och av varandra,din åsikt är inte din utan du har lärt dig hur du ska använda de i olika situationer. För att du har lärt dig att anpassa dig efter spelets regler. Du har lärt dig hur människor integrerar och fungerar,du har lärt dig att spela de rätta korten.

Ärlighet vara längst brukar man säga men hur ärlig får man vara egentligen? Det finns även gränser där. Att vara helt ärlig sårar därför måste du lära dig att vara pedagogisk och lägga orden på ett klokt sätt. Man får alltid tänka om ett par ggr innan man får uttala sig om saker. Är det inte så eller snackar jag bara skit?
Ni får tycka vad ni vill men det är en del av verkligheten att vara ytlig.

PuSs

torsdag 4 mars 2010

Kvinnor

Jag läser tidningar, olika rapporter och hör på tv och radio hur vissa behandlar sina flickvänner, fruar och systrar. Varje gång jag hör och läser om kvinnoförtrycket blir jag riktigt illa berörd. Illa berörd att våra kvinnor och systrar berövas rätten till ett fritt och eget liv. Illa berörd att kvinnorna inte respekteras för just att de har fel kön.
Vi måste krossa de patriarkala värderingarna och inte hålla tyst och acceptera det. Agera och reflektera,visa att även kvinnor har rätt till att tycka, prata och framför allt leva. När ska orättvisor mot kvinnor ta slut och när ska vi engagera oss i vissa kvinnors levnadssätt?
Vågar ni ens se hur vissa kvinnor och flickor har det? Vågar ni ens försvara och skydda de svaga och rädda kropparna? Var inte en fegis och tycka att det här är inte mitt problem för då har ni helt fel, det är allas ansvar och ta ditt ansvar NU innan fler kvinnor/flickor puttas ut från fönster, balkong etc.
Erkänn och våga prata om hedersbrott som begås dagligen.

LoVe

onsdag 3 mars 2010

Glaad

Jag är glad över vissa saker här i livet. Det är bland annat - det finns människor där ute som tror på mig och på min kompetens. Jag har inte fått så många chanser för att visa vem jag är, vad jag kan prestera och kan åstadkomma.

Jag har fått komma på en enda arbetsintervju och vad händer? De ser min kompetens och ser min vilja att förändra och påverka samhället och människor. Är inte detta helt fantastiskt? En enda intervju och jag kammar hem jobbet :=) I hela mitt långa liv i Sverige har jag varit på tre intervjuer och fått de jobben.

Jag har alltid sagt det ge mig en chans en enda chans och jag begär inte mer. Jag fick den chansen och det gick bra.

Nu ska jag plugga ett tag till sedan ut i det friska men innan det ska jag skriva lite kloka ord ang. hedersrelaterad brott som ska tryckas i ett programblad som kommer att bli en bakgrund till en teaterföreställning.
Puss

tisdag 2 mars 2010

Ont i ryggen

Ahh, jag har så ONT i ryggen. Det smärtar så att jag vill bara skrika ut. Jag vet precis vad jag borde göra - TRÄNA. Jag måste börja träna snart annars kommer jag att strypa någon, och det vill jag naturligtvis undvika. Vem vill strypa sin sambo? Eller sin söta hund? eller slå sönder något i lägenheten?

Nä dags att köpa träningskort och det får kosta, för jag orkar inte hade så här längre :(


Nu ska jag renovera ryggen!

PuSs

måndag 1 mars 2010

Snööö


Helt allvarligt Sverige är ett land där snön vräker ner år efter år eller hur? Men varför i hela friden inte skotta taken i tid innan det samlas en hög av snö? Vad händer med taket som inte orkar bära lasten? ja, det finns alltså en risk att taket rasar vilket har också gjort i många delar av Sverige. Det dör människor pga att man inte tar snöandet på allvar. Jag hoppas att ni lär er att skotta det i tid nästa vinter så att eländet inte upprepar sig.

Det verkar som om snön kommer att fortsätta och falla ner ett tag till och jag är lite trött på all snö.

Hoppas snart på bättre väder

LoVe