fredag 5 mars 2010

Livets hårda skola

Vem har sagt att det ska vara enkelt att leva i en värld där många av oss i hela sitt liv levt under förtryck, korruption, orättvisor mm. Nej, att leva och duga idag är inte lätt. Att leva idag kräver mod, tålamod,självrespekt, självdistans, vara stark,ha de rätta värderingarna och normerna och följa strömmen mm

Du ska inte gå emot det som förväntas av dig. Du ska inte leva ditt eget utan alltid anpassa efter familjen, samhället, kompisar, partner etc. Du får inte tycka och ha massa åsikter om vad som helst för att inte skapa obehag och kategoriseringar. Du får alltid akta din tunga så att människor inte kränks eller känner sig mindre värda. Hur fria är vi egentligen? Vi styrs hela tiden av andra och av varandra,din åsikt är inte din utan du har lärt dig hur du ska använda de i olika situationer. För att du har lärt dig att anpassa dig efter spelets regler. Du har lärt dig hur människor integrerar och fungerar,du har lärt dig att spela de rätta korten.

Ärlighet vara längst brukar man säga men hur ärlig får man vara egentligen? Det finns även gränser där. Att vara helt ärlig sårar därför måste du lära dig att vara pedagogisk och lägga orden på ett klokt sätt. Man får alltid tänka om ett par ggr innan man får uttala sig om saker. Är det inte så eller snackar jag bara skit?
Ni får tycka vad ni vill men det är en del av verkligheten att vara ytlig.

PuSs