måndag 29 mars 2010

Sluten avdelning


Jag såg en svensk dokumentär film igår kväll som heter sluten psykiatriskt avdelning där man träffar människor som befinner sig i en djup kris. Man följer en kvinna som är asylsökande och är självmordsbenägen för att hon inte får stanna i Sverige.
Hon kommer ursprungligen från Bangladesh med sin son hit till Sverige. Hon var politisk aktiv i Bangladesh blir tagen av polisen, blir utsatt av gruppvåldtäkt av polisen.
Hon är djupt deprimerad och ångestfylld, har många gånger försökt att ta sitt eget liv utan att lyckas. Hon var inte välkommen till Bangladesh till sina föräldrar för att hon hade dragit skam över familjen pga våldtäkten.

Denna stackars kvinna fick utvisning och min fråga igen, hur fan tänker migrationsverket? Hur kunde de utvisa henne, på vilka grunder? Det hon hade sagt under utredningen om våldtäkten och om hennes familj stämde men ändå väljer man att utvisa henne? Varför? Vad är det för idioter som sitter och bedömer vilka får stanna respektive inte? Barnkonventionen varför gjorde de ingenting då? Det var även ett litet barn som var inblandad i det hela?
Jag förstår verkligen inte migrationsverkets beslut. Jag blir så irriterad och undrar vad som har hänt med människorna i det här landet? Vart har medmänskligheten tagit vägen?