lördag 27 februari 2010

Kravkrav och ännu mer krav

Jag är sönder stressad och längtar till den dagen allt blir lugnt igen. En olustig känsla som inte vill lämna mig i fred och ibland känns det som om jag inte vill bli lämnad i fred heller. Men något som jag vill ha tillbaka är väl den lyckan, glädjen och kärleken.

Jag ogillar det krav som ställs på människor och framför allt på mig. Man ska ha den och dattan, men tänk efter en stund alla har inte samma möjligheter till saker därför är det orimligt att man ens kan kräva att alla ska ha vissa saker.

Jag blir trött på att man inte duger den man är. Låt människor vara i fred och låt de göra som de vill. Jag kanske inte ens vill leva det liv ni lever.
Jag kanske inte har samma resurser som dig i så fall varför kräva det av mig?

PuSS

torsdag 25 februari 2010

Plågor.............

Jag kan fasen vara rolig ibland. Jag lyssnar på kurdiska låtar som om jag förstår de, svar nej men jag blir alltid lika ledsen när gubbarna och tanterna börjar sjunga ut. De låter så sorgsen och deprimerade och det konstiga är att jag dras till sådant. Jag gillar helt enkelt att plåga mig själv.

Vad gör det att tappa lite extra tårar för dem oförstådda texterna? Det borde väl räcka att de låter ledsen, och de där rösterna får mig att rysa och gråta ut som ett litet barn. Jag kan inte låta bli att undra vad skulle hända med mig om jag även förstod texterna?

Man ska inte vara som alla andra och följa strömmen. Lyssna ni också på låtar som sjungs av språk som ni inte förstår, ni kanske får samma upplevelse och känsla som mig.

Rekommenderas
PuSs

tisdag 23 februari 2010

Skit väder och skit humör

Jag vaknade upp med huvudvärk idag igen. jag är skittrött på min huvudvärk, jag går och lägger mig med huvudvärk och vaknar upp med huvudvärk. Döden är nära eller vadå?
Innan jag hade lagt mig så bestämde jag mig för att gå till biblioteket för att plugga i lugn och ro, trodde jag. Jag hittade det tysta rummet i biblioteket och hittade en plats med utsikt mot staden och tar fram mina rättsfall och boken för att sedan börja läsa.
Så in kommer det en jäkla efterbliven kille på 30 bast och såg flummig ut. När han öppnade käften och ställde massa frågor till de som satt bredvid honom var jag tvungen och flytta på mig, jag var där för att PLUGGA inte höra på någon jävla idiot vars kompis var i gazaremsan.

HAn berättade för hela i det så kallade tysta rummet om sina kompisar, som bodde i hela europa och att han var så värdelös på och stava och skriva på svenska eftersom att han pratade och skrev mest på engelska. Allvarligt din pundare du förvandlade min dag till en riktig skitdag då du inte kunde hålla truten.
Jag packade mina saker och plaskade hem i vintervädret. Kallt och blåsigt och riktigt förbannad. Väl hemma möttes jag av choklad som nästan räddare min dag.

Nästa gång pundaren stör mig ska han ångra att han kom till denna jord.

Peace

måndag 22 februari 2010

Hycklare bland oss..

Detta jordklot får mig att vilja spy galla på vissa individer. Individer vars vardag är fylld med lögner, falskhet och manipulering. Hur faen lyckas ni egentligen? Jag är alltså grymt imponerad av ert spel mot mänskligheten, hur får ni människor att slaviskt tro på er för att sedan svika de med utan samvetskval. Ni är grymma - det är oftast ni som lyckas bäst och gillas mest. Era jävla hycklare. Men det kommer att komma en tid då ni får äta upp allt skit som ni har åstadkommit med lögner och falskhet.
Jag har ingen respekt för sådana människor som bara lever på lögner. Ni kommer att straffas av självaste allah och jag säger insallah.

Hycklare bland oss, är du en av dessa kanske??

fredag 19 februari 2010

Regeringen våldtar oss

Vi lever i en hård värld och de politiker som styr oss är ännu hårdare än någonsin. De är så pass hårda att de flesta politiker ser bajsnödiga ut. De har sina hårda ansiktsuttryck, förmågan att tala till sitt folk, till sina militärer eller sina arbetare.
De ger order att döda för att försvara egna folk. Politikerna ger order att fängsla med motivet att behålla det egna folkets frihet. de med andra ord skiter i freden om det inte är deras fred. Om politiker blir själva kränkta och förlorar ansiktet så kränker de själva miljontals och kanske tom miljontals människor riskerar att förlora sina liv.

Visst finns det även sådana politiker här i Sverige men vi människor väljer att inte se det,
Vi vill inte se att statsministern heller tvingar än erbjuder arbete.
Vi har en skolminister som snackar för det mesta skit och ljuger.
Vi vill inte heller se att utrikesministern som tänker på sina aktier än på Sverige.

Mina kära vänner vi vill verkligen inte se att vi blir våldtagna av vårt egen regering. Om vi inte säger nej kommer vi att fortsätta att bli våldtagen av denna regering idag, imorgon och framöver.
Kolla exempelvis FRA- lagen vilket innebär att vårat integritet våldtas, våra integritet är händerna på män som vi inte har någon aning om om de är onda eller goda. De kommer att ha tillgång till e-brev, sms, avlyssna våra tel samtal etc
Politikernas motivering är att tryggheten kräver det.
Hur tryggt känns det?

onsdag 17 februari 2010

Att vara flicka..


Att vara flicka och bo ett fel land är det värsta som en kvinna kan födas in i. Ett land som jag avskyr är Saudiarabien. Det är ett land som inte ger några rättigheter för flickor. 12 åringar kan giftas bort med en man som är 70 år äldre än stackars flickan och det sjuka är att detta är helt lagligt. Vad i hela helvete händer i vissa sjuka länder? Hur fasen kan man som föräldrar gifta bort ett litet barn för pengar?

Jag hoppas verkligen att det sker en förändring i detta sjuka land. Nya lagar som förbjuder barn till tvångsgifte. Förändringar kan ske om allmänheten ger stöd för länder som dessa. Acceptera icke och blunda absolut inte för orättvisor. Engagera dig i andra människors öden och fungera som en stöd pelare. Vi alla behövs och de stackars flickorna behöver oss, hur kan man vända ryggen mot dessa barn? Är det inte dags att agera och säga NEJ?

Det tänker jag göra och gör det du med....

tisdag 16 februari 2010

AMOR- gruppen

Alltså jag har sagt det förr och jag säger det igen,vilket gäng. Jag pratar om gänget AMOR. AMOR står för Anseende, Moral och Rykte. Ni är så underbara på många sätt. Ni är engagerade och vill påverka och hjälpa de utsatta människorna. Jag önskar att alla ungdomar var så kärleksfulla som ni är, ni bryr er om andra och känner med andra vilket är en grym egenskap hos er alla.

Jag har så roligt med er och saknar er väldigt mycket också. Ni har kommit så långt mina godingar och duktiga är ni. Fortsätt...

Puss på er alla...

Utbildning i Svall

jag var på utbildning i Svall som röda Korset hade anordnat. Utbildningen handlade främst om hedersrelaterad våld/uttryck/brott och lite rasism. Utbildaren är grundaren till Sharafs hjältar och hjältinnor. Han är så underbar alltså vilken gubbe. Vilken karisma han hade. Jag blev så inspirerad av hans sätt att tala, utbilda och hans tillvägagångssätt är mer än perfekt.
Han hade så mycket i bagaget men ändå än kämpe - en riktig kämpe. De finns många falska sådana också. Han är en av mina förebilder :=)

i övrigt var det också att få umgås med min lilla älskade familj underbart.Jag måste erkänna att jag saknar helgen som var. Jag fick träffa underbara ungdomar, min familj, kompisar och fler andra. Jag vill snart åka och hälsa på de alla igen.....


Löve

torsdag 11 februari 2010

Sundsvall

Nu är jag i min hemstad Sundsvall,jag känner mig trygg här och trivs i tillvaron. Jag saknar naturligtvis mina två grabbar som finns kvar i lilla Västervik.
Jag har idag blev väckt av min tel. och det var en positiv tel.samtal. Jag får komma på intervju på tisdagen den 16/2.. Jag är väldigt glad för den här chansen som jag har fått och hoppas verkligen att jag kammar hem jobbet.

Men detta innebär naturligtvis inte att jag har slutat att söka jobb,eftersom man konkurreras alltid med andra människor som är bättre och med mer erfarenhet i bagaget.

En trög startad plugg med juridiken, jag vet inte hur jag ska lära in allt. Men jag har bestämt mig för att klara av det här och vilket jag gör också. Jag är lite okoncentrerad, tänker många saker samtidigt vilket gör att jag missar det roliga med allt jag gör. Skärpning Devo...

Nu ska jag återgå till lagarna nu..

Love

lördag 6 februari 2010

Moderater


Vad i hela friden gör moderat svinen? De sänker skatten ännu mer som om det skulle rädda Sverige från arbetslösheten. Allvarligt din flintis Sverige är uppbyggt av skatter ska du komma och förstöra den välfärden som en gång byggdes upp av den äldre generationen. Vilka gynnas av sänkta skatter,RIKA och endast de RIKA. Allting kommer att privatiseras och vilka återigen kommer att gynnas,de rika. Öka de klyftor som redan finns och få de fattiga och social utsatta bli ännu mer utsatta.

Du låter utanförskapet att bli ännu större,låter bli att förbättra lönen för människor som jobbar inom vård och barnomsorgen. Du hånar och förstärker rasismen som pågår mot muslimska kvinnor och du stigmatiserar alla kvinnor som bär hijab.

Jag hoppas att ni som röstade höger ångrar er bittert och tänker om till nästa val.

Bitter eller engagerad??


Många tycker att jag låter så bitter och arg när jag skriver men jag kan inte hålla med er om detta. Arg blir jag definitivt på alla former av orättvisor och diskriminering som pågår i samhället och i övriga länder. Är det så konstigt att man agerar och visar att man inte håller med det som händer. Att vara tyst är lika mycket att hålla med det som händer enligt mig.
Jag tror att min bitterhet, aggression har en utgångspunk, det är mitt engagemang för människor och djur som driver mig till mitt humör. Jag försöker att vara så rättvis som möjligt men ibland är det väldigt svårt. Jag blir gång på gång påmind om att människor är inget att lita på, och tro mig jag litar verkligen på väldigt få personer i min närhet. Bli inte besviken över att jag inte tror på mänskligheten men de flesta har jag lärt känna är också levande bevis på att falskhet segrar i högsta grad.

Men jag älskar ändå de flesta som jag har lärt känna genom åren. De flesta är ganska så snälla och vill ställa upp för sina medmänniskor.Visst mänskligheten är inte utrotat än och så länge jag lever kommer jag alltid att agera och reagera.
Jag hatar orättvisor och kan inte blunda för det jag ser..

Puss

fredag 5 februari 2010

Dubbla budskap..


Vad förbannad jag blir på vissa dagis personal(hund dagis). Jag har inget emot stora personer men faen de ska inte jobba med hundar som kräver långa promenader. Jag är väldigt väldigt skeptiskt hur bra våra hundar har det egentligen på dagis? Min älskade Dexter ser jag aldrig på promenader. Såg honom en gång och då var han ute endast tre minuter,jag tog tid då jag verkligen inte litar på människor.

Jag är väldigt förbannad att det ska låta så bra när de gör reklam för sina dagis och så i själva verket är det långt ifrån vad som beskrivs där. Det gäller inte bara hund dagis utan med det mesta som annonseras ut.

Skärpning era idioter och sluta gör mig förbannad. Jag orkar inte med invalida och ambivalenta människor.........

torsdag 4 februari 2010

Joggat


Jag var ute med Anders och Dexter och små joggade,faen vilken härlig känsla alltså. Man känner sig avslappnad och på bättre humör. Jag mådde inte så där jätte bra innan joggings turen. Hade en liten ångest och började lipa. Så det var riktigt skönt att komma ut i friska luften och rensa de negativa tankarna.

Faen jag börjar hamna i en negativ spärr igen och det känns ingen bra. Jag ska ut och kuta imorgon också och rensa ännu mer störande tankar jag för tillfället lever med.

Dags att äta lite gott nu.


Puss

Människor


Jag måste lära mig av mina egna misstag att inte LITA på människor...Jag gör det här misstaget gång på gång och jag lär mig aldrig, varför undrar jag?? Handlar det här om dumhet eller bara att ge chans för mänskligheten? Jag ska inte lova att jag hädanefter ska skärpa mig, men icke, jag verkar inte ha sådana gränser,jag kommer att fortsätta bli besviken gång på gång.

Jag vet inte vad det beror på att man inte kan lita på människor men visst är det trist. Trist att inte kunna dela med sig sina erfarenheter med andra,men det är bara acceptera skiten och gå vidare. Jag kan inte förändra hur människor tänker men kan alltid påverka och minimera falskheten.

Jag har inte så mycket respekt för människors beteende och jag ogillar lömska idioter.Det är alltså för många som är lömska,ljuger och snackar massa skit. Det är synd om er som inte ens kan vara ärliga mot er själva.

onsdag 3 februari 2010

Tråkig dag


Det är verkligen en skit tråkig dag,händer ingenting och mob. är ovanlig tyst...Jag skulle läsa men har idag ingen motivation till det heller.

Usch usch säger jag och hoppas att denna dag slutar bra.

Nu ska jag dra mig till lilla staden och hoppas på finna något på rea.

tisdag 2 februari 2010

Hemmafru??


Jag håller på och lagar mat vilket är helt underbart om det smakar bra så att säga. Jag vet inte vad jag ska hitta på härnäst så jag satsar på och bli en trogen hemmafru, om det passar mig vet jag inte. Det jag vet i nuläget är att ingenting verkar vilja passa in så det är bara och testa sig fram.

Solen tittar fram och jag sitter inomhus,ngt som inte stämmer.Ska käka lunch om den nu blir klar i god tid så även mina feta lår får känna på lite väder. Ska ge mig ut på en jogging tur alldeles snart.

Njut av vädret för det ska jag göra nu...


Löwe

måndag 1 februari 2010

En riktig våldtäktsman

Vad är en riktig våldtäktsman? Hur ser han ut? Kanske som ett monster eller kanske t.o.m som en helt vanlig kille? Kan man se ett mönster och peka ut vilka ev är våldtäktsman? Har alla våldtäktsman samma bakgrund, social status, religion, värderingar, hudfärg, samma ålder mm? Är alla lika inför lagen? Finns det sådana som behandlas annorlunda?

Det är väldigt svårt att säga hur en typiskt våldtäktsman ser ut. Eller om det finns några samband mellan dessa män/ungdomar som våldför sig på tjejer och kvinnor? Det som kan sägas vara gemensamt för alla våldtäktsmän är väl kvinnosynen,hur man ser på kvinnan. Sedan att förövarna behandlas olika inför lagen kan jag tycka är helt absurd och irriterande. Bara att du klär dig fint och pratar perfekt svenska kan vara att du som våldtar inte döms inför lagen pga din sociala bakgrund är inte det här helt sjukt? Man tror hellre på mannen i fråga och skiter i offret.
Kom ihåg och inte tro på vissa propaganda som görs av SD att män med de mörka ögonen är de farliga,så är det dock inte. Det är fler svenska män som våldtar än invandrare. Jag tycker definitivt inte att man ska göra skillnad på vilka som våldtar utan alla borde straffas lika hårt med tanke på att man inte respekterar kvinnan. Ser kvinnan som vara och tar inte ett NEJ. Låt kvinnan klä sig som denna vill,det ska inte innebära att bara för att jag går i kortkort- kom och våldta mig. Bara för att jag är aspackat- kom och våldta mig. Bara för att jag dansar med dig- kom och våldta mig. Bara för att jag är trevlig mot dig- kom och våldta mig. Ett nej är alltid ett nej, respektera detta.

Varför våldtas inte män av kvinnor? De kan vara lika fulla och redlösa, vi accepterar och respekterar killar som de är. Vi tar inte tillfället i akt och utnyttjar situationen. Det ska vara ömsesidigt. För mig de killar som våldtar är riktiga monster och jag avskyr de. De borde straffas hårdare och förstå att det de gjorde var en fruktansvärd upplevelse för tjejen och kvinnan de förstörde livet för.
Men nej de asen skrattar och hånar tjejen under våldtäkten och tycker att tjejen borde skylla sig själv. Att det är tjejens fel att de sitter inne på ett behandlingshem eller i en fängelse.
Ta nyckel, lås dörren och släng bort nyckeln och låt de ruttna bort hela skithögen..

Tycka är det finaste vapen man har så använd det


Jag tycker att det är lite tråkigt att ingen kommenterar det jag skriver. Det beror antingen på att mina kära läsare har inga åsikter kring de problem eller ämnen som jag tar upp eller så handlar det om att man helt enkelt nöjer sig med och läsa bara. Jag kan personligen tycka att lite motstånd skulle inte skada- kom igen ifrågasätt det jag skriver.

Jag vill diskutera och få lite utbyte av er. Tystnaden är den värsta fienden,jag uppmanar er att tycka. Åsikter är aldrig fel och man får tycka precis som man vill. Våga stå för dina egna åsikter, backa aldrig för det tycker är rätt...........

Som sagt att tycka är det vackraste en människa besitter så använd det klokt...


Puss