torsdag 31 december 2009

Hemlösa

Jag var på en mataffär och handlade lite för nyårsmiddagen. På väg ut affären ser jag en man ca 70 år står i en trasig jacka och tittar på min syster som stod med en godispåse i handen. Det första jag tänkte på var ju att han var hemlös med tanke på att han såg väldigt ohygieniskt ut och allmänt utsliten. Jag kunde inte slita mina ögon från honom och jag såg hur han gick mot sopkorgen och stoppade in handen och tog ut något ur soporna och stoppade i munnen.
Mitt hjärta stannade där och jag mådde väldigt dåligt utav det. För jag visste att jag skulle tillbaka till mitt trygga hus och värmen. Jag visste även att jag skulle idag mätta min mage. Men han i den trasiga jackan vart skulle han ta vägen? Om han överhuvudtaget skulle hitta något gammalt och ruttet för att mätta sig med? Vart skulle han värma sig och ta skydd mot den kalla kylan?

Det är helt enkelt för jävligt hur vissa människor har det? Jag önskar att jag hade massa pengar, hade jag jobbat för människor som har det lika illa som han i den trasiga jackan.Jag kommer att tänka på honom och många andra stackare där ute som inte har ngt hem eller några vänner...

Gott nytt år!

tisdag 29 december 2009

Antagen

Jag gjorde en sen ansökan/anmälan till en kurs i Kalmars universitet. Jag hade funderat länge om jag måste läsa lite juridik för att underlätta mitt jobbansökan. I sista minuten så med hjälp av Dana anmäler jag mig på den kursen och så pessimistiskt som jag är trodde väl inte att jag skulle komma in,och vad händer, idag får jag veta att jag är antagen. Det är bara och sätta sig på skolbänken igen då,tragiskt nog.
Hade jag fått jobb så skulle jag inte behöva pendla från Västervik till Kalmar men livet är hårt och det är bara och acceptera det.

Men samtidigt kan det bli roligt och läsa igen,spännande är det! Jag hoppas bara att jag lär mig hur man ska tolka rätt och förstå sig på lagarna...

Ska sova snart och Lars Heuman ska göra mig sällskap!!!

Pussen

Sover Swerige

Vad i hela friden sover hela Sverige eller vad är det frågan om? Jag har sökt ett par jobb innan julen men har inte fått ngt svar än..Jag vill ha svar och orkar inte vänta en dag till för jag har ingen tålamod längre. Jag blir också rätt trött på människor som har ett jobb och bara klagar och klagar,gör ngt åt situationen eller sluta klaga för jag orkar ite höra ngn jävla gnäll era bortskämda snorisar.Är du less på ditt jobb ge mig den,jag skulle uppskatta den mer än dig. Du verkar ju ändå inte trivas eftersom gnället fortsätter och du är alltid på dåligt humör!
Ska vi kanske byta liv,du och jag? Jag har mer energi än dig och gnäller mindre,för du min lila vän du är riktigt jävla bortskämd!!

Jag ska gnälla på er tills jag har ngt eget!
Dags att vakna Swerije

Norraberget

Brrr,vilken kyla, det är så kallt som hela -17.. Men ut skulle vi ändå. En kompis ringde och frågade om jag ville till vackra norraberget och fika,jag som aldrig säger nej till fika hängde på men attans så kallt det var.Jag hade på mig en dunjacka som jag fick av min älskade Anders(tusen tack,jag är inte värd men ok)täckbyxor,bra skor(trodde jag)och ett par dåliga vantar(frös som attan i de där tunnisarna).
Förutom att det var så kallt men fasen vad mysigt det är på norraberget. Vi satte oss på ett mysigt kafé och det var inte så mycket folk,bra och med härlig sällskap var fikat avklarat. Vi hade tagit en promenad om det hade varit lite varmare. Jag hann knäppa lite kort på det mysiga.

Tack så mycket för fikat och en trevlig sällskap!
Love yaa

måndag 28 december 2009

Vilka klassas muslimer

Reglerna är 5 och den som följer dem är muslim.
Den första regeln är den så kallad shahada,en trosbekännelse. - Ach hadou anna la illaha illa Allah wa anna Muhammed Rassoul Allah.
Den andra regeln är, bönen- fem böner om dagen har med sol nedgång och uppgången att göra.
Den tredje,fastan under månaden Ramadan,meningen här är att lära sig vad hunger och törs är.
Den fjärde,den allmosa som kallas zakat vilket innebär att det är den del av pengar som den troende har tjänat under året som gått,den slanten skänker han till de fattiga och behövande.
Nästa grundpelare, regel eller bud, är vallfärden till Mekka, eller al Hajj som den kallas.
Det var väldigt fina fem regler men jag räknas inte som muslim dock. Jag undrar hur många anhängare som följer dessa fem bud? Läs och lär ;) det är kul och lära sig något nytt.

Puss

söndag 27 december 2009

Bollen ligger i din hand

Nu har jag suttit och funderat hur jag ska förändra mitt tråkiga liv. Hur ska jag färja den och vara lite kreativ. Jag ska helt enkelt börja med att organisera hur jag vill ha det och hur jag ska uppnå det målet. Syftet naturligtvis är att känna sig levande igen och tänka lite mer positivt(lättare sagt en gjort).Jag har en del på min "att göra lista" men detta betyder inte att jag ska göra allt utan det jag anser är viktigast för mig här och nu.

Med det vill jag säga till er att många gånger får man vara negativ om man känner hopplöshet men kom ihåg att det är bara Du själv som kan ändra din egen situation till det bättre. Visst finns det alltid nå hinder på vägen till det önskade livet men man kan göra sitt bästa för att förändra bara lite i taget. Ställ inte för höga krav på dig själv,lös/förändra problemet i din egen takt.

Bollen ligger i din hand!
LoWe

lördag 26 december 2009

Rean sög!

Det var bättre förr, jag snackar om rean som skulle fylla min garderob ännu mer. Men vilket skämt alltså, butikerna var fyllda av massa skit som ingen ville ha. De fina kläderna som man hade spanat in för att invänta på rean var bortplockade och istället hängde det massa skit. Mycket besviken så jäkla besviken att jag kommer att isolera mig till årets slut.

Det märktes att det är dåligt med rea för det fanns knappt några människor på stenstan. Men jag var ute på stan och hade förhoppningen att hitta ett plagg ett endaste plagg men fann ingen. Så det blev fika på Barista istället :=)

Jag säger det igen det var bättre förr!


Puss

Lurad!!!

Jag såg just en film i goda vänners sällskap. Filmen handlade om en kille som horar runt. En kille som bara använde tjejerna som ett plagg och var riktigt känslokall.Sådana killar exiserar i det verkliga livet också,killarna manipulerar,charmar,spelar kär och verkar omtänksam. Får tjejen att känna sig speciell och hon blir då fast i hans charm. Han hade flera bollar i luften-flera tjejer samtidigt(en duktig spelare). Vad händer sedan, killen spelar efterbliven och gör slut!
Där går den där stackars tjejen som känner sig lurad och gråter ut för en skitstövvel som inte är värd ett skit.
Ja, tjejer akta er för den där snälla farbrodern som kan speletsregler innan ni blir brända!

Sov gött

torsdag 24 december 2009

Julafton

Julafton ska vara trevligt och väldigt sällskapligt.Det är inget som står i min bibel/koran men så ska det vara sägs det. Ja, mina kära vänner julafton suger som andra dagar,det är faen samma skit som vilken dag som helst. FAmiljen är samlade och vi har käkat lunch ihop(risgrynsgröt,skinska,ostar mm)nu fikar vi(kaffe,te och gotta till. Det var väl trevligt men trevligt har vi alla andra dagar som vi träffas också. Ska inte vara så jävla negativ men en sak stör jag mig på andå. Jag har skickat mail till alla vänner som står nära mig för att önska de en god jul men faen fått svar av 10. Vilka jävlar alltså är det så jävla svårt och skicka julönskningar som tar knappt 1 min.
Jaja ska vara snäll nu det är ändå JULAFTON :=)
Nötterna kallar på mig!!

Puss

onsdag 23 december 2009

Fetma

Enligt en ny undersökning som är gjord i sverige i samarbete med University of Bristol, är att dödligheten bland människor som lider av fetma under 50 år är väldigt vanligt. Fetman leder till hjärt och kärlsjukdomar och ökad risk för cancer, det är väl ingen nyhet! Människor har dött pga fetma länge och de lär sig aldrig att ta hand om sig själva och sin kropp. jag undrar om deras anhöriga blir förvånade att ngn i familjen dör pga hjärtfel? Det skulle inte förvåna mig det minsta att en del blir förvånade att deras söner/döttrar eller kusiner har dött pga allt ätandes.
Det är bara ut och motionera oberoende av vädret,ingentig ska hindra en att ta en nypa frsik luft. Investera bra kläder sen är det inga problem att vistas utomhus. Många av oss är ju lata men sluta upp med det och rör på arslet då kommer hjärtat att må bra ska du se...

Jag ska vara en god och bra förebild och börja röra på fläsket!!

Love och ta hand om hjärtat

Jobbig dag!

Idag är det en sådan dag igen,sådan dag som jag inte orkar finnas till,vara glad eller orkar bryr mig om det som händer.En meningslös dag i mitt liv,jag borde ta en promenad i kylan och kanske engagera mig lite för julen men orkar inte ta tag i något. Fy fasen vad BITTER jag är IGEN,det är svårt att komma ur den här negatva världen och tänka positivt pånytt! Jag vill och jag försöker men hamnar i det här träsket igen och återigen.

Jag förstår inte människor som kan hålla masken och leva vidare med sitt liv när de mår som sämst. Hur gör ni? Lär mig för jag orkar inte hålla masken längre. Jag vill visa för hela världen att livet kan suga hårt ibland och vi människor borde ha rätten att visa vad vi känner för sina närmaste. Men att känna skam och svaghet inför andra håller en tillbaka, där går man i sin lilla värld och fortsätter att leva som om allt vore bra. Det enda man lurar är sig själv och ingen annan.När ska vi vara ärliga mot oss själva och respektera dem känslor man har inom sig? Det blir förhoppningsvis den dagen människor inte ger kränkande blickar och accepterar att alla är olika och agerar olika....
Jag har fortfarende mycket kärlek att ge!
Puss på er

tisdag 22 december 2009

Varför flyr människor?

Jag får oftast frågan om varför människor flyr och vilka klassas som flyktingar.
Mina kära vänner det finns altså 40 milj. personer på flykt,det finns människor som kallas/räknas som flyktingar i sitt eget land,känslan av att känna sig som flykting i sina länder är vanligt förekommande företeelser.

Varför tvingas då männiksor på flykt?
Det finns ett antal orsaker till detta,det beror på krig och väpnade konflikter, politiska och ekonomiska orsaker, naturkatastrofer,klimat förändringar samt svält. Det finns andra orsaker också som tilexempel kan nämnas MR(mänskliga rättigheter), religiösa och etniska konflikter, avsaknad av välfärden,brist på demokrati mm.
Man flyr då till de närmaste grannländerna på grund av ekonomiska skäl. 10% om jag minns korrekt så söker flyktingarna sig till övriga länder. Man får också komma ihåg att de flesta flyktingarna flyr redan de fattigaste och krigshärdad område. Vi ska inte tro att alla flyr till Europa så är inte fallet det är en liten del som tar sig till Europa. Detta för att man har oftast inga pengar och ta sig till Europa eller släps inte in i vissa länder. Man skickar vissa redan vid gränsen till det nya landet.
Det finns även etniska förföljelser,kurder som delades i 5 länder-ingen egen stad. Olja är den största orsaken till uppdelningen av kurder.
Jag hoppas att ni som ville veta lite mera har fått svar!

LÖvE

måndag 21 december 2009

Svällt

Under 2008 är torkan alltmer problematisk i framförallt de sydöstra delarna av Etiopien, bland annat i Somalia-, Borena- och Guji-områdena. Totalt beräknades att mer än 2, 2 miljoner människor var svårt drabbade av svält och 70-80 procent av hushållens boskap hade dött på grund av brist på bete – kvar fanns bara sand och buskar.

Vad gör vi då idag i Sverige,konsumerar massa julklappar,mat,resor etc.
Vi byter med andra ord pengar med varann och lagar oftast för mycket julmat som vi sedan slänger i soporna för att man har blivit less på att äta på julmaten i 2 dagar.

Jag har slutat att köpa julklappar och vill inte ha några heller. Ok köper julklappar till de yngre barnen. Inte ens det vill jag ställa upp på men känner mig tvungen och göra det. Jag tycker att vi alla kunde skicka de pengarna till de mer behövande. Det finns många pålitliga organisationer som hjälper de fattiga i världen,jag kan nämna ett par om det skulle behövas. Våra barn och uteliggare svälter inte på samma sätt i Sverige det finns alltid härbärge som tar emot mindre lyckade individer.Vad har de människorna i Somalia,Uganda,Guji,Ryssland, Ukraina mm
Öppna ögonen och se verkligheten,tänk att svält kan drabba dig nästa gång!Skulle inte du vilja ha en hjälpande hand då? Det skulle jag i alla fall.

SOS-barnbyar
Rädda barnen
Röda korset
UNICEF är några av de organisationer som jag har förtroende för. Det finns många fler men jag valde de ovanstående.

lördag 19 december 2009

Kalmar och Malmö

Det har varit jätte skönt att komma bort en sväng från svall. Inte för att jag inte trivs I svall men jag känner att jag har inget att hämta där längre och det händer väldigt lite. Jag vill leva i en stad där det händer saker. Malmö verkar vara en sådan stad men man saknar ju kompisar dock. Men jag har väldigt lätt att fixa kompisar så det borde inte vara några problem.
Kalmar är också skön på sitt sätt och där känner jag fler människor men där finns det inte heller så mycket att göra.

Jag har träffat många av mina godingar i Kalmar och jag saknar de redan. Jag hoppas att jag får träffa er igen snart. Tack så mycket alla ni som varit helt underbara mot mig. Jag gillar er väldigt mycket och uppskattar er högt.

Måste bara klaga på vissa individer igen tråkigt att man ska behöva klaga på människor man en gång gillat och hade respekt för. Men det tråkiga är att man aldrig lär sig av sina misstag,misstaget att lita och tro på dem. Jag jobbar på att ignorera svinen som får mig på dåligt humör. Mitt nästa projekt ska vara att jobba bort odugliga individer från jordklotet. Vad faen finns de till? De gör mer skada än nytta. Sådana människor är inte värda något i mina ögon som bara ljuger och spelar ett jävla spel.

De kanske kommer undan nu men jag hoppas att de får det de förtjänar av någon annan. Jag hoppas också att de får känna samma smärta som de orsakar andra.

Nu ska jag njuta vidare min underbara dag med mina underbara kompisar.

Love

måndag 14 december 2009

Packning

Fasen alltså,det här med att man tar med sig mycket när man ska iväg någonstans upprepas gång på gång. En liten väska och mycket kläder att ta med sig och det värsta är att jag inte vet vad jag ska ta med mig. Det var ett jävla svårt beslut,så här står jag med mina kläder i en hög och en liten väska som skriker åt mig att jag ska skynda mig och packa då tiden går. Om jag skulle packa ner i en stor väska då är det jobbig att dra iväg den..

Fy,det är så jobbigt att vara en tjej ibland,just sådana här gånger är det fruktansvärt jobbigt.Beslutsångest och förvirrad det är vad jag är..

Nä nu måste jag på allvar sortera och packa och vi ses imorgon la Kalmar..

LoVE

Resfeber!!!

Tjohooo
änligen närmar sig resan till Kalmar och Malmö. Resan är endast för att träffa kära vänner och gamla kollegor. Det ska verkligen bli lite avkoppling och komma ifrån mina negativa tankar om allting. Ska inte tänka på att jag är arbetslös,hemlös och saknar motivation utan nu ska jag bara ha kul och njuta utav sällskapet. Jag borde packa,städa undan men väljer att sitta framför datorn och skriva lite skit.
Jag vet inte när jag kan skriva nästa gång då jag inte kommer närheten av en dator. Nästa gång skriver jag lite om situationen i fattiga länder och kanske om diskriminering, lite allvar helt enkelt.

Nä nu ska jag träffa min svärmor men kommer inte ihåg vart vi sa :(

Tjingeling

lördag 12 december 2009

80 års kalas

Tja bloggen och mina kära vänner..
Jag har haft fullt upp både igår och idag. Igår var jag hos mammsen och firade min lille bror som fyllde år. Mycket mat och fika blev det..

Idag var jag på en 80 års kalas,öppethus mellan kl 14- 16. Kvinnan är en kollega från Röda Korset och är aktiv inom diskrimineringsfrågor. Det är en kvinna som är hur underbar som helst och har tillfört väldigt mycket med sina kunskaper.Hon har oxå läst Sociologi som mig men skillnaden mellan oss är att hon är forskare.
Hur som helst det var jätte roligt och vara hos henne på fest och lära känna hennes bekantskapskrets.Jag fick marknadsföra mig lite men inte för att det skulle leda till något men man tar alla tillfälle i akt...
Hon skulle prata gott om mig till en röda korsare i Kalmarlän får vi se vad som händer.
Hon hade alkohol och man blev serverad glas efter glas och nu i dagsläget är jag halvberusad och ska på en annan fest.
Jag vill helst sova nu men festen väntar och jag gillar festa och socialisera mig.
Grattis Rut på din stora dag..
Hörs imorgon




Love ya

fredag 11 december 2009

Våga visa vad du känner!

JAg fungerar som så att de människor jag gillar och betraktar som kompis,tar jag gärna på,kramar,pratar gott om, visar min kärlek för de på olika sätt. Det är alltså från beröring till pussar på kinden till riktiga långa kramar. Men en del människor tror att man är kär i alla framför allt killar som man kramas med. Vad fasen är det för fel att visa sin kärlek även för sina killkompisar? Ska man göra skillnad på vem man kramar och hur man pratar och med vem man pratar med? Det är något som verkligen stör mig att man inte kan vara den man är och att allt precis allt tolkas på ett negativt sätt.
Jag vet hur jag beter mig och har lärt mig hur man ska bete sig men det innebär inte att jag ska dölja vem jag är. Jag kör på mitt sätt och skiter faktiskt i hur andra tänker och tycker om mig. Jag ska inte behöva anpassa mig efter deras värderingar det är dags att de ändrar sina attityder och värderingar och se allt på ett annat perspektiv.

Gilla mig för den jag är!

lÖwE

torsdag 10 december 2009

Årets kämpe

Varje år utser man ett antal kämpe som ska nomineras som årets kämpe och i år tänker jag rösta.

Jag ska i alla fall rösta på en kvinna som har hjälpt papperslösa kvinnor i 18 år.Hon är barnmorska och vägrar att sluta trots att hon är hotad av både rasister och nazizter.
Rösta ni också, hon heter Anna Venegas Rydmark Från Stockholm..

LoVe

Godgärning

Idag så var jag och min syster på väg till stan. Utanför dörren står det en kille helt förvirrad och frågade oss om det låg en postlåda i närheten.Vi visste naturligtvis inte om det övethuvudtaget fanns någon postlåda i närheten men vi sa då att den närmaste finns i centrala stan. Ibland är jag väldigt snabb i käften och säger, men jag kan posta den åt dig om du litar på mig..Han gav ifrån sig ett osäkert jaa och streckte kuveret till mig. Det värsta var ju att han tackade inte ens. Jävla mupp.

Jag har bestämt mig idag att jag ska sluta vara så trevlig och snäll..Men lär ju glömma bort det imorgon!!

Love

Sömnproblem

fy vad jobbigt det är att inte kunna sova. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa mitt sömnproblem, för det börjar kännas lite tungt. Jag dricker varken kaffe eller te på kvällarna. Jag motionerar inte sent på kvällen..
Hmm Kan det vara så att jag tänker lite för mycket på onödiga saker?
Ge mig lite tips,ni som orkar kommentera! Alla tycker att det är så jobbigt att kommentera min blogg och jag förstår inte svårigheten? Jag tror att ni helt enkelt är lata för att kommentera eller så har ni inget att tillägga för jag är redan så bra..

Alla ni som läser verkar hålla med mina tankar,funderingar,åsikter,bitterheten,negativismen hålla med allt jag dokumenterar med andra ord.

Hoppas på bättre sovvanor snart!

Sov gott ni som kan
LöWe

onsdag 9 december 2009

Boktips!!

* Levande bränd : en ung kvinnas berättelse om hur hon överlevde ett hedersmor
* Bokhandlaren från Kabul- familjedarama
* Flyga drake
* Tusen strålande solar
* Låt den rätte komma in
* En blomma i Afrikas öken
* Ökenblomman återvänder
* Din heder

Känner mig vilsen och konstig!

Jag vet inte vad det är med mig alltså. Jag börjar bli riktigt trött på mig själv om inte annat. Jag borde vara lite gladare idag då jag träffade en del underbara ungdomar men den lyckan försvann kort efter mötet på RK. Jag vill så mycket med mitt lilla liv men alla dörrar är helt stängda för mig och det verkar inte spela någon roll hur mycket vilja än jag har att göra saker,den viljan stoppas och dödas av glädjedödare och pessimister.

Viljan att göra saker, viljan att glädjas och glädja, viljan att kämpa,viljan att stå upp och stå ut, viljan att inspirera,viljan att påverka och motivera,viljan att vilja så mycket med livet, den där viljan är helt still just nu..

Vad beror allt det där på?Varför känner jag ingen glädje just nu? Vem har tagit ifrån mig den? Kan omgivningen ha någon betydelse för min negativism? Hur ska jag motivera och uppmuntra mig själv?
Jag är kanske bara hungrig!!!

LoVe

tisdag 8 december 2009

Jobbsökandet suger djupt!!!!!

Hur många jobb har inte jag sökt? Hur många timmar har inte jag suttit framför denna förbannade dator och försökt hitta jobb som jag kan söka? Söker alla möjliga jobb,jobb som jag är överkvalifiserad för,jag vill åtminstone få ett jävla svar som, tack för ditt visade intresse men vi har anställt Johan Andersson eller Kajsa Eriksson som hade de bästa kvakifikationerna. Jag skulle inte gnälla över det om de har de bästa kvalifikationerna men varför inte ens få ett nej svar?? Jag skulle uppskatta om jag hade fått ett Nej-brev fy faen men inte ens det. Är man inte värt ett skit, förbannad och ledsen blir jag. Men är det så konstigt då? Tänk om ni hade behövt söka jobb snart i 2 jävla års tid men inte få ett jävla skit,får se hur ni skulle reagera då? Det enda erbjudanden jag får är att jobba gratis men hur länge tänkte de att jag vill ställa upp?
Jag har också behov av att känna mig värdig som individ men måste påminna mig själv att det är inte fel på mig utan systemet....Systemet som sorterar bort visssa individer systematiskt.Folk som känner mig fattar inte varför jag inte får jobb och det gör inte jag heller.Jag vet att jag är bra och klarar av allt som många andra. Men jag fortsätter med jobbsökandet ett tag till...

Svårt att stava??

Jag ver att jag stavar galet ibland och ibland fattas det nå bosktav. Konstiga meningsbyggnader etc.. Jag är helt medveten om detta men jag hopppas att mitt budskap kommer fram i alla fall. Det viktiga är att ni som läser förstår vad jag menar. Jag vet att ni förstår det jag skriver, så dålig är jag ändå inte på sveenska språket eller???

Visst skulle jag korrogera det i efterhand men jag tror att jag skippar det. Jag behöver inte göra nå språktest för att få svensk medborgarskap, eller bevisa för er att jag kan bättre svenska än så.. För jag vet att jag kan men vill jag? Tur att ingen av er ord fascister!!


LoVe

Människor

Jag förstår mig verkligen inte på människor. Jag trodde att jag visste hur de fungerade och att man kunde lita på sina medmänniskor. Men gång på gång får man inse att människor är giriga och många gånger äckliga. Människor är så föränderliga, det de säger ena dagen stämmer inte överens med nästa dag. Kan de inte bara bestämma sig och vara den de är och börja köra raka puckar istället.

För jag orkar snart inte med deras falskhet mot mig. Man duger ibland när det passar de själva. Fy vad jag ogillar er som er så otroligt falska.Hur kan ni ens leva med er själva? Är ni så jäkla egocentriska?

Lämna mig utanför ert jävla spel för jag vill verkligen inte vara delaktig i den.

måndag 7 december 2009

Vad fasen ska jag gnälla över idag då??

Idag är det en konstig dag. Jag har inte analyserat eller tänkt negativt som jag måste skriva eller gnälla om.Undrar vad det beror på? Innebär det att jag måste sluta tänka och analysera för att må bra. eller vara levande död kanske? Då kan man inte bryr sig så mycket om vad som sker runt i kring en.

Det lät inte som jag riktigt så imorgon blir det lite gnäll och engagemang i mina medmänniskors liv, tankar och åsikter.

Sov så gott så länge,jag återkommer imorron!

söndag 6 december 2009

Skit dag!

Idag är det verkligen en sådan där skit dag. Ingenting är bra och jag har ingen motivation heller. Ingen inspiration eller fantasi har jag heller. Jag vill inte ens göra ngt åt att jag känner som jag gör. Jag är riktigt riktigt less idag. Det är helt enkelt inte min dag och jag ska iväg och träna,kanske det hjälper.

Känner mig apatisk och trött fast jag var på norra berget på julmarknad. Ja ni som har hört hur mycket jag ogillar julen är nog förvånade att jag var på JULmarknaden men så är fallet. Jag var där för att ge en chans för att känna den där julstämningen som folk pratar om men icke så nicke. Ingen julkänsla här inte.

Just nu önskar jag att jag befann mig i ett varmt och soligt land med mina kära. Både kompisar och familj,alla som vill kunde vara tillsammans och njuta av värmen och gemenskapen. Jag vill ha tillbaka mitt liv jag en gång hade.............

Burkha

Ja, igår var det en diskussion om hur,när och var man ska använda burkha diskuterades livligt. Många förutom mig tyckte inte att om man jobbar med barn så ska man inte använda burkha för att man inte såg ansiktet på kvinnan och att hon såg ut som ett spöke. Att det finns människor i min närhet som tycker såhär kan jag inte riktigt ta det. Om de hade kommit med en bra argument javisst men den enda anlednngen var att barnen var rädda för hennes klädsel.Barnen är rädda oftast för det mesta men vad gör man då som förälder? Jo, man förklarar och förklarar som man gör med allt annat de är rädda för eller? Det är inte så att barnen får men för resten av sitt liv. För mig handlar allt detta om okunskap och att man själv inte vill respektera olikheter mellan oss människor. Man får säga vad man vill men okunskap föder fördomar. Om inte ens de respekterar och använder som argument med en enkel lösning att barnen är rädda,vi blit upprörda för barnens skull.Väldigt enkelspårigt tycker jag.
Jag kan inte sluta tänka vad är nästa steg då för kvinnor som bär burkha? Med det menar jag vart får de jobba tycker vi? Finns det någon som accepterar kvinnor med burkha eller schal på huvudet? Vad förknippar man det med? Kvinnoförtryck eller är det kanske religionen?

Det som jag regarede mest på var att de flesta som satt där ville inte lämna sina barn till kvinnor med burka. Vi alla var eniga om att barn är rädda för det mesta som de inte är bekanta med eller tycker bara att allt ser helt enkelt hemskt ut ur barnsperspektiv. Jag tycker här att man som förälder och som förebild för sina barn förklara att det finns männiksor med olika färger från gult till svart. Att alla klär sig olika beroende på vart man kommer ifrån. Killen som satt med och diskuterade hade bättre förklaringar och jag förtod vad han menade och jag tror att de andra tyckte som honom men det kom aldrig fram då alla pratade samtidigt.
Det var mycket mer som diskuterades och jag insåg att det finns många männiksor som lever med fördomar och att diskutera kanske kan hjälpa oss alla att förstå varandras olikheter..


LoVE

fredag 4 december 2009

Kärlek,kärlek

Kärlek är ngt som är så fin och oftast laddad. Men ska det finnas gränser på vad man får säga?Tycka?Ålder? Är det tillåtet att bli kär i en person som är 10 år yngre eller äldre än en själv? Är det i så fall skillnad på vem som får vara yngre eller äldre? Får man bli kär i den man vill? Obesvarad kärlek, kan man leva med och vara kär i någon som inte besvarar ens känslor? Kan man leva med ngn som inte delar med dina tankar, värderingar och normer?

Kärleken är blind brukar man säga och jag tror fasen på att det är så också. Man bortser från de brister den har. Det kan vara solklart att de inte ens passar varann men likt förbannat väntar den ena på den andra ifall, om...

Jag säger så här spola ner skiten så är problemen slut förhoppningsvis. Det är nog lättare att säga en att göra!

Kärlek får en att må bra men ibland får den en att må skit också. Jag väljer mina kärlekar och de är många ;) Men jag har lärt mig att både sortera och spola bort en del som inte passar in i normen!!

Mirakel???

Hmm,igår så beställde jag snö och vad händer idag. Önskan slår in och det snöar just nu men när jag önskar saker som gäller min framtid så verkar inte hända ett skit. JAg vill att det ska ske en mirakel snart. Faen börjar jag tro på ngt som inte existerar(pratar inte om Gud)övernaturliga ting.

Som ni har förståt så kommer jag att flytta till västervik,där finns det ännu mindre saker och göra. Finns inga föreningar som lockar mig heller och Röda Korset har inga verksamheter som intresserar mig. Då tänkte jag föreslå RK i västervik om att starta andra verksamheter som jag kunde driva men då går det inte av massa anledningar. Jag får väl motionera och läsa hela dagarna tills det sker en mirakel.
De jag pratade med hänvisar mig till Kalmar men de verkar inte förstå min situation. Jag har ingen inkomst och lägenhet,tänkte de att jag skulle bo på gatan då eller? För Kalmar hade massa och erbjuda mig,mm jag vet det men det förändrar fortfarande inte min situation. Kanske ska börja pendla och fortsätta jobba som volontär?? Nä nu är det dags och börja kamma in lite pengar :=)

LoVe You all

torsdag 3 december 2009

Kurdernas situation

Jag såg just ett program angående kurder. Det handlade främst om kuderna i turkiska delen, och jag blir såå jävla förbannad på turkiska regimen och mitt hat angående turkiet och turkar återigen spökar hos mig. Som alla vet så finns det inget land som heter Kurdistan. Vi kurder finns i fem olika länder, Turkiet, Irak,Iran, Syrien och gamla Sovjetunionen. Vi har inget gemensamt språk,historia, rättigheter eller är erkända som kurder allt detta återigen i turkiska delen.
Hade ni sett programmet så skulle ni förstå det hatet jag har inom mig just nu. Man fick se många kurder som arresterades, dödades,gasades ihjäll. De som fängslades kunde knappt stå på benen under rättegången pga all tortyr som de hade utsatts för. En kvinna vid namn Leyla Zana som är politiker avslutade sin mening på kurdiska fängslades och dömdes till 15-års fängelse. Man behandlar även i dagens turkiet alla kurder som ett djur och inte har ngt värde(i Sverige har djuren det bättre än kurderna i turkiet).

När ska kurderna få leva ifred och bli erkända som människor. Jag tycker att vi bojkottar turkiet och alla varor som kommer från turkiet. Ett sådant äckel land ska inte gynnas av Sverige som har skrivit under de mänskliga rättigheterna. Det har även turkiet gjort men vad händer där..
Ni som tycker att det är jätte konstigt att jag inte kan prata kurdiska,sluta döm mig för det är inte mitt fel utan turkarnas.

Grannar

Vad fasiken har man grannarna till? MAn ser de endast när de har något och klaga över. Sådana idioter till grannar vill jag definitivt inte ha och de verkar inte vilja ha mig i huset heller. Efterssom det har hänt ett par ggr att de har knackat på hos oss för att klaga över ngt. Så fort ngt går sönder eller att att det är störande ljud i trapphuset så är det vi,de enda jävla svartskallarna som står för. Fy nu är jag alltså riktigt jävla förbannad. Nästa gång de knackar ska de fasen smaka på fan.

Jag var trevlig även idag mot apan som knackade på min dörr, men det var sista gången.

Bort med skräpet från min åsyn

onsdag 2 december 2009

Tänk på hur du uttalar dig ibland!

Idag var jag på stan och lunchade och det var trevligt. Men efter lunchen så var jag på väg till ett kafe för fika.. Så träffar man alltid på ngn man känner. Jag börjar alltid med och fråga hur personen mår? Om den har gjort ngt speciellt under dagen osv. Så frågar man mig hur jag har det nuförtiden. Vad jag gör? Så fort man nämner att man är arbetssökande. Så kommer kommentaren om, men herre gud när ska du få jobb då? Som om det är ngt fel på mig som inte får jobb, idiot tänker jag. Jag mådde lite bättre innan jag träffade dig och om du tycker att det är jobbigt att höra att jag är fortfarande arbetssökande, vad fasiken tror du att jag mår. Och framför allt sluta fråga om du inte gillar att höra hur andra har det.

Måste en del människor vara så kränkande? Jag är inte känslig utan det beror på hur man säger det och hur man betonar det. jag är i alla fall lite less på vissa frågor som jag inte kan svara på.
Man ska vara försiktig när man pratar med människor som man inte riktigt känner.Och komma ihåg att inte kränka andra medvetet eller omedvetet.

Jag är inte sur men blir lite trött på vissa saker.

LoVe

Får konstiga sms

Alltså,det har hänt igen!
Jag får ofta konstiga sms från folk som jag inte har någon aning om. Sms:en kan vara i form av text eller bilder. Jag kan ge ett exempel på ett sms, hej Devrim kan du ringa upp mig är du snäll? Jag tänker vem faen är du och varför ska jag ringa upp dig? Vad fasen vill du mig? Jag kollar naturligtvis upp nr på eniro men oftast är det hemliga nr.

Ok. jag måste erkänna att det har hänt att även jag har skickat fel många gånger vilket är jätte pinsamt men sådant händer. Jag skulle uppskatta om det är sms som skickas till en av mina kompisar men av misstag hamnar hos mig, skulle utan tvekan gilla det. Men att få sms av andra som inte exixterar i min värld är lite skumt.

Ja mina godingar vi lever i en skum och härlig värld!

Love

tisdag 1 december 2009

Friskis & Svettis

Jag var och tränade idag på friskis och svettis. Passet heter cirkel fyss och det verkar vara en jätte populär pass då antalet motionärer var 100 st. Det var trångt och eländigt men en jätte rolig pass. Då undrar jag om friskis och svettis kunde köra cirkel fyss 2ggr/v skulle hysterin lägga ner sig lite bland alla motionärer.

Eller att inte ta in så många på samma gång. Hur tänker de egentligen. Jag som är där för träningens skull och ska kunna utan problem sträcka ut både mina armar och ben om det skulle behövas.

Ska nog snacka med ledningen får se om det händer ngt...

Sov gott alla söta

LOve

Ekonomi och flyktingströmmar

Det sägs att flyktingströmmen kostar mycket pengar och SD använder det som argument för att förändra politiken i Sverige. SD hittar hela tiden syndabockar och i detta fall blir det de minoriteter som finns i landet. Enligt en kvartalsrapport som har gjorts av socialstyrelsen så är det inte flyktingarna som kostar, som synes så har de i särklass största ökningarna av utbetalningar skett till de som är infödda. Nog kan detta till viss del bero på dagens dåliga ekonomiska situation men det trycker ytterligare ett hål på myten att flyktingströmmen skulle vara en av de största utgifter Sverige har. Bort med SD:are, vilka idioter alltså. Vad är det för politik de för? Och vilka tror på dessa ointellektuella individer?

Tack Anders för infon :=)


Lite fakta av SoS