måndag 21 december 2009

Svällt

Under 2008 är torkan alltmer problematisk i framförallt de sydöstra delarna av Etiopien, bland annat i Somalia-, Borena- och Guji-områdena. Totalt beräknades att mer än 2, 2 miljoner människor var svårt drabbade av svält och 70-80 procent av hushållens boskap hade dött på grund av brist på bete – kvar fanns bara sand och buskar.

Vad gör vi då idag i Sverige,konsumerar massa julklappar,mat,resor etc.
Vi byter med andra ord pengar med varann och lagar oftast för mycket julmat som vi sedan slänger i soporna för att man har blivit less på att äta på julmaten i 2 dagar.

Jag har slutat att köpa julklappar och vill inte ha några heller. Ok köper julklappar till de yngre barnen. Inte ens det vill jag ställa upp på men känner mig tvungen och göra det. Jag tycker att vi alla kunde skicka de pengarna till de mer behövande. Det finns många pålitliga organisationer som hjälper de fattiga i världen,jag kan nämna ett par om det skulle behövas. Våra barn och uteliggare svälter inte på samma sätt i Sverige det finns alltid härbärge som tar emot mindre lyckade individer.Vad har de människorna i Somalia,Uganda,Guji,Ryssland, Ukraina mm
Öppna ögonen och se verkligheten,tänk att svält kan drabba dig nästa gång!Skulle inte du vilja ha en hjälpande hand då? Det skulle jag i alla fall.

SOS-barnbyar
Rädda barnen
Röda korset
UNICEF är några av de organisationer som jag har förtroende för. Det finns många fler men jag valde de ovanstående.