torsdag 31 december 2009

Hemlösa

Jag var på en mataffär och handlade lite för nyårsmiddagen. På väg ut affären ser jag en man ca 70 år står i en trasig jacka och tittar på min syster som stod med en godispåse i handen. Det första jag tänkte på var ju att han var hemlös med tanke på att han såg väldigt ohygieniskt ut och allmänt utsliten. Jag kunde inte slita mina ögon från honom och jag såg hur han gick mot sopkorgen och stoppade in handen och tog ut något ur soporna och stoppade i munnen.
Mitt hjärta stannade där och jag mådde väldigt dåligt utav det. För jag visste att jag skulle tillbaka till mitt trygga hus och värmen. Jag visste även att jag skulle idag mätta min mage. Men han i den trasiga jackan vart skulle han ta vägen? Om han överhuvudtaget skulle hitta något gammalt och ruttet för att mätta sig med? Vart skulle han värma sig och ta skydd mot den kalla kylan?

Det är helt enkelt för jävligt hur vissa människor har det? Jag önskar att jag hade massa pengar, hade jag jobbat för människor som har det lika illa som han i den trasiga jackan.Jag kommer att tänka på honom och många andra stackare där ute som inte har ngt hem eller några vänner...

Gott nytt år!