torsdag 28 januari 2010

Kongo


Kongo är världens fattigaste land där våldtäkter av kvinnor och barn är vanligt förekommande. Ett land med misär,social och ekonomisk kaos,fattigdom,hög prostitution etc. FN-soldater, polis och andra social arbetare har varit i Kongo många många år för att jobba i förebyggande syfte- mänskliga rättigheter framför allt för kvinnans rätt i samhället men vad gör de männen, de köper sex och utnyttjar kvinnorna som de övriga outbildade idioter som finns i själva landet. Era jävla äckliga as jag hoppas av hela mitt hjärta att ni straffas hårt en dag. Vem ska ni straffas av finns det människor som man litar på längre? Inte ens ni som är i landet i syfta att hjälpa stackars människor utnyttjar situationen,hur vidrig får man vara egentligen?

Männen i västvärlden(inte alla men många) är de äckligaste männen,de har pengar och de vet inte vad de ska göra med pengarna så får de iden att åka till fattiga länder och köpa sex av barn och kvinnor. Vart har människovärdet tagit vägen? Varför inte bara skänka de pengarna till de behövande, måste man alltid få ngt i gengäld?Vad är det för vidriga människor som kan med tvång ligga med små kroppar? Små och utsatta kroppar på många sätt och viss.
Fy fan på er äckliga medmänniskor att ni har mage ens och vara stolt över er själva,ni tänker inte bättre en så,SKAM. Att utnyttja den fattiga borde straffas med döden så olla berörd blir jag av andras fel handlande.
Man ska komma ihåg att det finns jätte många goda socialarbetare och FN-soldater så ge inte upp hoppet men håll inte igen käften heller när en orättvis behandling pågår.

Ge mig piskan...........

onsdag 27 januari 2010

Hmmmm


Sitter med en kopp te i handen framför datorn och tittar ut genom fönstret. Det jag ser är snö,snö och ännu mer snö. Det känns som om snön jävlas med mig,varför snöa så mycket? Det verkar som om Sverige och vädret har bestämt sig för att göra mig lite mer besviken på det hela.

Jag känner mig så grå och omotiverad och musiken som jag lyssnar får mig att spy galla. En kärlekslåt som handlar om,han vill ha tillbaka sin förlorade älskling och jag säger lycka till min vän. Hur mycket du än skriker ut din kärlek så kommer hon nog inte tillbaka för du min vän, du har missat din chans.

Och jag kommer att mista mina chanser genom att sitta här i min gråa vrå och tänka och drömma bort,den drömmen innehåller inget positivt.


Nu ska jag hämta min lilla älskling från dagiset och gosa...

måndag 25 januari 2010

Vill,vill jobba

Jag var i Stockholm i helgen med AMOR-gruppen. Syftet med resan var att besöka fryshuset - möjligheternas hus. Vilken gigantisk byggnad med massa olika aktiviteter för alla oavsett ålder,hudfärg mm. Vi skulle även få träffa grundaren till Sharafs hjältar och hjältinnor, Ahre heter den kloka mannen som startade gruppen Sharafshjältar 2003. Sharafs hältar och hjältinnor jobbar mot hedersrelaterad problematik och utbildar ungdomar för självständighet och bli en egen individ utan att styras av kollektivet dvs familj,släkt och klanen. Befria främst kvinnorna under den patriarkala tänkandet och makten över kvinnan som kön. Man lär alla deltagare rätten till eget liv och tänkande och allas lika värde oavsett kön.
Jag brinner verkligen för frågor som heder,integration,mänskliga rättigheter,diskriminering etc. Jag vill så gärna hjälpa till med och utbilda ungdomar inom dessa ämnen men att det ska vara så svårt att hitta ngt jobb inom sådana områden. Jag behöver såklart lite mer kött på benen men hur ska jag få det? Vem kan tänka sig att anställa mig? Vem vet om min existens? Hur ska jag få min röst hörd? Hur ska jag f de rätta kontakterna?

Det är mycket som ska klaffa men min tid är inte ute än och jag hoppas att mitt engagemang leder till ngt så småningom.

Lowe

fredag 22 januari 2010

Kurder i turkiet

Enligt de statistik som har gjorts så bor det 15 miljoner kurder i den turkiska delen. Efter att republiken Turkiet grundades 1923,kort efter inleddes en hårthänt assimilationspolitik man motarbetade det kurdiska språket, kurdiska ort och personnamn bytes ut till turkiska, kurdiska undervisning förbjöds och kurderna fick inte prata kurdiska i offentliga sammanhang.

Länge fick man inte ens nämna offentligt att det fanns en folkgrupp i Turkiet som kallades för kurder,bergsturkar skulle vi heta.
Inte förrän 1991 blev det tillåtet att ge ut tidningar och böcker på kurdiska men detta innebar inte att man fick skriva vad som helst och absolut inte kritisera Turkiet och dess politik. 2004 fick vi äntligen rätt till det kurdiska språket och kurdisk tv.
Det pågår fortfarande inbördes krig mellan turkiska militär och kurdiska rebeller/gerillan. Det verkar inte sluta heller tills man har helt utrotat kurderna som folkgrupp.Våldet mellan turkar och kurder ökade 2006. 2007-2008 bombar turkiet PKK(Kurdiska arbetar partiet)- baser i Irak. Turkiet fick stöd av USA för bombningarna i Irak.

Under de fruktansvärda striderna dog många, många oskyldiga barn, kvinnor och män. Jag ska inte ens gå in på hur många kurder som spårlöst försvunnen och hur många byar som turkiska militären stormat in och dödat flera tusentals oskyldiga människor, sedan skyllt på PKK. PKK som jobbar för kurdernas rättigheter som folkgrupp och ett fritt land. Jag ska inte rättfärdiga PKK:s handlingar då de också använder medel som jag är helt emot, dvs att döda.Jag avskyr Turkiets regim, detta land kommer alltid att använda sina barbariska metoder för att utplåna de som är emot de.
Akta er för vissa länder som stöds av USA smutsiga händer.

torsdag 21 januari 2010

Fadime Sahindal

Fadime mördades idag av sin pappa. Hennes pappa siktar sin pistol på henne,tar tag i hennes hår och avlöser två skott,två dödliga skott och hon dör direkt inför sin mamma och systrar. Tänk vilken oförglömlig ögonblick för vittnen. Hur kan man glömma en sådan händelse som kommer att påverka hela deras levda liv. Hur kan man glömma en syster som skjuts av ens egen pappa? Vilken pappa som kan skjuta sitt eget blod och kött? Vad var det som drev honom till det? Varför gå så långt som döda? Hon mördades för kärlekens skull och för ett fritt liv utan påtryckningar från manliga figurer som fanns i hennes liv.

Den anledning som hennes pappa gav var att hon vanhedrade familjen och hela släkten och medgav för median och gjorde känd hur vissa kurdiska kvinnor behandlas av sina män. Mannen har all makt över kvinnan och kvinnans sexualitet. Kvinnan har inget värde och rättigheter. Kvinnor finns för att tillgodose männens behov. Överskrider du de regler och normer som finns uppsatta inom familjen och släkten straffas du genom att misshandlas och uteslutningar förekommer. I vissa fall går det så långt som i Fadimes fall - till döden.

Man dödar för att återställa den förlorade hedern. Det är fruktansvärt att tjejer, kvinnor och en del pojkar offras för något som man kallar för heder. Männen med starkt patriarkala värderingar borde lära sig att hedern inte sitter mellan benen och att kvinnan har rätt till sin sexualitet precis som killen har rätt till sin. Varför är det viktigt att kvinnan ska vara oskuld? För vems nytta? Hur drabbar min okyskhet min manliga släkt? Varför blir jag som kvinna oren och äcklig för att jag väljer att ha sexuellt umgänge med min kille? Borde inte killar också stämplas som äckel och oren? Vad är det som gör att killarna är bättre varelser än kvinnan? När ska man sluta tänka i könstermer? Är det könet som avgör hur jag är som person?

Sluta upp med sådana skitvärderingar. De är inte till nytta för någon. Låt båda könen leva upp till det de själva vill och inte vad andra förväntar sig.
Hedersmord förekommer i alla religioner,samhällen så tro inte att det är specifikt just för kurder, så är det dock inte.
Jag ville med den här texten hedra Fadime idag, då hon skjuts för hon valde att leva med sin pojkvän och rätten till eget liv.

Kan man skydda sig mot att inte bli diskriminerad?

Hur ska man skydda sig från att inte bli diskriminerad? Vi alla vet att alla människor är lika i värde och rättigheter vilket i sin tur innebär att ingen ska behöva att bli diskriminerad. Det innebär även att ingen ska hindras från sin sexuella läggning, etnicitet,religion, funktionsnedsättning, ålder etc Skyddet mot diskriminering är en av MR(mänskliga rättigheter) grundpelare, men de lagar som finns verkar inte hjälpa och diskriminering av vissa individer fortgår. Vi har regeringen och många olika antidiskriminerings byråer, DO finns men pga otillräcklig/bristande bevis läggs fallet av domstolen ner. Jag säger så här ni som känner er diskriminerade se till att ni har tillräckligt med bevis annars är ni illa ute. Sedan måste ni veta vad ni har för rättigheter och vilka ni kan vända er till. Om ni vill veta lite om diskriminering,grundlagarna,lika former av diskriminering så hör av er till mig jag hjälper er gärna. Annars finns det information på regeringens hemsida.
Man kan skydda sig mot diskriminering om man samlar på bevis och är lite påläst själv om hur man ska lägga upp det på ett strategiskt sätt för att bli trodd och framför allt fälla svinen som diskriminerar..

Kram

onsdag 20 januari 2010

Mörkt, mörkt

Läste tre olika forskningar kring invandrare och asylsökande,jag kan säga att de senaste forskningarna stödjer mina teorier om hur invandrare diskrimineras, marginaliseras och lämnas helt utanför svenska samhället. Det har sina förklaringar och enligt mig är förklaringar som detta är enkelspårig. Dvs att de nyanlända inte kan språket men språket borde inte vara den största anledningen till diskrimineringen utan introduktionen av nyanlända eller de invandrare som har bott i landet länge inte har introducerats i det svenska samhället snabbt. Det står exempelvis att nyanlända invandrare diskrimineras pga de språkliga brister som leder till att dessa individer står utanför arbetsmarknaden.Sedan att språket är nyckeln till all framgång kan jag hålla med om. Visst ligger det någon relevans i de som står men hur ser det ut för de invandrare som behärskar det svenska språket? Hur förklarar man att vi som kan språket står också utanför både arbets- och bostads marknaden helt,av vilka anledningar? Det hade varit mer intressant att bevisa återigen att diskriminering av minoriteter har alltid funnits och värre blir det.
Jag kan också hålla med om att integrationen borde i samverkan med andra myndigheter är nödvändigt och borde sättas igång snabbt.

Jag skriver diskriminering av invandrare för att jag själv är invandrare och har blivit diskriminerad gång på gång, och för att integrations frågor ligger varmt om hjärtat. Jag blir så besviken och illamående av allt jag läser hur invandrare blir illa behandlad från olika institutioner från sjukvården till domstolsväsendet,diskrimineras pga utseende, upplevs ha ett konstigt namn eller klädsel. När ska människor inse att vi alla är unika men lika ändå. Varför denna gräns? Varför denna rädsla? Varför inte ta vara på det vi kan bidra med?

Jag hoppas på ljusare tider!

tisdag 19 januari 2010

Inse fakta!

Jag måste börja inse fakta att jag aldrig kommer att få ett jobb i Sverige. Det är helt uteslutet för min del. Jag måste också börja inse den faktiska diskrimineringen som pågår.Jag tror på allvar att jag sorteras bort för att jag är kvinna,är gammal och kanske har barn eller väntar barn och naturligtvis mitt vackra namn gör inte saken lättare för mig. Hur länge till måste jag vänta? Hur länge till måste jag skicka in jobb ansökan? Jag är så less så på att vänta och väntandet som inte leder till ngt. Jag tror inte längre på att den som väntar länge väntar på ngt gott? Vad är det som är så gott att jag får vänta hundra år på en ev.intervju?? Nej mina kära vänner arbetsmarknaden suger såsom makthavarna i detta land... Jag är fruktansvärd trött på allt med jobb att göra. Jag avskyr ordet jobb och jag menar det verkligen. Jag har varken tålamod eller ngn jävla förhoppningar kvar. Ni som har ett jobb och gå till sluta faen och klaga hur jobbigt ni har det,gör ngt åt saken istället. Ni som ogillar det jag skriver kan dra åt skogen. Jag kommer inte att sluta skriva det jag känner och vill meddela. antingen gillar man läget eller så drar man.

Vara den du är!!!!

Efter några dagars uppehöll på skrivandet är jag nu tillbaka och känner mig bittrare än någonsin. Igår var det en sådan skit dag och ångesten var på besök. Jag lag i soffan och bara grät som ett litet barn utan anledning. Jag fick höra sedan att det var en ångest attack, ja visst nu är det ångesten som attackerar mig,vem ska jag attackera? Jag borde inte känna mig så nere för nu ska det hända lite saker i mitt lilla liv. Jag ska börja plugga och bli en erfarenhet rikare. Jag vet att så illa kan det vara ibland att man känner sig helt enkelt värdelös och att man alltid blir orättvist behandlad.Men något jag inte visste var hur ont det kan göra att inte känna glädje, motivation och kärlek. Jag vill inte att ngn jävel ens ska tycka synd om mig för mina rubbade känslor för jag vet att känna obalans i livet och oro i själen är återkommande process för många,en del klarar av att hantera det medans för andra tar det lite längre tid att acceptera och bearbeta det. Det är inte jag personligen som har bett om det utan jag blir bara serverad helt gratis. Den som avundas och vill ha lite smakprov på ångesten så vårsogod och jag tänker inte ens hindra dig om du vill vara delaktig i ngt som får en att må så fruktansvärt dåligt.

Många av er tror att det här handlar om att man har förlorat sig själv och inte hittar sin identitet men nu ska jag göra er besviken. Det handlar definitivt inte om en förlorad identitet utan oduglighet. Att man inte duger den man är och att det krävs alltid lite extra av dig just för den Du är.Jag vill vara den jag är och inte vara den du vill att jag ska vara...

fredag 15 januari 2010

Datan tar för mycket tid från mig!

Jag skäms så mycket att jag sitter framför den här dumma burken och får min tid att bara rulla iväg. Men är man ensam på dagarna så blir livet tråkigare och det enda som tröstar dig för tillfället är ändå denna dumma burk.Men lugn för nu har jag verkligen bestämt mig för att ändra på den här onda cirkeln. Jag ska börja att läsa igen, ut i friska luften och vara helt enkelt kreativ.

Från det ena till det andra så har jag inte med mig hela min garderob så nu är man utan kläder också. Tänker dock inte handla då jag kan skänka pengarna till de behövande- Haiti till exempel. Men jag skänker ju pengar regelbundet då jag är medlem på olika organisationer och har ett fadderbarn,jag lever för välgörenhet och ställa upp helt gratis. Jag trivs med det, det är inte min mening att låta negativt vad gäller det.

Nu ska moa hämta min älsklig Dexter från dagiset.Han vill nog hem till matte nu :=)

Puss

torsdag 14 januari 2010

Saknar eller saknar inte?

Det är frågan om hur jag ska tänka ibland? Ibland saknar jag vissa personer i mitt liv som jag inte kan nå? Man saknar de såpass att det nästan gör ont? Man vill gråta,slå sönder ngt eller förbli deppig eller bitter.Hur ska man göra för att inte tänka på att de inte finns hos dig längre? Känslor är så svåra att kontrollera ibland och ibland är det omöjligt att bli kvitt de. Jag borde inte vara en känslomässig person för det gör mig ofokuserad,arg och väldigt off. De känslor får mig att inte tänka realistiskt och de funderingar medföljer får mig huvudvärk.

Men jag kan ändå inte sluta tänka på saknaden och tomheten hos mig,fuck off...Ska jag sakna eller inte?

Nu ska jag unna mig en chocklad bit som tröst!

Puss

Finns Kurder?

Det finns många människor som förnekar att kurder finns. Vilket innebär att jag inte existerar, jag är en stolt kurd med ett ursprung från barbariska Turkiet.Vem tjänar på att jag inte existerar? Jag är en levande bevis på att vi kurder finns och lever sida vid sida med andra människor.Här kommer lite historia om kurder.

Efter första världskriget
Vid krigsslutet (1918)utlovades kurderna ett självständig land av turkarna. Det ottomanska riket styckades i nya stater Turkiet, Irak, Syrien, Jordanien och Libanon av segrarmakterna England, Frankrike och USA. Stormakterna drog gränserna efter egna intressen utan hänsyn till folken i området.De nya gränserna delade kurdiska byar, stammar och släkter. Man hade ju funnit olja. Det skedde en kolonial exploatering av billig arbetskraft och råvaror.

Den 10. Augusti 1920 undertecknades ett fredsfördrag i Sévres i Frankrike. Där erkändes i artiklarna 62, 63 och 64 kurdernas rättigheter till en självständig stat. I Lausannefördraget 1923 efter Turkiets seger över Grekland nämns varken kurdernas rättigheter eller Kurdistan. På grund av Atatürks vägran att godkänna tidigare fredsöverenskommelsen som påtvingats Turkiet hade kurdernas existens än en gång förnekats.
Kort efter Turkiska republikens bildande 29 oktober 1923 förbjöd den nya regeringen det kurdiska språket och all litteratur på kurdiska samt alla kurdiska skolor.
Från 1924 till 1965 var Kurdistan en sk millitär zon förbjuden för utlänningar i syfte att isolera kurderna från omvärden.
Historian om kurder är lång,så ni får nöja er med detta så länge. Ni som nekar att kurder inte existerar borde skämmas. Jag ogillar när människor inte tar fram fakta som finns.Lyssna inte på era föräldrar slaviskt då de lever fortfarande i hat mot visa etniska minoriteter. Jag bildar mina egna uppfattningar inte mina föräldrars,jag har fått den fina grunden från mina föräldrar men fått bestämma själv vad som är sanningen enligt mig och de fakta som finns.
Lär er att vara mindre fördomsfulla!

2010 badar inte gått

Gud vad är det som händer ute i den här sjuka världen? Skalvet i Haiti där flera hundra tusen människor som har omkommit och många fler som ligger begravda under rasmassorna och väntar på att räddas. Tusentals hemlösa,tusentals som saknar en anhörig,en son,en dotter och t. o. m en hel familj eller släkt som kan ha utplånats av jordbävningen. Så jäkla orättvist och så jäkla tragiskt.
Människor tar livet av sig för att de inte blir trodda av F-kassan,sjuka blir illa tvungen att återvända till arbeta fast personen i fråga är inte stabil varken psykiskt eller fysiskt.
Idag räcker det inte att människor misshandlas till dötts utan man ska även bränna upp kropparna, för att stå på den säkra sidan?
2010 har inte börjat bra med andra ord, jag som hade massa förhoppningar om att alla skulle ev leva i en bättre värld.
Nu blir det inte så lätt att gå lägga sig och sova. Dödandet måste ta slut någon gång oavsett pga naturkatastrofer eller mänskligt handling..

tisdag 12 januari 2010

Funderingar

Jag sitter och tänker hur jag vill att min framtid ska se ut,den är fylld av lycka och kärlek.Men att kunna nå den drömmen innebär det för mig att jag måste på allvar ändra min attityd och värderingar och se mer positivt till livet. Å andra sidan vill jag inte ändra mina värderingar för det är det vackraste som finns hos mig! Mina värderingar kring olikheter, kulturer, människor, traditioner och hur jag brinner för mänskligheten. Jag kan inte ge upp den dröm som jag har haft länge för att jag tappar humöret och tycker att allt är fruktansvärt jobbigt många gånger.
Jag är en person som vill att alla ska ha samma möjligheter och förutsättningar och leva i en gemenskap där man endast ser individen och inte tillhörigheten, inte religionen och inte hudfärgen. Varför måste vi människor alltid vara så egoistiska och trycka ner andra för att den inte passar i den mall och norm som vi själva sätter upp. Personligen tycker jag att det hade varit väldigt tråkigt om alla såg likadana ut och levde precis på samma sätt.Jag vill inte leva ett sådant tråkigt liv, jag vill berikas av det goda och av det onda livet har att erbjuda.
Jag ska börja observera och analysera mindre mina tankar och funderingar. Från och med nu ska jag bara leva i nuet och skita i framtida tankar!

Kram på er mina godingar

måndag 11 januari 2010

Smutsbarn?

Ja mina kära läsare,det finns tydligen ett begrepp som titel - smutsbarn? Första gången jag hörde ordet smutsbarn var ca 1 år sedan och jag förstod då inte innebörden och gör det fortfarande inte. Det verkar vara ett vanligt begrepp bland invandrar ungdomar vilket får mig att bli upprörd. Vad innebär det? Vilka klassas som smutsbarn? Vilka blir smutsbarn? Vem/vilka bedömer/avgör vilka ska sättas i ett sådant fack? Om jag är smutsig, hur ren är du?
Jag kallades för smutsbarn av en invandrar kille och jag tog det väldigt illa upp. För idioten i fråga känner mig knappt och mitt beteende eller öppenhet kan ha stört honom vad vet jag men smutsbarn var jag enligt honom. Jag har mina teorier om vilka som kategoriseras i en sådan fack men varför i hela friden ens behöva skapa ett begrepp som sårar folk. Är det så jävla nödvändigt att visa vilka som är rena respektive smutsiga? Jag tycker att du som går runt och pekar ut vilka är ev smutsiga, sluta upp med det och lev ditt eget liv så rent som möjligt och skit i hur andra lever.
I visas religioner uppfattas jag som smutsig för att jag är tatuerad i andra kan det vara att jag dricker alkohol. Men du min vän kolla först hur du lever innan du har åsikter om andras levnadssätt.

söndag 10 januari 2010

Glädds av vissa ting

Saker som får mig och må bra!

- Motion
- Sömn
- Mat
- Bra sällskap (familj och vänner)
- Muzik (Ej på turkiska eller Kurdiska för de låtarna suger och är oftast tragiska. Man sjunger om människors öden vilka är inte alls uppmuntrande)
- Min hund
- choklad
- En bra bok
- Solen
- När jag har gjort en god gärning
- När jag lyckas med mina uppsatta mål
- Glada människor får mig också på gött humör
- Skratt
- Tv, beroende på program
Det får räcka för nu ska jag söka lite jobb och det gör mig inte GLAD!!

LoWe

lördag 9 januari 2010

Kärlek

Jag måste bara skriva också lite positivt om min älskade familj. Jag älskar de väldigt mycket men kanske visar det inte riktigt men ni ska veta hur mycket ni betyder för mig. Utan er hade livet varit en börda och ett tungt lass att bära alldeles själv. Ni finns där för mig i de sämsta som bästa av livets skede. Ni har ståt ut med mig och jag vet att jag har inte varit så lätt och handskas med,för jag kan vara riktigt bitter. Men jag är väldigt tacksam att jag har er och uppskattar allt ni har gjort för mig. Tack mina älsklingar, älskar er alla.

Så klart har jag även underbara kompisar som jag värdesätter. Ni har också stöttat mig under vissa omständigheter,tacksam att jag har er och vill behålla er ett tag till :)

Kram och med mycket kärlek

fredag 8 januari 2010

Pendlare...

Jag eller rättare sagt mitt humör pendlar från glädje till depp.Jag är så jäkla trött på det och vill endast känna glädje för snart orkar jag inte. Då är risken stor att jag skiter i allt och inte bryr mig om det som händer.
Min sambo börjar öppna ögonen för ev. kan han tänka sig att jobba utomlands,vem är lycklig då,JAG. Jag vill verkligen bort från Sverige ett tag, många har märkt att jag har mått dåligt ett tag nu och mår fortfarande lite kass av olika anledningar. Så flytt till ett helt nytt land skulle göra mig gott.
Jag flyr från problemen men det är en enkel lösning för mig för varför ens bryr sig längre, hur jag känner och tycker? Jag vill påverka,lära, få utbyte,få andra må bra men när jag inte är helt ok,hur ska jag då orka med andra? Jag önskade bara att många kunde få en inblick i mitt liv och se med egna ögon,känna och leva i de tankar och funderingar jag har då skulle ni förstå min negativism till livet. Livet och att leva är väldigt hårt och mår man lite dåligt så klarar man inte av vissa påfrestningar.
humöret pendlar som vädret,ibland är det soligt och ibland grått precis så är livet också.
LÖwE

Svan stoppar trafiken

Vi kommer körandes från materialmännen i västervik med ett släp,köpte nya soffor och utanför MC donalds är det köstockning. Vi ser att det är en stor vacker svan som tågar fram och tillbaka och en tjej som försöker få bort svanen från mitt i gatan,sjukt kul. Men jag tyckte så synd om denna vackra svan helt ensammen och kanske hungrig och frusen och såg förvirrad ut. Jag skulle lätt kunna ta hem den om det gick men min Dexter skulle nog jaga den och skrämma skiten ur den stackaren så jag lätt mina tankar vandra till flytten och kylan igen.

Jag hörde sedan på kvällen att pga kylan så finns det dåligt med vatten och mat och det var en orsak varför sjöfåglarna tar sig upp på land. Trisst är det i alla fall att både djur och människor svälter.

Nu ska jag ta en promenad!!

Puss

tisdag 5 januari 2010

Klantis


Jag är den största klanten i Sundsvall. Jag var på stan en sväng med min kära syster och tittade runt lite. Fann dock inget ;) Sedan så var det dags för en förtjänt fika på Barista, vi satte oss ner och allt var frid och fröjd tills jag tar fram de blanketter som jag skulle fylla i för att sedan lämna till min gamla chef på apoteket. Jag började fylla i blanketterna och min syster attackerar mig och jag tänker samtidigt som hon blåser ut ljusen som ligger på bordet,fan har det tagit åt henne. Så inser jag att mina papper håller på och brinner upp och jag märker inte ens detta. Vi släcker branden innan vi snor allas uppmärksamhet, men vi fick oss ett gott skratt. Doften av det brända försvann så småningom och vi fortsatte att fika.

Allt kan hända när jag är med,både pinsamma och roliga ting :=)

Hoppas att denna kväll slutar lyckligt!!


Puss på tåna

Sundsvalls kommun

Kan inte Sundsvalls kommun vara lite mer generösare och börja ploga vägarna och sanda. Det är som isbana på gatorna och man kan knappt gå. Är man lite gammal så ska man definitivt hålla sig inomhus så slipper gamlingarna halkan och sjukhuset. jag tror fasiken inte att broddarna skulle kunna bromsa halkan,så in i nordens halt är det på många gator...
Jag hade klack skor på mig för man vill ju kunna klä sig och se respektabel ut när man ska besöka stenstaden. Jag gled som attans och trodde att jag skulle gå itu.

Nu ska jag på staden och kolla hur medelklassen shoppar!



Tjingeling

måndag 4 januari 2010

Bilister

Jag undrar vart bilisterna har tagit sina körkort?Enligt mig hos slaktaren. För de flesta kör oplanerat,de bromsar in, de svär när de inte kan stanna bilen,de visar fuck fingret och en del spottar. Jag förtår inte vad idioterna tänker på när de kör? Jag menar varför bli arg på en trafikant när det är du som inte kan köra och inte planerar din körning i god tid,och så blir du förbannad på mig när du missar övergångsstället..

Idag hände det mig två ggr, om blickar kunde döda så hade jag varit död nu. Jag är inte så snäl själv för jag stirrade in honom och gick så sakta jag kunde för att få apan att tänka efter nästa gång han sätter sig bakom ratten, jävla torsk.

Jag önskar att det fanns fler kameror framför allt på övergångställen, för de stannar sällan som om de ägde hela vägen. Och så högre böter för icke laglydiga bilister. Jag ska inte börja prata om de som sitter och snackar i tel eller skickar sms samtidigt som de kör,helt galet.
Nu ska jag packa inför flytten.
Puss

lördag 2 januari 2010

Människor

Människorasen är den värsta rasen. Jag ogillar så många människor och avskyr alltför fler så listan blir bara längre och längre. Vi människor är lömska,falska,ytliga,giriga,idiotiska,lata,envisa,konflikträdda,maktgalna etc. jag har mött en del av de ovannämnda egenskaper en del människor besitter och jag säger inte att jag är bäst(men att jag har ett hjärta av guld kan man inte förneka)men jag försöker att vara så ärlig som möjligt för att minimera galenskapen av falskhet hos mig själv. Jag har varit väldigt falskt många ggr för att inte förstöra stämningen men andra har fått rätten att göra sitt yttersta för att störa den där goda stämningen.

Get up stand up,stand up four your life
Get up stand up,dont give up the fight

Jag tycker att man ska stå upp för det man tycker är rätt och inte tystas ner av andra maktgalna och idiotiska individer som trycker och ser ner på andra. Ingen är bättre än dig!

Flytt

Nu har jag endast fyra dagar kvar här i Sundsvall. Sundsvall som har varit hemma för mig sen flytten från varma Turkiet till det kalla Sverige. Jag är som en fågel som flyttar runt och känner mig lite vilsen. Fågeln/främling kalla mig vad ni vill men att inte rota sig in på ett ställe kan många gånger vara tufft och väldigt jobbigt. Jag vill en vacker dag insallah snart löser sig det för mig,Jag börjar bli trött på det här. Tänk så många gånger som jag har flyttat på kort tid,jag börjar ogilla ordet flyttlass. Den där jäkla flyttlasset har kostat både tid,pengar och massa onödiga tjafs.

Men jag vet också att flyttlasset på onsdag är inte den sista. Jag kommer nu att trängas med två till en hund och Anders i en liten etta. Det kanske är lyxproblem för många men jag vill snart bo lite bekvämare och känna mig trygg. Med trygghet menar jag att, inte behöva flytta ytterligare 10 ggr,ännu en ny stad,ny miljö,nya ytliga kompisar mm.
Alltså nu låter det som om jag är väldigt lat och inte orkar sätta mig in i nya situationer,det handlar inte om det utan hade jag varit singel skulle jag inte ha några problem men nu måste man lite grann tänka på den andre. Ha ett förhållande på distans är inte det optimala för mig och funkar dock inte i längden.
Men nu ska man flytta ihop igen och jag ska börja plugga och fortsätta söka jobb. Det kommer att bli bra det här. Västervik är en vacker stad och jag återigen får bo med min lilla familj,bättre än så kan det inte bli.

fredag 1 januari 2010

2010

Det känns lite skrämmande att 2010 har kommit och intagit sin plats i mitt liv. Mitt liv som har varit halv kaotiskt och jobbigt på många sett. År 2009 har varit både bra och många gånger skit och har vänt mitt liv upp och ner stundtals. Jag hoppas att det nya året tar med sig lite mer lycka till mitt enkla liv och i många andras hem också.

Idag fick jag ett sms av en sk kompis som fick mig och må dåligt. Att denna person kan påverka mig så pass mycket förvånar mig,för du min kära sk vän du har ignorerat mig tusentals gånger. Du har betet dig som ett skit mot mig. Du har varit otrolig oärlig mot mig och svikit mig. Men jag har ändå accepterat dig för den du är, för jag ett hjärta av guld vilket du saknar. Jag hoppas många gånger att du ända mår bra fast du inte ens värd det enligt mig för så sviken har jag blivit av dig.

Nu är det år 2010 och jag vill ha bara ärliga och härliga människor runt om mig, inte några svikare eller lugnare!! Jag har inte alltid varit helt ärlig mot vissa personer som jag älskar men jag har lärt mig av mina misstag och upprepar det inte.
Nu är kl 0148 och jag babblar massa skit ska sluta med det för sängen kallar på mig!
Puss