onsdag 16 juni 2010

Definitionen av våldtäkt

Ja, mina kära vänner. Det finns olika definitioner av våldtäkt. Kvinnors rättigheter har även ignorerats av folkrätten som är en del av de mänskliga rättigheterna och våldtäkt i krig anses inte vara ett allvarligt brott och präglats av strafffrihet- dvs att förövarna ställs inte inför rätta för brottet som dessa har begått.

Allt detta handlar om att det brister i lagstiftningen och kvinnors värde existerar inte dessvärre inte tas på allvar. Vi måste börja ställa hårdare krav på stater - vad gäller definitionen av våldtäkt. Sexuellt självbestämmande borde/ bör vara grunden för lagstiftningen.

Peace

tisdag 15 juni 2010

SD

Jag är så trött på SD:s propaganda om invandring. Jag är så trött på att höra att vi invandrare kostar samhället massvis. Jag är så trött på att höra att vi invandrare är kriminella. Jag är så trött på att höra att vi förstör Sveriges välfärd, intressant nog mördar vi svenskar också, etc etc etc....

De snackar så mycket skit och dessvärre detta hyckleri fortsätter. Antalet SD:are ökar,dessa människohatare har inget vettigt argument och komma med. Jag förstår inte att människor i detta land tror på människor som bär så mycket hat inom sig. Hatet handlar om oss muslimer-alltså våran religion hotar mänskligheten enligt SD, intressant. Vi muslimer är mordiska kravmaskiner från hatets religion enligt dessa idioter. Jag förstår inte och kommer nog aldrig att förstå heller hur en del tänker och kan hata människor pga deras tro........

Jag är riktigt trött på SD och vill inte veta av de. Varför finns de? Varför finns det människor som hatar andra människor? skulle inte alla människor må bra om vi alla kunde leva sida vid sida,utan några gränser?
Kärlek och respekt

torsdag 27 maj 2010

Uteslutning


Jag förstår inte varför man väljer att utesluta vissa grupper av människor? Rätten att vara kär gynnar inte vissa människor - homosexuella. Jag blir så förvånad att det finns människor därute som ogillar tanken på att samkönade kan bli kära i varandra.

Vad är felet med att två killar/tjejer älskar varandra? Vem blir skadad av deras kärlek? Varför ska det vara otillåtet/ förbjudet? Vem är det som avgör att detta kärlek ska förbjudas,inte existera? Har inte homosexuella rätt att leva sitt eget liv?

Vakna upp människor , vi kan inte förbjuda hur andra ska leva och forma sina egna liv. Homosexuella är människor precis som alla andra. Vad är vi rädda för?

Kärlek som kärlek....

fredag 21 maj 2010

Dokumänterfilm

Igår såg jag en dokumänterfilm som handlade om synen på muslimer och framför allt synen på kvinnor som bar slöja - detta var i Danmark. Det var tre kvinnor som skulle gå i klädd slöja och stora kläder som döljde de kvinnliga formerna. En fotomodell, en lesbiskt kvinna och en äldre dam.
Alla blev bemötta lite annarlunda av både samhället och av sina närmaste. Tragiskt nog så har de flesta i Danmark massa fördomar mot muslimer och bedömmer de utifrån hur de klär sig. Man ser i första hand utseendet och inte människan bakom slöjan.
En fråga som togs upp handlade om, förtryck mot kvinna eller inte. De flesta var överens om att det var förtryck mot kvinnor. Man ifrågasatte varför männen inte bar döljande kläddsel?
Ja, det kan man ju fråga sig varför kvinnor får gömma allt de har men inte männen? Om det verkligen handlar om kvinnoförtryck eller inte? Jag har delade åsikter om detta,kan förklara kort är att vuxna som kan välja gå iklädd på det sättet för att känna sig ärbar får de göra det men jag tror dock inte att en 9 eller 10 åring vet vad det innebär att bära slöja. Barnen väljer dock inte utan tror starkt på att de blir tvingade till detta.

Jag tycker att man måste sluta se alla muslimer som en homogen grupp,vi muslimer uppfostras olika och med olika värderingar. Alla muslimer är inte terrorister och alla kristna är inte änglar. Alla människor gör orätt någongång i sitt liv och de som gör det råkar representera en hel grupp tycker jag är fruktansvärd.
Bilda en egen uppfattning och stå upp för det du tycker är rätt. Gå inte på den bild som media förmedlar angående muslimer som onda. Det finns rött ägg inom all religion.
Kram

fredag 7 maj 2010

Första natten

Det är min första natt. man jobbar ensam på nätterna. Vi har 4 gulliga,hjälpsamma och snälla killar. De plockar efter sig och hjälper till med det personalen ber hjälp om,detta utan protester. Kl är nu 2313 men killarna ville gå lägga sig nu,vilket är helt ok för mig. känner mig trött och har lite huvudvärk. Det är dags och bädda ner sig nu. Sov gott alla ni för det tänker jag göra =)

PösS på er

tisdag 4 maj 2010

Veckorapport

Som ni märker så hinner jag inte blogga så ofta. Igår fick vi två av våra killar som kommer att leva i Valdemarsvik tills de fyller 18 år. Det var två härliga killar men verkade inte alls vara nöjda över att bli placerade i Valdemarsviks kommun. Jag förstår deras missnöje över detta för att det är en liten kommun med begränsade erbjudanden vad gäller det mesta.

Men vi i personal gruppen och ledningen gör vårt yttersta för att de ska trivas så länge vi har ansvaret. Jag vet att vi kommer att lyckas med det också. Vi har rätt inställning och har en stor förståelse för killarnas bakgrund och vad det innebär att vara flykting i ett främmande land.

Förra helgen var Anders och Dexter på besök i viken(Valdemarsvik). Vi åkte runt i de vackra omgivningarna. Lunchade vid stranden och kopplade av. Det är verkligen ett fantastiskt vackert ort Valdemarsvik är. Höga klippor och berg över hela och runt viken.

Lite kort om veckan som har varit
Puss

fredag 23 april 2010

Gamlebygruppboende


Idag var hela personalgruppen och hälsade på ungdomsboendet i Gamleby. Jag fick känslan av en institution - väldigt kala väggar och inga varma färger någonstans,väldigt trist och lite skitig boende. Personalen kändes inte heller energifyllda utan allmänt tråkiga, skit trist. jag blev glad av att jag inte jobbade på denna boende.

Idag har jag en sprängande huvudvärk och jag vill bara kräkas. Även idag har jag blandade känslor ang jobbet och jag vet varken in eller ut. Jag vet inte hur jag ska bete mig? Vill jag ha det här jobbet? Vad får jag för utbyte? Jag vet att jag kan bidra med mycket men vad får jag tillbaka?

Jag måste få fundera och kanske vara lite strategisk. Jag måste spela korten rätt om hur jag vill att min framtida jobb ska se ut. Det enda jag är helt säker på är att detta jobb blir kortvarigt för mig och hoppas bara att ngt annat dyker upp snart. Våran chef är underbar och även personalen men det känns inte helt ok för mig ändå.

Jag mår så jäkla dåligt nu och vill bara gråta ut. Jag vill inte svika gruppen men det är dags att jag tänker på mig själv också.
Puss

torsdag 22 april 2010

Valdemarsvik

Nu har jag snart varit i Valdemarsvik i en veckas tid. jag måste säga att det är blandade känslor angående jobbet. Vissa saker får mig att fundera om jag verkligen vill jobba kvar eller tacka för mig och försöka hitta ett annat jobb? Åå jag blir så förbaskat på att det ska vara så.

Jag har helt underbara jobbarkompisar förutom en sur och tjurig man, men honom kommer vi att jobba med så att han ändrar sitt attityd mot vissa saker.

Jag känner att jag har mycket mer kompetens kring integrations frågor än mina jobbarkompisar. Jag är stolt att mina ideer blir våra grund principer och målsättning för verksamheten. Jag kommer att försöka forma boendet med mina ideer innan jag försvinner. Ni får gärna tipsa om jobb? Öppen för många förslag.

Nu ska jag umgås med mina älsklingar
LöWe

torsdag 15 april 2010

Man ska vara stolt för den man är


Jag är så förbaskat stolt över mig själv för den jag är. Jag säger vad jag tycker och står för det jag säger. Jag skiter faktiskt i de konsekvenser jag får. Jag menar varför vara alla andra till lags? Vad tjänar jag på att vara artig?
Man brukar säga att allt ska vara ömsesidigt men så är det inte i verkligheten. Jag struntar i om ni inte gillar mina åsikter, tankar och värderingar. Jag kommer alltid att vara mig själv.

Anledningen till denna inlägg är att en del individer tror att jag ska sluta tycka vem jag är. Jag är kurd och stolt över det och ingen kan ta ifrån mig min identitet. Jag kommer alltid att jobba för de utsatta i samhället oavsett bakgrund, religion, etnicitet,sexualitet. Sådan är jag och sådan kommer jag fortsätta att vara.

Love and Peace


Flyttar IGEN

Flytten närmar sig och jag vill verkligen inte det. Fasen hur många gånger måste man behöva flytta? Jag vill hitta ett jobb på samma ort som min sambo orkar inte flytta runt som en tattare. Känslan att känna sig rotlös är inte ok.
Jag vill som sagt var jobba med frågor som integration eller hedersrelaterad brott, för att jag är bra på de sakerna. Därför min högsta önskan är att hitta ett jobb där jag kan använda mina kunskaper.

Idag kommer jag att jobba med ensamkommande flyktingungdomar men det är långt ifrån mitt ämne om integration. Man fungerar endast som en länk mellan samhället och ungdomarna. Jag vill kunna ge råd och lotsa människor in i samhället på det bästa möjliga sätt genom att presentera hur samhället fungerar i stort,dess rättigheter samt skyldigheter. Hoppas på ett sådant jobb som får mig att nyttja mitt kompetens.
Jag vill även jobba med och utbilda ungdomar inom hedersrelaterad problematik. Jag älskar att jobba med ungdomar.

Ambivalent just nu.
Puss

tisdag 13 april 2010

Resan hem

När vi skulle gå genom sista kontrollen så blev alla vi stoppade för att vi hade vätska i handbagaget. Det roliga var att innan vi ställde oss i kön frågade hon som kontrollerade passet om vi hade någon vätska i väskan, vi sa nej, men tänkte dock inte på balsam, schampo och andra lotioner som låg i väskan, pinsamt värre.
En av oss hade i väskan en smörkniv som vi hade snott från restaurangen för att kunna ta med oss till stranden som vi skulle på dagen innan avresan, riktigt pinsamt tyckte denne person att åka dit för en ovass smörkniv. Vi andra fick oss ett gott skratt hehe...


Ska nu ut och småjogga
Puss

måndag 12 april 2010

Portugal


Nu har man varit i Portugal - Faro och slappat. Det var skönt och komma från den här tråkiga vardagen även om det var bara ett par dagar. Nu vill man på allvar flytta från Sverige och längtan till ett varmare land kvarstår.

Lite kort om resan
Jag kan börja med och tala om för er att det är nästan lika dyrt i Portugal som i Sverige. Så ska man åka dit ta med er massa pengar för att njuta av resan maximalt, här ska det inte snålas. Det var inte så mycket och se men en liten otroligt vacker stad, gillar man trånga gator så fanns det gott om. Eftersom staden ligger vid kusten så blåste det väldigt friskt.

Maten är inget att föredra. Smakar väldigt lite,kryddor verkar inte existera. Finns ett antal bra fikaställen och restauranger naturligtvis också. Vi tog båten till en strand som var väldigt lång. Det var väldigt höga härliga vågor och vi tillbringade hela dagen på stranden, ngt jag kan rekommendera.
Vi tog även en sightseeing tur genom staden,rekommenderas.
Det är så många länder jag vill besöka för att uppleva de olika kulturerna. Det är mitt målhär i livet resa så mycket som jag kan om ekonomin tillåter.

Adios amigos

torsdag 1 april 2010

Dikt




Gårdagen tillhör det förflutna,
morgondagen är oviss
- livet fortgår, varken man vill eller ej,
och nuet och att verkligen vara närvarande här och nu,
liksom känna och ta in så mycket som möjligt,
kan vara viktigare än någonsin..

Strunt...

Mina grannar är läskiga. Hörde nu ett skrik och en kraftig duns från lägenheten bredvid. Jag gick till hallen för att höra om det var bråk/misshandel på gång men ljudet försvann.
Det är alltså gangster paret med ett barn och två misskötta hundar. Jag vet inte om jag skulle våga ingripa men hade definitivt ringt polisen.

En glad nyhet - har ingen huvudvärk idag,skrämde nog skiten ur den när jag hotade med att gå till VC:n om det inte blev bra till idag.

Jag ve, idag som igår skriver jag bara strunt och visar inget engagemang för samhället men det kommer. Just nu vill jag bara njuta utav solen i min ensamhet och fundera hur jag ska göra härnäst.

Glad påsk!



onsdag 31 mars 2010

Huvudvärk


Jag har haft huvudvärk i två dagar nu. Jag mår illa och vill bara spy. Men konstigt nog är det inget fel på aptiten, mat och allt annat gott åker ner i min magsäck. Vaknar jag upp med samma smärta imorgon också då blir det att jag ringer till VC.
Jag börjar nämligen bli lite orolig nu då huvudvärken är ett återkommande åkomma hos mig.

Skit vad grannens hund ylar och jag orkar snart inte. Kommer att slå sönder dörren och släpper ut hunden till friheten. En riktig tråkig inlägg då jag inte orkar engagera mig i något ämne just nu.

Nä nu mår illa och jag vill bara skjuta mig själv snart.

måndag 29 mars 2010

Sluten avdelning


Jag såg en svensk dokumentär film igår kväll som heter sluten psykiatriskt avdelning där man träffar människor som befinner sig i en djup kris. Man följer en kvinna som är asylsökande och är självmordsbenägen för att hon inte får stanna i Sverige.
Hon kommer ursprungligen från Bangladesh med sin son hit till Sverige. Hon var politisk aktiv i Bangladesh blir tagen av polisen, blir utsatt av gruppvåldtäkt av polisen.
Hon är djupt deprimerad och ångestfylld, har många gånger försökt att ta sitt eget liv utan att lyckas. Hon var inte välkommen till Bangladesh till sina föräldrar för att hon hade dragit skam över familjen pga våldtäkten.

Denna stackars kvinna fick utvisning och min fråga igen, hur fan tänker migrationsverket? Hur kunde de utvisa henne, på vilka grunder? Det hon hade sagt under utredningen om våldtäkten och om hennes familj stämde men ändå väljer man att utvisa henne? Varför? Vad är det för idioter som sitter och bedömer vilka får stanna respektive inte? Barnkonventionen varför gjorde de ingenting då? Det var även ett litet barn som var inblandad i det hela?
Jag förstår verkligen inte migrationsverkets beslut. Jag blir så irriterad och undrar vad som har hänt med människorna i det här landet? Vart har medmänskligheten tagit vägen?

Kakao plantager


Igår såg jag en dokumentär som handlade om kakaoplantager - chokladfabriker. Jag blev illamående av hur de går tillväga för att tillverka choklad till oss alla chokladälskare.

Mina kära vänner man kidnappar barn och säljer barnen till olika länder där de får jobba helt gratis. Man misshandlar barnen som inte vill ställa upp och jobba. Man fick se hur de här barnen gråter och vill hem till sina föräldrar och det gör fruktansvärt ont att se hur man behandlar barn. Bakom det här står det naturligtvis rika feta gubbar som äger choklad fabriker som Nestlé bland annat. De nekar till att det förekommer människohandel och att på plantagerna finns inga spår av barn. Men dolda kameran visade den bittra verkligheten - att barn misshandlas och används som gratis arbetskraft.

Jag kommer att köpa choklad som endast är rättvisemärkt. Vill verkligen inte stödja barnarbete. Följ mig kära vänner. Det kunde vara ert barn som svingade den där macheten.

tisdag 23 mars 2010

Sverige utvisar en tvåårig som är döende

Hur tänker de som jobbar på migrationsverket? Sverige en gång i tiden var känd för sina humana hjälpinsatser och trodde på människan. Idag blir jag väldigt förvånad hur politiken och synen på människan förändrats till det sämre. Även Sverige mobbar,fryser ut människor som har stora behov av hjälp. Varför har den trenden vänt? Varför vill man utvisa en döende,dessutom handlar utvisningen om en tvåårig flicka. Jag trodde att man jobbade främst för barnets bästa men den teorin faller tragiskt nog.

Migrationsverket tidigare jobbade för att fria idag jobbar de endast för att fälla. Jag blir så trött på de omänskliga handlingar som Sverige gör. Jag blir så trött på att människovärdet inte är prioriterade. Jag blir trött på orättvis behandling. Det behövs en ny integrationspolitik. Med det menar jag inte att alla som söker sig hit ska stanna utan de behövande ska slippa utvisas.

Vilken trist dag med trista nyheter.

Grå inombords

En grå dag med gråa tankar. Idag känner jag mig lite smått less och riktigt less på vissa människor. En del är så kåt på uppmärksamhet andra snackar bara massa strunt. Jag har funderat och funderat varför jag råkar ut för dessa människor? Vilken otur jag har som bara utnyttjas av dessa sk vänner,intressant.

Det handlar nog om att jag tror på människor och vill så gärna tro på att det de säger kommer från hjärtat. Men icke det handlar oftast bara om deras välmående och lycka genom att utnyttja ens godhet.

Nu ska jag vara hemmafru och tvätta!

onsdag 17 mars 2010

Kort om våra grannar


Här kommer en liten kort information vilka som bor i våran trapphus,ni får sedan avgöra om man kan klassa de som underbara eller icke.
Det är totalt sexlägenheter.
I en av lägenheterna så bor en ensamstående kvinna som alltid kommer hem strax efter kl 23,fråga mig inte vad hon sysslar med för det vet vi nämligen inte. Hon har en del katter också. Hon kan varken köra eller parkera bil.

I den andra lägenheten bor det ett par nyinflyttade gangsters enligt mig. Det är två individer som känns vilsen, har just fått barn som skriker som en katt. De har dessutom två st hundar som är väldigt understimulerade. De skäller,kissat i trapphuset och det gör ont i mitt hjärta att de här stackars djuren far illa. Jag har tänkt och anmäla de men har inte tillräckliga bevis eller det skulle inte göras ngt åt hundarnas situation. Det gör ont att se det i alla fall. De rastas knappt och jag har lust att strypa de idioterna.

I den tredje bor det en ensamstående kvinna med fem katter. En av katterna är Dexters goskatt. Dexter gillar att lukta och tävla med katten som heter Tarsan. Hon jobbar på ett museum och är väldigt social av sig.

I den fjärde bor det en nyinflyttat ensamstående man med en hund. Jag har träffat på honom en gång och jag hoppas verkligen att han lever eftersom man varken hör eller ser till mannen eller hunden.

I den femte bor det en familj som är på väg och flytta ut till en nybyggt villa/hus som ligger riktigt bra till i förhållande till centrum och en fin utsikt över skogen. Det hörs att det är en familj,lite skrik och uppkäftiga barn som irriterar sina föräldrar. Men de gör ändå inte något större väsen av sig. De är trevliga. Även de har en katt.
Sist men inte minst så är det jag och Anders som bor med en underbar hund. Vi är de perfekta grannen man kan önska sig så klart. Vi är skötsamma och stör ingen ;)

Bedöm själva underbara eller icke?

Ge aldrig upp!


Läser en bok med titeln ovan, ge aldrig upp. Det handlar om en man som kämpar för rätten till sin egen son. Rätten till umgängesrätt.Rätten till kärlek mellan far och son och rätten till föräldraskap. Han har fråntagits sin son av sin fd fru,där mamman gör allt för att Alonzo(pappan)inte ska träffa deras gemensamma son.
Jag blir så illa berörd av det här och blir riktigt förbannad att rättssystemet inte fungerar som den borde göra.

Mamman är en riktig egoist och saknar medkänsla. Mamman borde vara inlåst i en psyk avdelning och få professionell hjälp. Hon lider av kontrollbehov och är maktgalen.Hon har inte verklighets förankring och tolkar och analyserar saker på ett sätt som inte normala människor gör. Hon är helt enkelt sjuk och saknar empati.

Jag hoppas verkligen att han ska vinna kampen mot idiot till morsa och får umgängesrätt.
Tack Maggi för den fina presenten.

LoVe

måndag 15 mars 2010

Retsamt

Jag känner många ungdomar som kämpar för fina saker.Kämpar mot fördomar, rasism och orättvisor. Jag känner även vuxna män och kvinnor som fördömer människor som jobbar mot fördomar, rasism och orättvisor.

Det roliga i det här är att vuxna borde vara förebilder för ungdomarna men det verkar ha vänt vilket gläder mig. Det är ungdomarna som verkar mer vuxna och kan diskutera och föra en bra dialog för att komma fram till bra lösningar.

Vuxna tenderar att gömma sig bakom en fasad som inte kommer att hålla i längden (det handlar om få vuxna som tur är). Jag tycker inte att man ska dölja vad man egentligen tycker och ska ha rätten att framföra sina åsikter. Jag skäms över hur vissa vuxna beter sig, de är som små barn. Råkar man säga fel ord eller kommentera på ett som inte passar deras åsikt så ska man straffas,lågt är det mina vänner.

Vilka människor alltså,fy på er.

fredag 12 mars 2010

Feghet


Feghet håller oss tillbaka och vi medvetet genom att vara tyst och inte tycka, håller med de orättvisor som pågår. Jag förstår inte att människor är så försiktiga med att visa vad de egentligen tycker. Jag förstår inte att man inte blir upprörd eller berörd det som händer dagligen. Jag förstår inte fegheten hos människor.

Vad är det som hindrar er att tycka? Måste man driva med människor på deras bekostnad? Att sparka ner människor som redan ligger på marken är väldigt lågt enligt mig. Man skämtar oftast med människor som redan är svaga och utsatta på många sätt. Hur kan man ens tycka att det är roligt och skratta åt det,bara för uppmärksamhetens skull? Om man är så kåt på uppmärksamhet kan man driva med korkade kändisar,blondiner som uttalar sig inte så smart eller varför inte driva med dig själv?
Det gör mig riktigt förbannad att människor är så fega att uttala sig om saker som kan vara känsliga. Har du något att säga i så fall öppna käften och tyck. Det är tystheten och fegheten som hindrar oss att utvecklas och gå vidare.

Skitland =Turkiet

Jag spyr galla på människor som lever i förnekelse. Varför ska det vara så svårt att erkänna de brister som finns i ett land? Varför neka folkgrupper sina mänskliga rättigheter. Rättigheten att vara och leva som alla andra folkgrupper. Tycker man att det är rätt att döda/utrota olika folkgrupper?
Vad är det för fel på er som lever i en inrutad värld? Klart att ni inte vet bättre när ni endast nekar och anklagar andra människor.Ni era hycklare kan inte leva med att ni har begått stora misstag mot mänskligheten.
Historier är viktiga och de säger en hel del,de kan man inte neka eller hur? Men jag lovar er att det finns länder där man nekar allt som går emot deras åsikt.

Vad kan man förvänta sig av ett land som stolt säger,ne mutlu turkum diyene = Jag är stolt över att vara turk, utan att ta hänsyn till de minoriteter som finns i landet. De minoriteter som har offrat sina liv för att bygga upp Turkiet med sina blod.
Jag har ingen respekt för Turkiet som inte erkänner eller respekterar de mänskliga rättigheterna.
Jag kommer att säga vad jag tycker i alla lägen och även acceptera mycket fel även kurder har gjort. Man utvecklas genom att erkänna sina misstag inte genom att neka.
Nu är jag upprörd men försöker ändå att vara objektiv.

Kram på alla som tror på de mänskliga rättigheterna

fredag 5 mars 2010

Livets hårda skola

Vem har sagt att det ska vara enkelt att leva i en värld där många av oss i hela sitt liv levt under förtryck, korruption, orättvisor mm. Nej, att leva och duga idag är inte lätt. Att leva idag kräver mod, tålamod,självrespekt, självdistans, vara stark,ha de rätta värderingarna och normerna och följa strömmen mm

Du ska inte gå emot det som förväntas av dig. Du ska inte leva ditt eget utan alltid anpassa efter familjen, samhället, kompisar, partner etc. Du får inte tycka och ha massa åsikter om vad som helst för att inte skapa obehag och kategoriseringar. Du får alltid akta din tunga så att människor inte kränks eller känner sig mindre värda. Hur fria är vi egentligen? Vi styrs hela tiden av andra och av varandra,din åsikt är inte din utan du har lärt dig hur du ska använda de i olika situationer. För att du har lärt dig att anpassa dig efter spelets regler. Du har lärt dig hur människor integrerar och fungerar,du har lärt dig att spela de rätta korten.

Ärlighet vara längst brukar man säga men hur ärlig får man vara egentligen? Det finns även gränser där. Att vara helt ärlig sårar därför måste du lära dig att vara pedagogisk och lägga orden på ett klokt sätt. Man får alltid tänka om ett par ggr innan man får uttala sig om saker. Är det inte så eller snackar jag bara skit?
Ni får tycka vad ni vill men det är en del av verkligheten att vara ytlig.

PuSs

torsdag 4 mars 2010

Kvinnor

Jag läser tidningar, olika rapporter och hör på tv och radio hur vissa behandlar sina flickvänner, fruar och systrar. Varje gång jag hör och läser om kvinnoförtrycket blir jag riktigt illa berörd. Illa berörd att våra kvinnor och systrar berövas rätten till ett fritt och eget liv. Illa berörd att kvinnorna inte respekteras för just att de har fel kön.
Vi måste krossa de patriarkala värderingarna och inte hålla tyst och acceptera det. Agera och reflektera,visa att även kvinnor har rätt till att tycka, prata och framför allt leva. När ska orättvisor mot kvinnor ta slut och när ska vi engagera oss i vissa kvinnors levnadssätt?
Vågar ni ens se hur vissa kvinnor och flickor har det? Vågar ni ens försvara och skydda de svaga och rädda kropparna? Var inte en fegis och tycka att det här är inte mitt problem för då har ni helt fel, det är allas ansvar och ta ditt ansvar NU innan fler kvinnor/flickor puttas ut från fönster, balkong etc.
Erkänn och våga prata om hedersbrott som begås dagligen.

LoVe

onsdag 3 mars 2010

Glaad

Jag är glad över vissa saker här i livet. Det är bland annat - det finns människor där ute som tror på mig och på min kompetens. Jag har inte fått så många chanser för att visa vem jag är, vad jag kan prestera och kan åstadkomma.

Jag har fått komma på en enda arbetsintervju och vad händer? De ser min kompetens och ser min vilja att förändra och påverka samhället och människor. Är inte detta helt fantastiskt? En enda intervju och jag kammar hem jobbet :=) I hela mitt långa liv i Sverige har jag varit på tre intervjuer och fått de jobben.

Jag har alltid sagt det ge mig en chans en enda chans och jag begär inte mer. Jag fick den chansen och det gick bra.

Nu ska jag plugga ett tag till sedan ut i det friska men innan det ska jag skriva lite kloka ord ang. hedersrelaterad brott som ska tryckas i ett programblad som kommer att bli en bakgrund till en teaterföreställning.
Puss

tisdag 2 mars 2010

Ont i ryggen

Ahh, jag har så ONT i ryggen. Det smärtar så att jag vill bara skrika ut. Jag vet precis vad jag borde göra - TRÄNA. Jag måste börja träna snart annars kommer jag att strypa någon, och det vill jag naturligtvis undvika. Vem vill strypa sin sambo? Eller sin söta hund? eller slå sönder något i lägenheten?

Nä dags att köpa träningskort och det får kosta, för jag orkar inte hade så här längre :(


Nu ska jag renovera ryggen!

PuSs

måndag 1 mars 2010

Snööö


Helt allvarligt Sverige är ett land där snön vräker ner år efter år eller hur? Men varför i hela friden inte skotta taken i tid innan det samlas en hög av snö? Vad händer med taket som inte orkar bära lasten? ja, det finns alltså en risk att taket rasar vilket har också gjort i många delar av Sverige. Det dör människor pga att man inte tar snöandet på allvar. Jag hoppas att ni lär er att skotta det i tid nästa vinter så att eländet inte upprepar sig.

Det verkar som om snön kommer att fortsätta och falla ner ett tag till och jag är lite trött på all snö.

Hoppas snart på bättre väder

LoVe

lördag 27 februari 2010

Kravkrav och ännu mer krav

Jag är sönder stressad och längtar till den dagen allt blir lugnt igen. En olustig känsla som inte vill lämna mig i fred och ibland känns det som om jag inte vill bli lämnad i fred heller. Men något som jag vill ha tillbaka är väl den lyckan, glädjen och kärleken.

Jag ogillar det krav som ställs på människor och framför allt på mig. Man ska ha den och dattan, men tänk efter en stund alla har inte samma möjligheter till saker därför är det orimligt att man ens kan kräva att alla ska ha vissa saker.

Jag blir trött på att man inte duger den man är. Låt människor vara i fred och låt de göra som de vill. Jag kanske inte ens vill leva det liv ni lever.
Jag kanske inte har samma resurser som dig i så fall varför kräva det av mig?

PuSS

torsdag 25 februari 2010

Plågor.............

Jag kan fasen vara rolig ibland. Jag lyssnar på kurdiska låtar som om jag förstår de, svar nej men jag blir alltid lika ledsen när gubbarna och tanterna börjar sjunga ut. De låter så sorgsen och deprimerade och det konstiga är att jag dras till sådant. Jag gillar helt enkelt att plåga mig själv.

Vad gör det att tappa lite extra tårar för dem oförstådda texterna? Det borde väl räcka att de låter ledsen, och de där rösterna får mig att rysa och gråta ut som ett litet barn. Jag kan inte låta bli att undra vad skulle hända med mig om jag även förstod texterna?

Man ska inte vara som alla andra och följa strömmen. Lyssna ni också på låtar som sjungs av språk som ni inte förstår, ni kanske får samma upplevelse och känsla som mig.

Rekommenderas
PuSs

tisdag 23 februari 2010

Skit väder och skit humör

Jag vaknade upp med huvudvärk idag igen. jag är skittrött på min huvudvärk, jag går och lägger mig med huvudvärk och vaknar upp med huvudvärk. Döden är nära eller vadå?
Innan jag hade lagt mig så bestämde jag mig för att gå till biblioteket för att plugga i lugn och ro, trodde jag. Jag hittade det tysta rummet i biblioteket och hittade en plats med utsikt mot staden och tar fram mina rättsfall och boken för att sedan börja läsa.
Så in kommer det en jäkla efterbliven kille på 30 bast och såg flummig ut. När han öppnade käften och ställde massa frågor till de som satt bredvid honom var jag tvungen och flytta på mig, jag var där för att PLUGGA inte höra på någon jävla idiot vars kompis var i gazaremsan.

HAn berättade för hela i det så kallade tysta rummet om sina kompisar, som bodde i hela europa och att han var så värdelös på och stava och skriva på svenska eftersom att han pratade och skrev mest på engelska. Allvarligt din pundare du förvandlade min dag till en riktig skitdag då du inte kunde hålla truten.
Jag packade mina saker och plaskade hem i vintervädret. Kallt och blåsigt och riktigt förbannad. Väl hemma möttes jag av choklad som nästan räddare min dag.

Nästa gång pundaren stör mig ska han ångra att han kom till denna jord.

Peace

måndag 22 februari 2010

Hycklare bland oss..

Detta jordklot får mig att vilja spy galla på vissa individer. Individer vars vardag är fylld med lögner, falskhet och manipulering. Hur faen lyckas ni egentligen? Jag är alltså grymt imponerad av ert spel mot mänskligheten, hur får ni människor att slaviskt tro på er för att sedan svika de med utan samvetskval. Ni är grymma - det är oftast ni som lyckas bäst och gillas mest. Era jävla hycklare. Men det kommer att komma en tid då ni får äta upp allt skit som ni har åstadkommit med lögner och falskhet.
Jag har ingen respekt för sådana människor som bara lever på lögner. Ni kommer att straffas av självaste allah och jag säger insallah.

Hycklare bland oss, är du en av dessa kanske??

fredag 19 februari 2010

Regeringen våldtar oss

Vi lever i en hård värld och de politiker som styr oss är ännu hårdare än någonsin. De är så pass hårda att de flesta politiker ser bajsnödiga ut. De har sina hårda ansiktsuttryck, förmågan att tala till sitt folk, till sina militärer eller sina arbetare.
De ger order att döda för att försvara egna folk. Politikerna ger order att fängsla med motivet att behålla det egna folkets frihet. de med andra ord skiter i freden om det inte är deras fred. Om politiker blir själva kränkta och förlorar ansiktet så kränker de själva miljontals och kanske tom miljontals människor riskerar att förlora sina liv.

Visst finns det även sådana politiker här i Sverige men vi människor väljer att inte se det,
Vi vill inte se att statsministern heller tvingar än erbjuder arbete.
Vi har en skolminister som snackar för det mesta skit och ljuger.
Vi vill inte heller se att utrikesministern som tänker på sina aktier än på Sverige.

Mina kära vänner vi vill verkligen inte se att vi blir våldtagna av vårt egen regering. Om vi inte säger nej kommer vi att fortsätta att bli våldtagen av denna regering idag, imorgon och framöver.
Kolla exempelvis FRA- lagen vilket innebär att vårat integritet våldtas, våra integritet är händerna på män som vi inte har någon aning om om de är onda eller goda. De kommer att ha tillgång till e-brev, sms, avlyssna våra tel samtal etc
Politikernas motivering är att tryggheten kräver det.
Hur tryggt känns det?

onsdag 17 februari 2010

Att vara flicka..


Att vara flicka och bo ett fel land är det värsta som en kvinna kan födas in i. Ett land som jag avskyr är Saudiarabien. Det är ett land som inte ger några rättigheter för flickor. 12 åringar kan giftas bort med en man som är 70 år äldre än stackars flickan och det sjuka är att detta är helt lagligt. Vad i hela helvete händer i vissa sjuka länder? Hur fasen kan man som föräldrar gifta bort ett litet barn för pengar?

Jag hoppas verkligen att det sker en förändring i detta sjuka land. Nya lagar som förbjuder barn till tvångsgifte. Förändringar kan ske om allmänheten ger stöd för länder som dessa. Acceptera icke och blunda absolut inte för orättvisor. Engagera dig i andra människors öden och fungera som en stöd pelare. Vi alla behövs och de stackars flickorna behöver oss, hur kan man vända ryggen mot dessa barn? Är det inte dags att agera och säga NEJ?

Det tänker jag göra och gör det du med....

tisdag 16 februari 2010

AMOR- gruppen

Alltså jag har sagt det förr och jag säger det igen,vilket gäng. Jag pratar om gänget AMOR. AMOR står för Anseende, Moral och Rykte. Ni är så underbara på många sätt. Ni är engagerade och vill påverka och hjälpa de utsatta människorna. Jag önskar att alla ungdomar var så kärleksfulla som ni är, ni bryr er om andra och känner med andra vilket är en grym egenskap hos er alla.

Jag har så roligt med er och saknar er väldigt mycket också. Ni har kommit så långt mina godingar och duktiga är ni. Fortsätt...

Puss på er alla...

Utbildning i Svall

jag var på utbildning i Svall som röda Korset hade anordnat. Utbildningen handlade främst om hedersrelaterad våld/uttryck/brott och lite rasism. Utbildaren är grundaren till Sharafs hjältar och hjältinnor. Han är så underbar alltså vilken gubbe. Vilken karisma han hade. Jag blev så inspirerad av hans sätt att tala, utbilda och hans tillvägagångssätt är mer än perfekt.
Han hade så mycket i bagaget men ändå än kämpe - en riktig kämpe. De finns många falska sådana också. Han är en av mina förebilder :=)

i övrigt var det också att få umgås med min lilla älskade familj underbart.Jag måste erkänna att jag saknar helgen som var. Jag fick träffa underbara ungdomar, min familj, kompisar och fler andra. Jag vill snart åka och hälsa på de alla igen.....


Löve

torsdag 11 februari 2010

Sundsvall

Nu är jag i min hemstad Sundsvall,jag känner mig trygg här och trivs i tillvaron. Jag saknar naturligtvis mina två grabbar som finns kvar i lilla Västervik.
Jag har idag blev väckt av min tel. och det var en positiv tel.samtal. Jag får komma på intervju på tisdagen den 16/2.. Jag är väldigt glad för den här chansen som jag har fått och hoppas verkligen att jag kammar hem jobbet.

Men detta innebär naturligtvis inte att jag har slutat att söka jobb,eftersom man konkurreras alltid med andra människor som är bättre och med mer erfarenhet i bagaget.

En trög startad plugg med juridiken, jag vet inte hur jag ska lära in allt. Men jag har bestämt mig för att klara av det här och vilket jag gör också. Jag är lite okoncentrerad, tänker många saker samtidigt vilket gör att jag missar det roliga med allt jag gör. Skärpning Devo...

Nu ska jag återgå till lagarna nu..

Love

lördag 6 februari 2010

Moderater


Vad i hela friden gör moderat svinen? De sänker skatten ännu mer som om det skulle rädda Sverige från arbetslösheten. Allvarligt din flintis Sverige är uppbyggt av skatter ska du komma och förstöra den välfärden som en gång byggdes upp av den äldre generationen. Vilka gynnas av sänkta skatter,RIKA och endast de RIKA. Allting kommer att privatiseras och vilka återigen kommer att gynnas,de rika. Öka de klyftor som redan finns och få de fattiga och social utsatta bli ännu mer utsatta.

Du låter utanförskapet att bli ännu större,låter bli att förbättra lönen för människor som jobbar inom vård och barnomsorgen. Du hånar och förstärker rasismen som pågår mot muslimska kvinnor och du stigmatiserar alla kvinnor som bär hijab.

Jag hoppas att ni som röstade höger ångrar er bittert och tänker om till nästa val.

Bitter eller engagerad??


Många tycker att jag låter så bitter och arg när jag skriver men jag kan inte hålla med er om detta. Arg blir jag definitivt på alla former av orättvisor och diskriminering som pågår i samhället och i övriga länder. Är det så konstigt att man agerar och visar att man inte håller med det som händer. Att vara tyst är lika mycket att hålla med det som händer enligt mig.
Jag tror att min bitterhet, aggression har en utgångspunk, det är mitt engagemang för människor och djur som driver mig till mitt humör. Jag försöker att vara så rättvis som möjligt men ibland är det väldigt svårt. Jag blir gång på gång påmind om att människor är inget att lita på, och tro mig jag litar verkligen på väldigt få personer i min närhet. Bli inte besviken över att jag inte tror på mänskligheten men de flesta har jag lärt känna är också levande bevis på att falskhet segrar i högsta grad.

Men jag älskar ändå de flesta som jag har lärt känna genom åren. De flesta är ganska så snälla och vill ställa upp för sina medmänniskor.Visst mänskligheten är inte utrotat än och så länge jag lever kommer jag alltid att agera och reagera.
Jag hatar orättvisor och kan inte blunda för det jag ser..

Puss

fredag 5 februari 2010

Dubbla budskap..


Vad förbannad jag blir på vissa dagis personal(hund dagis). Jag har inget emot stora personer men faen de ska inte jobba med hundar som kräver långa promenader. Jag är väldigt väldigt skeptiskt hur bra våra hundar har det egentligen på dagis? Min älskade Dexter ser jag aldrig på promenader. Såg honom en gång och då var han ute endast tre minuter,jag tog tid då jag verkligen inte litar på människor.

Jag är väldigt förbannad att det ska låta så bra när de gör reklam för sina dagis och så i själva verket är det långt ifrån vad som beskrivs där. Det gäller inte bara hund dagis utan med det mesta som annonseras ut.

Skärpning era idioter och sluta gör mig förbannad. Jag orkar inte med invalida och ambivalenta människor.........

torsdag 4 februari 2010

Joggat


Jag var ute med Anders och Dexter och små joggade,faen vilken härlig känsla alltså. Man känner sig avslappnad och på bättre humör. Jag mådde inte så där jätte bra innan joggings turen. Hade en liten ångest och började lipa. Så det var riktigt skönt att komma ut i friska luften och rensa de negativa tankarna.

Faen jag börjar hamna i en negativ spärr igen och det känns ingen bra. Jag ska ut och kuta imorgon också och rensa ännu mer störande tankar jag för tillfället lever med.

Dags att äta lite gott nu.


Puss

Människor


Jag måste lära mig av mina egna misstag att inte LITA på människor...Jag gör det här misstaget gång på gång och jag lär mig aldrig, varför undrar jag?? Handlar det här om dumhet eller bara att ge chans för mänskligheten? Jag ska inte lova att jag hädanefter ska skärpa mig, men icke, jag verkar inte ha sådana gränser,jag kommer att fortsätta bli besviken gång på gång.

Jag vet inte vad det beror på att man inte kan lita på människor men visst är det trist. Trist att inte kunna dela med sig sina erfarenheter med andra,men det är bara acceptera skiten och gå vidare. Jag kan inte förändra hur människor tänker men kan alltid påverka och minimera falskheten.

Jag har inte så mycket respekt för människors beteende och jag ogillar lömska idioter.Det är alltså för många som är lömska,ljuger och snackar massa skit. Det är synd om er som inte ens kan vara ärliga mot er själva.

onsdag 3 februari 2010

Tråkig dag


Det är verkligen en skit tråkig dag,händer ingenting och mob. är ovanlig tyst...Jag skulle läsa men har idag ingen motivation till det heller.

Usch usch säger jag och hoppas att denna dag slutar bra.

Nu ska jag dra mig till lilla staden och hoppas på finna något på rea.

tisdag 2 februari 2010

Hemmafru??


Jag håller på och lagar mat vilket är helt underbart om det smakar bra så att säga. Jag vet inte vad jag ska hitta på härnäst så jag satsar på och bli en trogen hemmafru, om det passar mig vet jag inte. Det jag vet i nuläget är att ingenting verkar vilja passa in så det är bara och testa sig fram.

Solen tittar fram och jag sitter inomhus,ngt som inte stämmer.Ska käka lunch om den nu blir klar i god tid så även mina feta lår får känna på lite väder. Ska ge mig ut på en jogging tur alldeles snart.

Njut av vädret för det ska jag göra nu...


Löwe

måndag 1 februari 2010

En riktig våldtäktsman

Vad är en riktig våldtäktsman? Hur ser han ut? Kanske som ett monster eller kanske t.o.m som en helt vanlig kille? Kan man se ett mönster och peka ut vilka ev är våldtäktsman? Har alla våldtäktsman samma bakgrund, social status, religion, värderingar, hudfärg, samma ålder mm? Är alla lika inför lagen? Finns det sådana som behandlas annorlunda?

Det är väldigt svårt att säga hur en typiskt våldtäktsman ser ut. Eller om det finns några samband mellan dessa män/ungdomar som våldför sig på tjejer och kvinnor? Det som kan sägas vara gemensamt för alla våldtäktsmän är väl kvinnosynen,hur man ser på kvinnan. Sedan att förövarna behandlas olika inför lagen kan jag tycka är helt absurd och irriterande. Bara att du klär dig fint och pratar perfekt svenska kan vara att du som våldtar inte döms inför lagen pga din sociala bakgrund är inte det här helt sjukt? Man tror hellre på mannen i fråga och skiter i offret.
Kom ihåg och inte tro på vissa propaganda som görs av SD att män med de mörka ögonen är de farliga,så är det dock inte. Det är fler svenska män som våldtar än invandrare. Jag tycker definitivt inte att man ska göra skillnad på vilka som våldtar utan alla borde straffas lika hårt med tanke på att man inte respekterar kvinnan. Ser kvinnan som vara och tar inte ett NEJ. Låt kvinnan klä sig som denna vill,det ska inte innebära att bara för att jag går i kortkort- kom och våldta mig. Bara för att jag är aspackat- kom och våldta mig. Bara för att jag dansar med dig- kom och våldta mig. Bara för att jag är trevlig mot dig- kom och våldta mig. Ett nej är alltid ett nej, respektera detta.

Varför våldtas inte män av kvinnor? De kan vara lika fulla och redlösa, vi accepterar och respekterar killar som de är. Vi tar inte tillfället i akt och utnyttjar situationen. Det ska vara ömsesidigt. För mig de killar som våldtar är riktiga monster och jag avskyr de. De borde straffas hårdare och förstå att det de gjorde var en fruktansvärd upplevelse för tjejen och kvinnan de förstörde livet för.
Men nej de asen skrattar och hånar tjejen under våldtäkten och tycker att tjejen borde skylla sig själv. Att det är tjejens fel att de sitter inne på ett behandlingshem eller i en fängelse.
Ta nyckel, lås dörren och släng bort nyckeln och låt de ruttna bort hela skithögen..

Tycka är det finaste vapen man har så använd det


Jag tycker att det är lite tråkigt att ingen kommenterar det jag skriver. Det beror antingen på att mina kära läsare har inga åsikter kring de problem eller ämnen som jag tar upp eller så handlar det om att man helt enkelt nöjer sig med och läsa bara. Jag kan personligen tycka att lite motstånd skulle inte skada- kom igen ifrågasätt det jag skriver.

Jag vill diskutera och få lite utbyte av er. Tystnaden är den värsta fienden,jag uppmanar er att tycka. Åsikter är aldrig fel och man får tycka precis som man vill. Våga stå för dina egna åsikter, backa aldrig för det tycker är rätt...........

Som sagt att tycka är det vackraste en människa besitter så använd det klokt...


Puss

torsdag 28 januari 2010

Kongo


Kongo är världens fattigaste land där våldtäkter av kvinnor och barn är vanligt förekommande. Ett land med misär,social och ekonomisk kaos,fattigdom,hög prostitution etc. FN-soldater, polis och andra social arbetare har varit i Kongo många många år för att jobba i förebyggande syfte- mänskliga rättigheter framför allt för kvinnans rätt i samhället men vad gör de männen, de köper sex och utnyttjar kvinnorna som de övriga outbildade idioter som finns i själva landet. Era jävla äckliga as jag hoppas av hela mitt hjärta att ni straffas hårt en dag. Vem ska ni straffas av finns det människor som man litar på längre? Inte ens ni som är i landet i syfta att hjälpa stackars människor utnyttjar situationen,hur vidrig får man vara egentligen?

Männen i västvärlden(inte alla men många) är de äckligaste männen,de har pengar och de vet inte vad de ska göra med pengarna så får de iden att åka till fattiga länder och köpa sex av barn och kvinnor. Vart har människovärdet tagit vägen? Varför inte bara skänka de pengarna till de behövande, måste man alltid få ngt i gengäld?Vad är det för vidriga människor som kan med tvång ligga med små kroppar? Små och utsatta kroppar på många sätt och viss.
Fy fan på er äckliga medmänniskor att ni har mage ens och vara stolt över er själva,ni tänker inte bättre en så,SKAM. Att utnyttja den fattiga borde straffas med döden så olla berörd blir jag av andras fel handlande.
Man ska komma ihåg att det finns jätte många goda socialarbetare och FN-soldater så ge inte upp hoppet men håll inte igen käften heller när en orättvis behandling pågår.

Ge mig piskan...........

onsdag 27 januari 2010

Hmmmm


Sitter med en kopp te i handen framför datorn och tittar ut genom fönstret. Det jag ser är snö,snö och ännu mer snö. Det känns som om snön jävlas med mig,varför snöa så mycket? Det verkar som om Sverige och vädret har bestämt sig för att göra mig lite mer besviken på det hela.

Jag känner mig så grå och omotiverad och musiken som jag lyssnar får mig att spy galla. En kärlekslåt som handlar om,han vill ha tillbaka sin förlorade älskling och jag säger lycka till min vän. Hur mycket du än skriker ut din kärlek så kommer hon nog inte tillbaka för du min vän, du har missat din chans.

Och jag kommer att mista mina chanser genom att sitta här i min gråa vrå och tänka och drömma bort,den drömmen innehåller inget positivt.


Nu ska jag hämta min lilla älskling från dagiset och gosa...

måndag 25 januari 2010

Vill,vill jobba

Jag var i Stockholm i helgen med AMOR-gruppen. Syftet med resan var att besöka fryshuset - möjligheternas hus. Vilken gigantisk byggnad med massa olika aktiviteter för alla oavsett ålder,hudfärg mm. Vi skulle även få träffa grundaren till Sharafs hjältar och hjältinnor, Ahre heter den kloka mannen som startade gruppen Sharafshjältar 2003. Sharafs hältar och hjältinnor jobbar mot hedersrelaterad problematik och utbildar ungdomar för självständighet och bli en egen individ utan att styras av kollektivet dvs familj,släkt och klanen. Befria främst kvinnorna under den patriarkala tänkandet och makten över kvinnan som kön. Man lär alla deltagare rätten till eget liv och tänkande och allas lika värde oavsett kön.
Jag brinner verkligen för frågor som heder,integration,mänskliga rättigheter,diskriminering etc. Jag vill så gärna hjälpa till med och utbilda ungdomar inom dessa ämnen men att det ska vara så svårt att hitta ngt jobb inom sådana områden. Jag behöver såklart lite mer kött på benen men hur ska jag få det? Vem kan tänka sig att anställa mig? Vem vet om min existens? Hur ska jag få min röst hörd? Hur ska jag f de rätta kontakterna?

Det är mycket som ska klaffa men min tid är inte ute än och jag hoppas att mitt engagemang leder till ngt så småningom.

Lowe

fredag 22 januari 2010

Kurder i turkiet

Enligt de statistik som har gjorts så bor det 15 miljoner kurder i den turkiska delen. Efter att republiken Turkiet grundades 1923,kort efter inleddes en hårthänt assimilationspolitik man motarbetade det kurdiska språket, kurdiska ort och personnamn bytes ut till turkiska, kurdiska undervisning förbjöds och kurderna fick inte prata kurdiska i offentliga sammanhang.

Länge fick man inte ens nämna offentligt att det fanns en folkgrupp i Turkiet som kallades för kurder,bergsturkar skulle vi heta.
Inte förrän 1991 blev det tillåtet att ge ut tidningar och böcker på kurdiska men detta innebar inte att man fick skriva vad som helst och absolut inte kritisera Turkiet och dess politik. 2004 fick vi äntligen rätt till det kurdiska språket och kurdisk tv.
Det pågår fortfarande inbördes krig mellan turkiska militär och kurdiska rebeller/gerillan. Det verkar inte sluta heller tills man har helt utrotat kurderna som folkgrupp.Våldet mellan turkar och kurder ökade 2006. 2007-2008 bombar turkiet PKK(Kurdiska arbetar partiet)- baser i Irak. Turkiet fick stöd av USA för bombningarna i Irak.

Under de fruktansvärda striderna dog många, många oskyldiga barn, kvinnor och män. Jag ska inte ens gå in på hur många kurder som spårlöst försvunnen och hur många byar som turkiska militären stormat in och dödat flera tusentals oskyldiga människor, sedan skyllt på PKK. PKK som jobbar för kurdernas rättigheter som folkgrupp och ett fritt land. Jag ska inte rättfärdiga PKK:s handlingar då de också använder medel som jag är helt emot, dvs att döda.Jag avskyr Turkiets regim, detta land kommer alltid att använda sina barbariska metoder för att utplåna de som är emot de.
Akta er för vissa länder som stöds av USA smutsiga händer.

torsdag 21 januari 2010

Fadime Sahindal

Fadime mördades idag av sin pappa. Hennes pappa siktar sin pistol på henne,tar tag i hennes hår och avlöser två skott,två dödliga skott och hon dör direkt inför sin mamma och systrar. Tänk vilken oförglömlig ögonblick för vittnen. Hur kan man glömma en sådan händelse som kommer att påverka hela deras levda liv. Hur kan man glömma en syster som skjuts av ens egen pappa? Vilken pappa som kan skjuta sitt eget blod och kött? Vad var det som drev honom till det? Varför gå så långt som döda? Hon mördades för kärlekens skull och för ett fritt liv utan påtryckningar från manliga figurer som fanns i hennes liv.

Den anledning som hennes pappa gav var att hon vanhedrade familjen och hela släkten och medgav för median och gjorde känd hur vissa kurdiska kvinnor behandlas av sina män. Mannen har all makt över kvinnan och kvinnans sexualitet. Kvinnan har inget värde och rättigheter. Kvinnor finns för att tillgodose männens behov. Överskrider du de regler och normer som finns uppsatta inom familjen och släkten straffas du genom att misshandlas och uteslutningar förekommer. I vissa fall går det så långt som i Fadimes fall - till döden.

Man dödar för att återställa den förlorade hedern. Det är fruktansvärt att tjejer, kvinnor och en del pojkar offras för något som man kallar för heder. Männen med starkt patriarkala värderingar borde lära sig att hedern inte sitter mellan benen och att kvinnan har rätt till sin sexualitet precis som killen har rätt till sin. Varför är det viktigt att kvinnan ska vara oskuld? För vems nytta? Hur drabbar min okyskhet min manliga släkt? Varför blir jag som kvinna oren och äcklig för att jag väljer att ha sexuellt umgänge med min kille? Borde inte killar också stämplas som äckel och oren? Vad är det som gör att killarna är bättre varelser än kvinnan? När ska man sluta tänka i könstermer? Är det könet som avgör hur jag är som person?

Sluta upp med sådana skitvärderingar. De är inte till nytta för någon. Låt båda könen leva upp till det de själva vill och inte vad andra förväntar sig.
Hedersmord förekommer i alla religioner,samhällen så tro inte att det är specifikt just för kurder, så är det dock inte.
Jag ville med den här texten hedra Fadime idag, då hon skjuts för hon valde att leva med sin pojkvän och rätten till eget liv.

Kan man skydda sig mot att inte bli diskriminerad?

Hur ska man skydda sig från att inte bli diskriminerad? Vi alla vet att alla människor är lika i värde och rättigheter vilket i sin tur innebär att ingen ska behöva att bli diskriminerad. Det innebär även att ingen ska hindras från sin sexuella läggning, etnicitet,religion, funktionsnedsättning, ålder etc Skyddet mot diskriminering är en av MR(mänskliga rättigheter) grundpelare, men de lagar som finns verkar inte hjälpa och diskriminering av vissa individer fortgår. Vi har regeringen och många olika antidiskriminerings byråer, DO finns men pga otillräcklig/bristande bevis läggs fallet av domstolen ner. Jag säger så här ni som känner er diskriminerade se till att ni har tillräckligt med bevis annars är ni illa ute. Sedan måste ni veta vad ni har för rättigheter och vilka ni kan vända er till. Om ni vill veta lite om diskriminering,grundlagarna,lika former av diskriminering så hör av er till mig jag hjälper er gärna. Annars finns det information på regeringens hemsida.
Man kan skydda sig mot diskriminering om man samlar på bevis och är lite påläst själv om hur man ska lägga upp det på ett strategiskt sätt för att bli trodd och framför allt fälla svinen som diskriminerar..

Kram

onsdag 20 januari 2010

Mörkt, mörkt

Läste tre olika forskningar kring invandrare och asylsökande,jag kan säga att de senaste forskningarna stödjer mina teorier om hur invandrare diskrimineras, marginaliseras och lämnas helt utanför svenska samhället. Det har sina förklaringar och enligt mig är förklaringar som detta är enkelspårig. Dvs att de nyanlända inte kan språket men språket borde inte vara den största anledningen till diskrimineringen utan introduktionen av nyanlända eller de invandrare som har bott i landet länge inte har introducerats i det svenska samhället snabbt. Det står exempelvis att nyanlända invandrare diskrimineras pga de språkliga brister som leder till att dessa individer står utanför arbetsmarknaden.Sedan att språket är nyckeln till all framgång kan jag hålla med om. Visst ligger det någon relevans i de som står men hur ser det ut för de invandrare som behärskar det svenska språket? Hur förklarar man att vi som kan språket står också utanför både arbets- och bostads marknaden helt,av vilka anledningar? Det hade varit mer intressant att bevisa återigen att diskriminering av minoriteter har alltid funnits och värre blir det.
Jag kan också hålla med om att integrationen borde i samverkan med andra myndigheter är nödvändigt och borde sättas igång snabbt.

Jag skriver diskriminering av invandrare för att jag själv är invandrare och har blivit diskriminerad gång på gång, och för att integrations frågor ligger varmt om hjärtat. Jag blir så besviken och illamående av allt jag läser hur invandrare blir illa behandlad från olika institutioner från sjukvården till domstolsväsendet,diskrimineras pga utseende, upplevs ha ett konstigt namn eller klädsel. När ska människor inse att vi alla är unika men lika ändå. Varför denna gräns? Varför denna rädsla? Varför inte ta vara på det vi kan bidra med?

Jag hoppas på ljusare tider!

tisdag 19 januari 2010

Inse fakta!

Jag måste börja inse fakta att jag aldrig kommer att få ett jobb i Sverige. Det är helt uteslutet för min del. Jag måste också börja inse den faktiska diskrimineringen som pågår.Jag tror på allvar att jag sorteras bort för att jag är kvinna,är gammal och kanske har barn eller väntar barn och naturligtvis mitt vackra namn gör inte saken lättare för mig. Hur länge till måste jag vänta? Hur länge till måste jag skicka in jobb ansökan? Jag är så less så på att vänta och väntandet som inte leder till ngt. Jag tror inte längre på att den som väntar länge väntar på ngt gott? Vad är det som är så gott att jag får vänta hundra år på en ev.intervju?? Nej mina kära vänner arbetsmarknaden suger såsom makthavarna i detta land... Jag är fruktansvärd trött på allt med jobb att göra. Jag avskyr ordet jobb och jag menar det verkligen. Jag har varken tålamod eller ngn jävla förhoppningar kvar. Ni som har ett jobb och gå till sluta faen och klaga hur jobbigt ni har det,gör ngt åt saken istället. Ni som ogillar det jag skriver kan dra åt skogen. Jag kommer inte att sluta skriva det jag känner och vill meddela. antingen gillar man läget eller så drar man.

Vara den du är!!!!

Efter några dagars uppehöll på skrivandet är jag nu tillbaka och känner mig bittrare än någonsin. Igår var det en sådan skit dag och ångesten var på besök. Jag lag i soffan och bara grät som ett litet barn utan anledning. Jag fick höra sedan att det var en ångest attack, ja visst nu är det ångesten som attackerar mig,vem ska jag attackera? Jag borde inte känna mig så nere för nu ska det hända lite saker i mitt lilla liv. Jag ska börja plugga och bli en erfarenhet rikare. Jag vet att så illa kan det vara ibland att man känner sig helt enkelt värdelös och att man alltid blir orättvist behandlad.Men något jag inte visste var hur ont det kan göra att inte känna glädje, motivation och kärlek. Jag vill inte att ngn jävel ens ska tycka synd om mig för mina rubbade känslor för jag vet att känna obalans i livet och oro i själen är återkommande process för många,en del klarar av att hantera det medans för andra tar det lite längre tid att acceptera och bearbeta det. Det är inte jag personligen som har bett om det utan jag blir bara serverad helt gratis. Den som avundas och vill ha lite smakprov på ångesten så vårsogod och jag tänker inte ens hindra dig om du vill vara delaktig i ngt som får en att må så fruktansvärt dåligt.

Många av er tror att det här handlar om att man har förlorat sig själv och inte hittar sin identitet men nu ska jag göra er besviken. Det handlar definitivt inte om en förlorad identitet utan oduglighet. Att man inte duger den man är och att det krävs alltid lite extra av dig just för den Du är.Jag vill vara den jag är och inte vara den du vill att jag ska vara...

fredag 15 januari 2010

Datan tar för mycket tid från mig!

Jag skäms så mycket att jag sitter framför den här dumma burken och får min tid att bara rulla iväg. Men är man ensam på dagarna så blir livet tråkigare och det enda som tröstar dig för tillfället är ändå denna dumma burk.Men lugn för nu har jag verkligen bestämt mig för att ändra på den här onda cirkeln. Jag ska börja att läsa igen, ut i friska luften och vara helt enkelt kreativ.

Från det ena till det andra så har jag inte med mig hela min garderob så nu är man utan kläder också. Tänker dock inte handla då jag kan skänka pengarna till de behövande- Haiti till exempel. Men jag skänker ju pengar regelbundet då jag är medlem på olika organisationer och har ett fadderbarn,jag lever för välgörenhet och ställa upp helt gratis. Jag trivs med det, det är inte min mening att låta negativt vad gäller det.

Nu ska moa hämta min älsklig Dexter från dagiset.Han vill nog hem till matte nu :=)

Puss

torsdag 14 januari 2010

Saknar eller saknar inte?

Det är frågan om hur jag ska tänka ibland? Ibland saknar jag vissa personer i mitt liv som jag inte kan nå? Man saknar de såpass att det nästan gör ont? Man vill gråta,slå sönder ngt eller förbli deppig eller bitter.Hur ska man göra för att inte tänka på att de inte finns hos dig längre? Känslor är så svåra att kontrollera ibland och ibland är det omöjligt att bli kvitt de. Jag borde inte vara en känslomässig person för det gör mig ofokuserad,arg och väldigt off. De känslor får mig att inte tänka realistiskt och de funderingar medföljer får mig huvudvärk.

Men jag kan ändå inte sluta tänka på saknaden och tomheten hos mig,fuck off...Ska jag sakna eller inte?

Nu ska jag unna mig en chocklad bit som tröst!

Puss

Finns Kurder?

Det finns många människor som förnekar att kurder finns. Vilket innebär att jag inte existerar, jag är en stolt kurd med ett ursprung från barbariska Turkiet.Vem tjänar på att jag inte existerar? Jag är en levande bevis på att vi kurder finns och lever sida vid sida med andra människor.Här kommer lite historia om kurder.

Efter första världskriget
Vid krigsslutet (1918)utlovades kurderna ett självständig land av turkarna. Det ottomanska riket styckades i nya stater Turkiet, Irak, Syrien, Jordanien och Libanon av segrarmakterna England, Frankrike och USA. Stormakterna drog gränserna efter egna intressen utan hänsyn till folken i området.De nya gränserna delade kurdiska byar, stammar och släkter. Man hade ju funnit olja. Det skedde en kolonial exploatering av billig arbetskraft och råvaror.

Den 10. Augusti 1920 undertecknades ett fredsfördrag i Sévres i Frankrike. Där erkändes i artiklarna 62, 63 och 64 kurdernas rättigheter till en självständig stat. I Lausannefördraget 1923 efter Turkiets seger över Grekland nämns varken kurdernas rättigheter eller Kurdistan. På grund av Atatürks vägran att godkänna tidigare fredsöverenskommelsen som påtvingats Turkiet hade kurdernas existens än en gång förnekats.
Kort efter Turkiska republikens bildande 29 oktober 1923 förbjöd den nya regeringen det kurdiska språket och all litteratur på kurdiska samt alla kurdiska skolor.
Från 1924 till 1965 var Kurdistan en sk millitär zon förbjuden för utlänningar i syfte att isolera kurderna från omvärden.
Historian om kurder är lång,så ni får nöja er med detta så länge. Ni som nekar att kurder inte existerar borde skämmas. Jag ogillar när människor inte tar fram fakta som finns.Lyssna inte på era föräldrar slaviskt då de lever fortfarande i hat mot visa etniska minoriteter. Jag bildar mina egna uppfattningar inte mina föräldrars,jag har fått den fina grunden från mina föräldrar men fått bestämma själv vad som är sanningen enligt mig och de fakta som finns.
Lär er att vara mindre fördomsfulla!

2010 badar inte gått

Gud vad är det som händer ute i den här sjuka världen? Skalvet i Haiti där flera hundra tusen människor som har omkommit och många fler som ligger begravda under rasmassorna och väntar på att räddas. Tusentals hemlösa,tusentals som saknar en anhörig,en son,en dotter och t. o. m en hel familj eller släkt som kan ha utplånats av jordbävningen. Så jäkla orättvist och så jäkla tragiskt.
Människor tar livet av sig för att de inte blir trodda av F-kassan,sjuka blir illa tvungen att återvända till arbeta fast personen i fråga är inte stabil varken psykiskt eller fysiskt.
Idag räcker det inte att människor misshandlas till dötts utan man ska även bränna upp kropparna, för att stå på den säkra sidan?
2010 har inte börjat bra med andra ord, jag som hade massa förhoppningar om att alla skulle ev leva i en bättre värld.
Nu blir det inte så lätt att gå lägga sig och sova. Dödandet måste ta slut någon gång oavsett pga naturkatastrofer eller mänskligt handling..

tisdag 12 januari 2010

Funderingar

Jag sitter och tänker hur jag vill att min framtid ska se ut,den är fylld av lycka och kärlek.Men att kunna nå den drömmen innebär det för mig att jag måste på allvar ändra min attityd och värderingar och se mer positivt till livet. Å andra sidan vill jag inte ändra mina värderingar för det är det vackraste som finns hos mig! Mina värderingar kring olikheter, kulturer, människor, traditioner och hur jag brinner för mänskligheten. Jag kan inte ge upp den dröm som jag har haft länge för att jag tappar humöret och tycker att allt är fruktansvärt jobbigt många gånger.
Jag är en person som vill att alla ska ha samma möjligheter och förutsättningar och leva i en gemenskap där man endast ser individen och inte tillhörigheten, inte religionen och inte hudfärgen. Varför måste vi människor alltid vara så egoistiska och trycka ner andra för att den inte passar i den mall och norm som vi själva sätter upp. Personligen tycker jag att det hade varit väldigt tråkigt om alla såg likadana ut och levde precis på samma sätt.Jag vill inte leva ett sådant tråkigt liv, jag vill berikas av det goda och av det onda livet har att erbjuda.
Jag ska börja observera och analysera mindre mina tankar och funderingar. Från och med nu ska jag bara leva i nuet och skita i framtida tankar!

Kram på er mina godingar

måndag 11 januari 2010

Smutsbarn?

Ja mina kära läsare,det finns tydligen ett begrepp som titel - smutsbarn? Första gången jag hörde ordet smutsbarn var ca 1 år sedan och jag förstod då inte innebörden och gör det fortfarande inte. Det verkar vara ett vanligt begrepp bland invandrar ungdomar vilket får mig att bli upprörd. Vad innebär det? Vilka klassas som smutsbarn? Vilka blir smutsbarn? Vem/vilka bedömer/avgör vilka ska sättas i ett sådant fack? Om jag är smutsig, hur ren är du?
Jag kallades för smutsbarn av en invandrar kille och jag tog det väldigt illa upp. För idioten i fråga känner mig knappt och mitt beteende eller öppenhet kan ha stört honom vad vet jag men smutsbarn var jag enligt honom. Jag har mina teorier om vilka som kategoriseras i en sådan fack men varför i hela friden ens behöva skapa ett begrepp som sårar folk. Är det så jävla nödvändigt att visa vilka som är rena respektive smutsiga? Jag tycker att du som går runt och pekar ut vilka är ev smutsiga, sluta upp med det och lev ditt eget liv så rent som möjligt och skit i hur andra lever.
I visas religioner uppfattas jag som smutsig för att jag är tatuerad i andra kan det vara att jag dricker alkohol. Men du min vän kolla först hur du lever innan du har åsikter om andras levnadssätt.

söndag 10 januari 2010

Glädds av vissa ting

Saker som får mig och må bra!

- Motion
- Sömn
- Mat
- Bra sällskap (familj och vänner)
- Muzik (Ej på turkiska eller Kurdiska för de låtarna suger och är oftast tragiska. Man sjunger om människors öden vilka är inte alls uppmuntrande)
- Min hund
- choklad
- En bra bok
- Solen
- När jag har gjort en god gärning
- När jag lyckas med mina uppsatta mål
- Glada människor får mig också på gött humör
- Skratt
- Tv, beroende på program
Det får räcka för nu ska jag söka lite jobb och det gör mig inte GLAD!!

LoWe

lördag 9 januari 2010

Kärlek

Jag måste bara skriva också lite positivt om min älskade familj. Jag älskar de väldigt mycket men kanske visar det inte riktigt men ni ska veta hur mycket ni betyder för mig. Utan er hade livet varit en börda och ett tungt lass att bära alldeles själv. Ni finns där för mig i de sämsta som bästa av livets skede. Ni har ståt ut med mig och jag vet att jag har inte varit så lätt och handskas med,för jag kan vara riktigt bitter. Men jag är väldigt tacksam att jag har er och uppskattar allt ni har gjort för mig. Tack mina älsklingar, älskar er alla.

Så klart har jag även underbara kompisar som jag värdesätter. Ni har också stöttat mig under vissa omständigheter,tacksam att jag har er och vill behålla er ett tag till :)

Kram och med mycket kärlek

fredag 8 januari 2010

Pendlare...

Jag eller rättare sagt mitt humör pendlar från glädje till depp.Jag är så jäkla trött på det och vill endast känna glädje för snart orkar jag inte. Då är risken stor att jag skiter i allt och inte bryr mig om det som händer.
Min sambo börjar öppna ögonen för ev. kan han tänka sig att jobba utomlands,vem är lycklig då,JAG. Jag vill verkligen bort från Sverige ett tag, många har märkt att jag har mått dåligt ett tag nu och mår fortfarande lite kass av olika anledningar. Så flytt till ett helt nytt land skulle göra mig gott.
Jag flyr från problemen men det är en enkel lösning för mig för varför ens bryr sig längre, hur jag känner och tycker? Jag vill påverka,lära, få utbyte,få andra må bra men när jag inte är helt ok,hur ska jag då orka med andra? Jag önskade bara att många kunde få en inblick i mitt liv och se med egna ögon,känna och leva i de tankar och funderingar jag har då skulle ni förstå min negativism till livet. Livet och att leva är väldigt hårt och mår man lite dåligt så klarar man inte av vissa påfrestningar.
humöret pendlar som vädret,ibland är det soligt och ibland grått precis så är livet också.
LÖwE

Svan stoppar trafiken

Vi kommer körandes från materialmännen i västervik med ett släp,köpte nya soffor och utanför MC donalds är det köstockning. Vi ser att det är en stor vacker svan som tågar fram och tillbaka och en tjej som försöker få bort svanen från mitt i gatan,sjukt kul. Men jag tyckte så synd om denna vackra svan helt ensammen och kanske hungrig och frusen och såg förvirrad ut. Jag skulle lätt kunna ta hem den om det gick men min Dexter skulle nog jaga den och skrämma skiten ur den stackaren så jag lätt mina tankar vandra till flytten och kylan igen.

Jag hörde sedan på kvällen att pga kylan så finns det dåligt med vatten och mat och det var en orsak varför sjöfåglarna tar sig upp på land. Trisst är det i alla fall att både djur och människor svälter.

Nu ska jag ta en promenad!!

Puss

tisdag 5 januari 2010

Klantis


Jag är den största klanten i Sundsvall. Jag var på stan en sväng med min kära syster och tittade runt lite. Fann dock inget ;) Sedan så var det dags för en förtjänt fika på Barista, vi satte oss ner och allt var frid och fröjd tills jag tar fram de blanketter som jag skulle fylla i för att sedan lämna till min gamla chef på apoteket. Jag började fylla i blanketterna och min syster attackerar mig och jag tänker samtidigt som hon blåser ut ljusen som ligger på bordet,fan har det tagit åt henne. Så inser jag att mina papper håller på och brinner upp och jag märker inte ens detta. Vi släcker branden innan vi snor allas uppmärksamhet, men vi fick oss ett gott skratt. Doften av det brända försvann så småningom och vi fortsatte att fika.

Allt kan hända när jag är med,både pinsamma och roliga ting :=)

Hoppas att denna kväll slutar lyckligt!!


Puss på tåna

Sundsvalls kommun

Kan inte Sundsvalls kommun vara lite mer generösare och börja ploga vägarna och sanda. Det är som isbana på gatorna och man kan knappt gå. Är man lite gammal så ska man definitivt hålla sig inomhus så slipper gamlingarna halkan och sjukhuset. jag tror fasiken inte att broddarna skulle kunna bromsa halkan,så in i nordens halt är det på många gator...
Jag hade klack skor på mig för man vill ju kunna klä sig och se respektabel ut när man ska besöka stenstaden. Jag gled som attans och trodde att jag skulle gå itu.

Nu ska jag på staden och kolla hur medelklassen shoppar!



Tjingeling

måndag 4 januari 2010

Bilister

Jag undrar vart bilisterna har tagit sina körkort?Enligt mig hos slaktaren. För de flesta kör oplanerat,de bromsar in, de svär när de inte kan stanna bilen,de visar fuck fingret och en del spottar. Jag förtår inte vad idioterna tänker på när de kör? Jag menar varför bli arg på en trafikant när det är du som inte kan köra och inte planerar din körning i god tid,och så blir du förbannad på mig när du missar övergångsstället..

Idag hände det mig två ggr, om blickar kunde döda så hade jag varit död nu. Jag är inte så snäl själv för jag stirrade in honom och gick så sakta jag kunde för att få apan att tänka efter nästa gång han sätter sig bakom ratten, jävla torsk.

Jag önskar att det fanns fler kameror framför allt på övergångställen, för de stannar sällan som om de ägde hela vägen. Och så högre böter för icke laglydiga bilister. Jag ska inte börja prata om de som sitter och snackar i tel eller skickar sms samtidigt som de kör,helt galet.
Nu ska jag packa inför flytten.
Puss

lördag 2 januari 2010

Människor

Människorasen är den värsta rasen. Jag ogillar så många människor och avskyr alltför fler så listan blir bara längre och längre. Vi människor är lömska,falska,ytliga,giriga,idiotiska,lata,envisa,konflikträdda,maktgalna etc. jag har mött en del av de ovannämnda egenskaper en del människor besitter och jag säger inte att jag är bäst(men att jag har ett hjärta av guld kan man inte förneka)men jag försöker att vara så ärlig som möjligt för att minimera galenskapen av falskhet hos mig själv. Jag har varit väldigt falskt många ggr för att inte förstöra stämningen men andra har fått rätten att göra sitt yttersta för att störa den där goda stämningen.

Get up stand up,stand up four your life
Get up stand up,dont give up the fight

Jag tycker att man ska stå upp för det man tycker är rätt och inte tystas ner av andra maktgalna och idiotiska individer som trycker och ser ner på andra. Ingen är bättre än dig!

Flytt

Nu har jag endast fyra dagar kvar här i Sundsvall. Sundsvall som har varit hemma för mig sen flytten från varma Turkiet till det kalla Sverige. Jag är som en fågel som flyttar runt och känner mig lite vilsen. Fågeln/främling kalla mig vad ni vill men att inte rota sig in på ett ställe kan många gånger vara tufft och väldigt jobbigt. Jag vill en vacker dag insallah snart löser sig det för mig,Jag börjar bli trött på det här. Tänk så många gånger som jag har flyttat på kort tid,jag börjar ogilla ordet flyttlass. Den där jäkla flyttlasset har kostat både tid,pengar och massa onödiga tjafs.

Men jag vet också att flyttlasset på onsdag är inte den sista. Jag kommer nu att trängas med två till en hund och Anders i en liten etta. Det kanske är lyxproblem för många men jag vill snart bo lite bekvämare och känna mig trygg. Med trygghet menar jag att, inte behöva flytta ytterligare 10 ggr,ännu en ny stad,ny miljö,nya ytliga kompisar mm.
Alltså nu låter det som om jag är väldigt lat och inte orkar sätta mig in i nya situationer,det handlar inte om det utan hade jag varit singel skulle jag inte ha några problem men nu måste man lite grann tänka på den andre. Ha ett förhållande på distans är inte det optimala för mig och funkar dock inte i längden.
Men nu ska man flytta ihop igen och jag ska börja plugga och fortsätta söka jobb. Det kommer att bli bra det här. Västervik är en vacker stad och jag återigen får bo med min lilla familj,bättre än så kan det inte bli.

fredag 1 januari 2010

2010

Det känns lite skrämmande att 2010 har kommit och intagit sin plats i mitt liv. Mitt liv som har varit halv kaotiskt och jobbigt på många sett. År 2009 har varit både bra och många gånger skit och har vänt mitt liv upp och ner stundtals. Jag hoppas att det nya året tar med sig lite mer lycka till mitt enkla liv och i många andras hem också.

Idag fick jag ett sms av en sk kompis som fick mig och må dåligt. Att denna person kan påverka mig så pass mycket förvånar mig,för du min kära sk vän du har ignorerat mig tusentals gånger. Du har betet dig som ett skit mot mig. Du har varit otrolig oärlig mot mig och svikit mig. Men jag har ändå accepterat dig för den du är, för jag ett hjärta av guld vilket du saknar. Jag hoppas många gånger att du ända mår bra fast du inte ens värd det enligt mig för så sviken har jag blivit av dig.

Nu är det år 2010 och jag vill ha bara ärliga och härliga människor runt om mig, inte några svikare eller lugnare!! Jag har inte alltid varit helt ärlig mot vissa personer som jag älskar men jag har lärt mig av mina misstag och upprepar det inte.
Nu är kl 0148 och jag babblar massa skit ska sluta med det för sängen kallar på mig!
Puss